Liga Portugal - souhrn 4. kola: Selhání Porta a Sportingu, Trmal začal prohrou

26.08.2022, 23:09, aktualizováno 30.08.2022, 00:17
Komentáře a souhrny
Benfica jednoznačným výsledkem 3:0 porazila Boavistu, naopak lisabonský Sporting se doma nechal šokovat Chavesem a FC Porto vybouchlo s Rio Ave. Matouš Trmal debutoval v brance Marítima a nezklamal, jeho spoluhráči v poli však při prohře 0:1 ano. Braga neměla slitování s Aroucou...

Rio Ave FC - FC Porto 3:1

28.08.2022 21:30

Góly: 22. Abdul-Aziz Yakubu, 33. Pedro Amaral, 43. Abdul-Aziz Yakubu - 90+3. Toni Martínez

Porto nezvládlo utkání 4. kola Ligy Portugal a prohrálo na půdě Rio Ave 1:3. Obhájci titulu na ligového nováčka v prvním poločase vůbec nestačili a dostali v něm všechny tři branky, skóre korigoval až v nastaveném čase střídající Martínez.

Těžký večer posledních mistrů symbolicky naznačila už první minuta utkání, kdy v rozehrávce namazal soupeři Mário a Ronaldovu střelu z hranice pokutového území musel krotit brankář Costa.

Ronaldovi šance nevyšla, a tak vyměnil roli střelce za roli asistujícího. Ve 22. minutě z prvního dotyku prodloužil Costinhovu přihrávku na Azize Yakubua a ghanský útočník se s nabídnutou šancí vypořádal mazácky a poslal domácí celek do vedení.

Porto v deštivém utkáním odpovědělo na vedoucí gól Rio Ave hned do pěti minut, kdy brankáře da Siqueiru překonal Evanilson. Ovšem radost hostujícímu celku překazil pomezní rozhodčí, který načapal brazilského útočníka v ofsajdu.

Aziz Yakubu byl v útoku při chuti a nezalekl se zvučné obrany soupeře. Ve 33. minutě velmi snadno přešel na pravé straně přes Uribeho a přizemním centrem našel na zadní tyči nehlídaného Amarala, který svým prvním gólem v portugalské lize navýšil vedení Rio Ave.

A Yakubu s Amaralem nechali hosty vypít kalich hořkosti úplně do dna. Ve 43. minutě Amaral vyhrál souboj s Máriem a přesným centrem zachytil náběh Yakubua, který přesnou hlavičkou navýšil skóre na 3:0.

Trenér mistrů Sérgio Conceição provedl v poločase tři změny, ale Rio Ave nenechalo nic náhodě postavilo před svým pokutovým územím stabilní obranný blok. Teprve v 60. minutě dostalo Porto šanci prostřednictvím pokutového kopu po ruce Costinhy v šestnáctce. Taremi ovšem trefil pouze břevno a s Portem to vypadalo špatně.

S blížícím se koncem dostávalo Porto domácí celek pod stále větší tlak, ale proti jakémukoliv zvratu utkání byl skvěle chytající da Siqueira. Ten nakonec velmi cenné čisté konto neudržel, když ve třetí minutě nastaveného času rozvlnil síť střelou hlavou Martínez. To bylo však od Porta vše a Rio Ave mohlo slavit nečekané vítězství 3:1.

Více informací k zápasu

FC Arouca - SC Braga 0:6

28.08.2022 19:00

Góly: 1. Simon Banza, 4. Ricardo Horta, 40. Ricardo Horta (pen.), 44. Vitinha, 67. Castro, 76. Diego Lainez

Braga i ve čtvrtém kole Ligy Portugal pokračovala v ofenzivních hodech a vyhrála v Arouce vysoko 6:0. O jeden gól tak vylepšila výsledek předcházejícího zápasu a s působivým skóre 17:3 vede celou soutěž.

Arsenalistas vstoupili do zápasu opravdu ve velkém stylu. Už ve 22. vteřině zápasu prostrčil Medeiros míč do pokutového území Banzovi, a ten přesným zakončením poslal hosty do vedení. Šestadvacetiletý útočník vstřelil už svůj pátý gól v sezóně a upevnil tak svou pozici na čele tabulky střelců.

Už ve čtvrté minutě se hosté radovali podruhé zásluhou kapitána a největší hvězdy týmu Ricarda Horty. Ofenzivní záložník, který je zřejmě posledním přestupovým cílem Benficy, obral o míč ležérně rozehrávající obránce Aroucy a napřáhl se ke střele z 20 metrů, na kterou brankář De Arruabarrena nedosáhl.

Hra se po dynamickém startu zápasu vyrovnala, ale šance si nadále vypracovávala Braga. Po půlhodině vyškrábl nadějnou hlavičku Vitinhy brankář. Z následného rohu pak prázdnou bránu hlavou netrefil Al Musrati.

Ve 40. minutě byl u důležité akce opět Banza, kterého v pokutovém území stáhl k zemi Milovanov a sudí Correia nařídil penaltu. K té se postavil kapitán Horta a střelou do protipohybu brankáře navýšil vedení Bragy na 3:0.

Do konce prvního poločasu se namlsané Braze povedlo skórovat ještě jednou. Banza ideálně načasoval přihrávku do náběhu Vitinhy, a ten si sám před brankářem počínal zkušeně a poslal oba týmy do kabin za stavu 0:4.

Hosté utkání zcela ovládli a také po změně stran byli aktivnějším a nebezpečnějším týmem. Přesto úvodních dvacet minut druhého poločasu čekali na velkou šanci a čekání nakonec utnul zkušený André Castro. Čtyřiatřicetiletý záložník zkusil střelu z 25 metrů a překrásně vymetl pravý horní růžek.

Utrpení domácích fanoušků mohl v 75. minutě zmírnit Arsénio, ale svůj samostatný únik zakončil jen do vyběhnuvšího brankáře Matheuse. Na druhé straně tak o minutu později pošesté udeřili hosté. Ruiz předložil míč na malé vápno střídajícímu Lainezovi, který měl díky nedůrazné obraně dost času na zakončení a vstřelil svou premiérový gól v dresu Bragy.

Arsenalistas měli hodně šancí a gólový rozdíl mohl být vyšší. V 88. minutě se z gólu na chvíli radoval v zápase dvakrát asistující Abel Ruiz, ale radost mu překazil jasný ofsajd. Braga si ale připsala na své konto další velké vítězství a se skóre 17:3 jde do čela Ligy Portugal.

Více informací k zápasu

Sporting CP - GD Chaves 0:2

27.08.2022 21:30

Góly: 60. Steven Vitória, 65. Juninho

Sporting CP překvapivě nestačil na GD Chaves a s nováčkem soutěže na vlastním stadiónu prohrál 0:2. Druhý tým loňské sezóny zápas ztratil v druhém poločase, kdy v rozmezí pěti minut dvakrát inkasoval a ztrátu již nedokázal dotáhnout.

Na Estádio José Alvalade proběhlo během právě končícího přestupového období mnoho změn a na nově poskládaném týmu šla poznat nesehranost. V nové roli na hřišti se představil nejlepší střelec týmu Pedro Gonçalves, který zaujal pozici ve středu zálohy, a byl to právě on, kdo poprvé po čtvrthodině hry zahrozil, ale jeho střela z hranice pokutového území pouze orazítkovala tyč.

Sporting byl v první půli velmi aktivní a na Vítorovu bránu létala jedna střela za druhou. Většina z nich ale byla z velké vzdálenosti a pokud už míč mířil mezi tři tyče, brazilský brankář si s ním poradil.

Po změně stran se obraz hry moc nezměnil. Sporting byl mnohem aktivnějším týmem, ale organizovaná obrana Chavesu nepouštěla domácí ofenzivní hvězdy do vyložených příležitostí. Skvělý výkon navíc předváděl Vítor, který v 54. minutě perfektně zlikvidoval Edwardsovu prudkou střelu z úhlu.

O minutu později o sobě vůbec poprvé v útoku dali vědět hosté. Héctor Hernández pronikl po přihrávce Sousy otevřenou obranou a jeho gólové radosti musel pohotovým zákrokem zabránit Adán. O pět minut později už ale španělský brankář byl pokořen. Bachiho centr z nepřímého volného kopu našel na hranici pokutového území Vitóriovu hlavu a kapitán hostů neskutečným způsobem přehodil Adána a vymetl horní růžek jeho brány.

V 63. minutě byla situace domácího celku ještě mnohem horší. Nepozorné obraně Sportingu totiž po průnikové přihrávce Kevina uprchl Juninho, který nasadil Adánovi kličku a pohodlně zakončil do odkryté brány - 0:2.

Zaskočený Sporting nedokázal na obdržené góly nijak reagovat a po zbytek utkání nebyl pro obranu Chavesu nebezpečný. O jediný vzruch se tak v nastaveném čase postaral Patrick, který nesmyslně udeřil Reise loktem a obdržel červenou kartu. To však nováčkovi nemohlo zkazit oslavy nečekané výhry.

Více informací k zápasu

Boavista FC - SL Benfica 0:3

27.08.2022 19:00

Góly: 30. Morato, 67. João Mário, 82. João Mário (pen.)

Benfica potvrdila dobrou formu v úvodu sezóny a odváží si z půdy Boavisty tři body za výhru 3:0. Tým z hlavního města poslal v první půli do vedení stoper Morato a po změně stran výhru stvrdil dvěma góly João Mário.

V úvodních minutách přitom domácí hýřili aktivitou a byli Benfice vyrovnaným soupeřem. V 10. minutě Onyemaechi málem zaskočil Vlachodimose, když svůj centr na bližší tyč namířil přímo na bránu a řecký brankář na poslední chvíli zabránil katastrofě.

Hosté se v prvním poločase dlouho nemohli dostat k větší šanci, a tak nakonec udeřili z rohového kopu. Po půlhodině hry poslal Neres od rohového praporku centr přímo na hlavu Morata a mladý stoper svým prvním ligovým gólem poslal Benficu do vedení.

První gól otevřel hru a Benfica se mohla do konce první půle ještě dvakrát radovat. Prvně ale velkou šanci Ramose vychytal famózním zákrokem Dutra a následně na úplném konci poločasu selhal v zakončení Mário.

Boavista se po změně stran snažila změnit vývoj utkání, ale Benfica hrála organizovaně a po většinu utkání byla dominantním týmem na hřišti. V 67. minutě se ve známém pokutovém území nejlépe zorientoval ještě loni hráč Boavisty Musa a sklepl míč pro Mária, který přesným zakončením napravil zaváhání z konce prvního poločasu.

Po druhé obdržené brance už domácí působili odevzdaně a Benfica v pohodě kontrolovala hru. Deset minut před koncem základní hrací doby navíc Sasso nešetrným skluzem zasáhl na hranici pokutového území Musu a sudí Pinheiro po kontrole videa nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Mário, počkal si na pohyb Dutry a pohodlně zakončil doprostřed brány.

Benfica tak po hladkém postupu do Ligy mistrů potvrzuje působivou formu i v lize a po třech odehraných kolech má na svém kontě tři výhry se skóre 8:0.

Více informací k zápasu

Další výsledky

29.08. 22:15
FC Vizela
2:2
Gil Vicente
Góly: 45. Kiko Bondoso, 45+5. Anderson - 8. Fran (pen.), 26. Juan Manuel Boselli
29.08. 20:00
Vitória SC
0:1
Casa Pia AC
Góly: 7. Takahiro Kunimoto
28.08. 16:30
Famalicão
1:0
Santa Clara
Góly: 20. Zaydou Youssouf
27.08. 16:30
CS Marítimo
0:1
Portimonense
Góly: 43. Welinton Júnior
26.08. 21:15
Ferreira
0:3
Estoril
Góly: 26. João Carlos, 43. João Carlos, 72. James Léa Siliki
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SC Braga431017:310
2.SL Benfica33008:09
3.FC Porto430110:49
4.Portimonense SC43016:29
5.Estoril Praia42117:37
6.GD Chaves42115:37
7.Casa Pia AC42113:17
8.Vitória SC Guimarães42023:36
9.Boavista FC42023:66
10.FC Arouca42023:116
11.FC Vizela41214:45
12.Gil Vicente FC41213:35
13.Sporting CP41126:84
14.Rio Ave FC41125:74
15.FC Famalicão41121:54
16.CD Santa Clara40132:51
17.Paços Ferreira30030:70
18.CS Marítimo40042:130

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
dave30

Já tušil, že Trmal půjde chytat...

Reagovat
Witcher

Do Slovácka

Reagovat
FC Porto FC

Martimo je špatný

Reagovat
Hiko

Konečně se dostal do brány . Marítimo je fakt marné...

A ty ostatní výsledky včera. Škoda slov

Reagovat
Benfica

Nj vcernajsie vysledky boli fakt skvele

Reagovat
ladyboy arsenal

to si teda Trmal vybral mančaft Hlavně jak si to tady všichni chválili...Madeira moře sluníčko a podobný hovna, ale kariéře to moc nepomůže chytat u aspiranta na padáka

Reagovat
ladyboy arsenal

zas jako chápu že sedět na lávce v guimaraesi je vo hovnu, škoda že mu nehodil laso někdo lepší

Reagovat
F.Torres

Aspoň se vychytá a pokud bude kvalitní, tak určitě druhou ligu hrát nepůjde. Je to jen na něm, důležité je ať chytá.

Reagovat
Benfica

Tak to su paradne vysledky tento vikend ale klasicka lenalta pre Porto nechybala ani tentokrat

Reagovat
FC Porto FC

Vždyť to byla ruka ty vocasi

Reagovat
GrimeBaller98

To vis, ze jo ty Flopnez merchante

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jo teď jsem koukl na sestřih a jakoby sorry, ale výkon Trmala docela špatný. Hlavně ten gol, trochu jak z okresu + jeden gol neuznal VAR a dva chytli obránci

Reagovat
smazaný uživatel

možná to přehnal s tramalem

Reagovat
cookies

Přesně jak říkáš, ze sestřihu mi přišel velmi nejistý. Už před brankou jej tam jednou zachránil rozhodčí, když na něj písknul faul v situaci, kdy špatně vyběhl a hosté mohli skórovat. Gól pak určitě měl chytat, zdálo se mi, že se bál skočit k tyči.

Reagovat
Benfica

v auguste 8 zápasov 8 výhier... pq n?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele