Komentáře a souhrny

Ligue 1 souhrn - 16. kolo

Výjimečné střelecké hody se konaly v neděli. Ani hattrick Elmandera nestačil Toulouse na výhru v Bordeaux, Valenciennes jasně přehrálo Rennes a Lyon rozstřílel Strasbourg. V sobotu Nancy prohrálo v Le Mans a jeho ztráta na Lyon narostla na šest bodů. Méty doma nestačily na Auxerre, znovu selhalo také doma PSG.

Serie A souhrn - 14. kolo

Inter Milán zvítězil ve Florencii a pojistil si vedení v tabulce. Druhé je po výhře nad Udinese římské AS, třetí pak Juventus, který vyválčil bod ve šlágru kola na hřišti AC Milán. Atalanta snadno přehrála Neapol a ještě zastínila včerejší výhru Sampdorie nad Regginou...

Bundesliga souhrn - 15. kolo

Bayern Mnichov vyhrál nejtěsnějším rozdílem v Bielefeldu a vrátil se na první místo, kam se v sobotu po vítězství nad Hamburkem vyhouply Brémy. Po dlouhé době zabral Dortmund, který veze všechny tři body ze Stuttgartu, poslední Cotbus překvapila vítězstvím nad čtvrtým Karlsruhe.

Skotská Premier League souhrn - 15. kolo

V poslední minutě ztratil Celtic vítězství na hřišti Hearts. Zaváhání úhlavního rivala využili Rangers, kteří se díky domácí výhře nad Kilmarnockem vedoucímu Celtiku přiblížili v tabulce na rozdíl jediného bodu.

Pohár UEFA: Souhrn 3. kola ve skupinách

Pohár UEFA zná první dva postupující ze skupin. Účast v jarních bojích si výhrou nad Austrií zajistil švédský Helsingborg, v dalším kole je i Panathinaikos, přestože měl dnes volno. K postupu má nakročeno i Tottenham, poté, co smazal dvougólové manko v utkání s Aalborgem a ještě vyhrál. Blízko je po výhře nad Rennes Hamburk a překvapivě také Curych, jenž si ve "sparťanské" skupině poradil s Toulouse.

Sparta neporazila Spartak a její šance na postup poklesly

Sparťanští fotbalisté ani v dnešním utkání Poháru UEFA proti Spartaku Moskva nepřerušili sérii domácích pohárových zápasů bez vítězství, která trvá od srpna 2004 už třináct měsíců. Český mistr měl sice v utkání více šancí, ale žádnou z nich neproměnil a zápas skončil bezbrankovou remízou.

Boleslav otočila zápas v Elfsborgu a veze cenné tři body

Fotbalisté Mladé Boleslavi otočili nepříznivě se vyvíjející zápas na hřišti švédského Elfsborgu a zvítězili 3:1. Domácí šli v prvním poločase do vedení po brance Mathiase Svenssona, ale Boleslav góly střídajícího Táborského, Mendyho a Voříška strhla výhru na svoji stranu.

Brémy porazily Real a oživily své postupové naděje

Werder Brémy uštědřil na domácím hřišti porážku Realu Madrid a oživil tak své naděje na postup do dalšího kola Ligy mistrů. Ač německému celku chybělo několik klíčových hráčů v čele s Diegem, využil hojně chybující defenzívy úřadujícího španělského mistra ke vstřelení tří gólů.

Celtic gólem v nastavení zdolal Šachtar

Celtic Glasgow má na domácím hřišti patent na branky v závěrech poločasů. Na konci zápasu srazil vaz milánskému AC, těsně před odchodem do kabin dal jedinou branku utkání s Benfikou a tentokráte skóroval na konci první i druhé půle. Díky tomu tak může i nadále pomýšlet na druhou účast mezi šestnácti nejlepšími kluby Evropy v řadě.

Besiktas zdolal Marseille a drží se ve hře

Besiktas se v domácím prostředí oklepal z drtivé prohry s Liverpoolem z minulého kola a dál bude bojovat o postup do další fáze Ligy mistrů. Domácí mohou děkovat hlavně Bobovi, který svým gólem dvě minuty před koncem utkání, zajistil Besiktasi výhru nad Marseille v poměru 2:1.

Valencia neporazila Schalke a v LM končí

Valencia jen remizovala se Schalke 04 a definitivně se tak připravila o možnost postoupit do další fáze Ligy mistrů. Německý klub má díky získanému bodu a prohře Rosenborgu s Chelsea naději na postup do dalších bojů ve vlastních rukách a postoupí, pokud v posledním utkání porazí Rosenborg.

Olympiakos vyhrál na Laziu a směřuje za postupem

Lazio Řím nečekaně prohrálo na domácím hřišti v "antickém derby” 1:2 s Olympiakosem Pireus. Po tomto utkání Lazio kleslo na poslední místo skupiny C, k čemuž přispěla i výhra Werderu nad Realem Madrid. Hostům se podařil dokonalý obrat a potvrdili, že se jim daří lépe na cizích hřištích.

Liga mistrů: Souhrn středečních zápasů 5. kola

Liga mistrů zná další dva postupující, dnes se jimi stali dva z největších favoritů na celkové vítězství - Chelsea, ta si pohrála s Rosenborgem, a AC Milán, jemuž stačila remíza s Benfikou. Ve hře zůstává Liverpool, jenž si poradil s Portem, do hry se dostaly i Brémy vítězstvím nad Realem, naopak mimo je po remíze se Schalke Valencia.

AC Milán si i remízou s Benfikou zajistil postup

Remíza 1:1 na půdě Benfiky zajistila milánskému AC postup do dalších bojů Ligy mistrů. První poločas zajímavého utkání se hrál ve vysokém tempu a navíc byl okořeněn dvěma nádhernými góly. V druhém poločase se tempo zklidnilo a utkání se dohrálo bez další změny skóre.

Liverpool se udržel ve hře o postup

Liverpool si připsal na první pohled jasné vítězství 4:1 nad FC Portem, ale realita byla jiná. Portugalské mužstvo bylo nebezpečným protivníkem a málem si odvezlo kýžený postupový bod, nicméně branka Liverpoolu na 2:1 v 78. minutě, o níž se postaral hrdinova Fernando Torreso, definitivně zlomila jeho odpor. Porto poté kapitulovalo ještě dvakrát.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele