Previews

Pokud chce postoupit, musí Slavia v Žilině vyhrát

Fotbalisty Slavie Praha čeká ve čtvrtek v Žilině zřejmě rozhodující duel v základní skupině Poháru UEFA. Po domácí prohře s Aston Villou budou usilovat o první bodový zisk, další porážka by mohla předznamenat konec nadějí na jarní play off, i když ve hře by pak stále bylo šest bodů, které na postup mohou stačit.

Famagusta může napsat další kapitolu kyperské pohádky

Na Werder Brémy možná čeká poslední možnost, jak si udržet naději na postup do osmifinále Ligy Mistrů, nebo alespoň do Poháru UEFA. Werder totiž v letošním ročníku ještě nevyhrál, má na kontě tři body a v posledním zápase na něj čeká velmi těžký sok - Inter Milán. Jediná možná cesta tak vede přes výhru na hřišti Anorthosisu.

Podaří se Bordeaux zdramatizovat skupinu A?

Pátý hrací den základních skupin Ligy mistrů může přinést hned několik postupujících. Jinak tomu není ani ve skupině A, kde si může postup zajistit londýnská Chelsea, ale zároveň se také může stát, že o konečném postavení v tabulce rozhodne až poslední kolo.

Sporting s Barcelonou si to rozdají o první místo

Oba celky už mají zajištěn postup do jarního osmifinále a tak si to rozdají "jen" o první místo ve skupině.

Liverpool proti Marseille i s Gerrardem

Dobrá zpráva pro domácí fandy je určitě návrat Stevena Gerrarda, který v úterý už s týmem naplno trénoval a měl by se objevit i v základní sestavě Rafy Beniteze proti Marseille.

Inter si může zajistit postup

Inter Milán přivítá ve středu na San Siru řecký Panathinaikos a bude chtít stvrdit postup do vyřazovací části letošního ročníku Ligy mistrů. K jistotě postupu musí minimálně remizovat.

Anglická Premier League - preview 14. kola

Everton se utká na JJB Stadium s Wiganem a bude chtít navázat na dobré předchozí výsledky s tímto soupeřem. Ve Wiganu Toffees ještě nepoznaly hořkost porážky.

Gambrinus liga - preview 15. kola

Patnácté kolo české nejvyšší soutěže uzavře zápas Jablonce se Spartou. Pražanům se na severu Čech v minulosti často nedařilo, ale v posledních dvou zápasech tam neinkasovali a získali čtyři body. Na tyto výsledky se budou snažit navázat.

Hrvatska nogometna liga - preview 16. kola

V minulém kole si navzájem předávali body severní a jižní (dalmátské) kluby, tento týden hrají proti sobě, takže se nedají čekat žádné "výpomoci" a bude se hrát opravdu zostra. Největší pozornost je upřena do Kopřivnice, kde proběhne přímý souboj o druhé místo mezi Slavenem Belupo a Hajdukem Split.

Primera Division - preview 12. kola

Barcelona může zvýšit náskok v čele ligy, stačí jí doma porazit Getafe. Atlético po dobrém začátku ztratilo a tři body z Numancie berou v Madridu jako povinnost. V nabitém středu tabulky je důležitý každý bod, dnes chtějí naplno uspět Deportivo, Betis i Espanyol. Osasuna se pokusí dostat z posledního místa proti Almeríi.

Serie A - preview 13. kola

Po sobotě je jasné, že v čele zůstane Inter, ale o další pořadí se bude tvrdě bojovat. AC Milán si jede pro tři body do Turína, Neapol hodlá uspět proti Cagliari. Sampdoria hostí Catanii, Lecce přivítá AS Řím. Chievo i Siena nutně potřebují každý bod, Bologna hraje s Palermem a Lazio proti Janovu.

Ligue 1 - preview 15. kola

Pronásledovatelům Lyonu se opět příliš nedařilo, což může částečně napravit Marseille. Pokud doma zdolá Lille, přiblíží se úřadujícímu mistru, který zaváhal v Paříži, na rozdíl čtyř bodů. Monaco hostí Le Mans, Nantes přivítá Nancy.

Bundesliga - preview 14. kola

Nedělní program Bundesligy nabízí jediný zápas, ten ale bude stát za to. V severském derby přivítá Hamburk Brémy a oba týmy potřebují bodovat. Domácí po nadějném začátku ztrácejí a jsou sedmí, Werderu v tuto chvíli patří až devátá příčka.

Nizozemská Eredivisie - preview 12. kola

Ajax se dnes může vrátit do čela, potřebuje k tomu zdolat Alkmaar. To ale nebude nijak jednoduchý úkol, jelikož AZ je v tuto chvíli pátý. Groningen vládne doma, tentokrát ale jede do Tilburgu. Feyenoord hostí Haag, Utrecht přivítá Arnhem.

Ruská Premier Liga - preview 30. kola

V Rusku v sobotu končí soutěžní ročník 2008, který ovládla Kazaň. O titulu a sestupujících je již rozhodnuto, v posledním kole se tak bude hrát o Pohár UEFA. Do toho má našlápnuto Samara s českými internacionály Janem Kollerem a Jiřím Jarošíkem, hodně důležitý bude souboj Spartaku Moskva se Zenitem Petrohrad...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele