Jaroslav Šilhavý Články

Další články

Šilhavý už je oficiálně trenérem Ománu, smlouvu podepsal na dva roky

Bez práce dlouho nezůstal. Jaroslav Šilhavý (62) se po konci na lavičce národního týmu ujal vedení reprezentace Ománu. Muž, který dovedl Česko na dva evropské šampionáty, podepsal s fotbalovým svazem země z Arabského poloostrova smlouvu do roku 2026. Společně s Šilhavým se do nové destinace stěhuje také část jeho posledního realizačního týmu.

Nový trenér reprezentace bude oznámen už v příštím týdnu, nevyloučil Fousek

Předseda Fotbalové asociace ČR Petr Fousek nevyloučil, že výkonný výbor rozhodne o novém trenérovi reprezentačního týmu už v příštím týdnu. Šéf FAČR uvedl, že proces výběru kouče se neustále posouvá dopředu. Znovu však odmítl komentovat jména kandidátů a jejich počet. Řekl to na tiskové konferenci po dnešním řádném jednání výkonného výboru.

Nebude to smršť jako v Praze, říká Šilhavý. V sestavě má dva otazníky

Trenér Jaroslav Šilhavý očekává, že páteční předposlední zápas kvalifikace mistrovství Evropy v Polsku asi bude pro české fotbalisty složitější než březnový vzájemný duel v úvodu skupiny. Na tiskové konferenci ve Varšavě uvedl, že v základní sestavě řeší s kolegy ještě dva otazníky, jasno už ale má o brankářském postu. Svou další budoucností u národního mužstva se Šilhavý nechtěl zaobírat.

Mám pocit, že FAČR neměl plán B, tvrdí Sobišek

Mimořádné zasedání výkonného výboru FAČR rozhodlo, že Jaroslav Šilhavý zůstane minimálně do konce kvalifikace Eura 2024 trenérem národního týmu. Podle svazového předsedy Petra Fouska o tom rozhodl především nedostatek času a také fakt, že Češi mají k postupu na šampionát blízko.

Setrvání Šilhavého je konzervativním řešením, řekl Fousek

Předseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Petr Fousek připustil, že rozhodnutí o setrvání trenéra Jaroslava Šilhavého u reprezentace je konzervativním řešením. Výkonný výbor podle něj na mimořádném zasedání zvažoval nejrůznější varianty a vyhodnocoval také to, jak jsou rizikové. Na tiskové konferenci uvedl, že až závěrečné dva listopadové zápasy evropské kvalifikace v Polsku a s Moldavskem ukážou, zda vedení FAČR rozhodlo správně.

Levý: Setrvání Šilhavého je od FAČR vzkaz, že ji stagnace reprezentace nezajímá

Fotbalové experty oslovené ČTK nepřekvapilo, že Jaroslav Šilhavý zůstane reprezentačním trenérem minimálně do konce kvalifikace mistrovství Evropy. Předseda Fotbalové asociace ČR Petr Fousek a výkonný výbor podle kouče Stanislava Levého dnešním verdiktem vyslali jasný vzkaz, že je současná stagnace národního týmu nezajímá.

Šilhavý zůstává koučem reprezentace, jeho smlouva ale prošla úpravou

Jaroslav Šilhavý zůstává trenérem české fotbalové reprezentace. Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR ho na dnešním mimořádném zasedání v Praze, které po čtvrteční porážce 0:3 v Albánii v evropské kvalifikaci svolal předseda FAČR Petr Fousek, ponechal ve funkci na závěrečné dva listopadové zápasy skupiny v Polsku a s Moldavskem. Vedení asociace o tom informovalo na tiskové konferenci.

Jsme na jedné lodi, řekl kapitán Souček po kvalifikační výhře nad Faeřany

Podle kapitána Tomáše Součka je česká reprezentace na jedné lodi. Bude jenom rád, pokud se ho výkonný výbor Fotbalové asociace ČR (FAČR), který zasedne příští týden, zeptá na názor ohledně setrvání trenéra Jaroslava Šilhavého ve funkci.

Kouč Šilhavý o své pozici nechtěl polemizovat, je připraven na všechny varianty

Trenér českých reprezentantů Jaroslav Šilhavý ani po vydřené domácí výhře 1:0 nad Faerskými ostrovy v utkání kvalifikace mistrovství Evropy nechtěl příliš spekulovat o své pozici. Jeho pokračování u mužstva je po čtvrteční porážce 0:3 v Albánii nejisté, situací se bude v příštím týdnu zabývat výkonný výbor Fotbalové asociace ČR.

Šilhavý si remízy v Maďarsku cenil, zápas nechtěl spojovat s utkáním s Albánií

Přestože šlo pouze o přípravné utkání, trenér českého nároďáku Jaroslav Šilhavý si remízy 1:1 ze hřiště silného Maďarska hodně považoval. S výkonem mužstva byl poměrně spokojený, nechtěl ale dnešní zápas v Budapešti spojovat s nevydařeným čtvrtečním duelem evropské kvalifikace s Albánií, s níž jeho svěřenci ztratili body po výsledku 1:1...

Šilhavý věří, že se mužstvo poučí z chyb proti Albánii, plánuje změny v sestavě

Trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý připustil, že je stále hodně zklamaný ze čtvrteční domácí remízy 1:1 s Albánií v kvalifikace mistrovství Evropy. S mužstvem si důkladně rozebral chyby a věří, že se z nich hráči poučí v nedělním přípravném utkání v Maďarsku. Na tiskové konferenci v Budapešti uvedl, že plánuje trochu protočit základní sestavu a změnu udělá i na brankářském postu.

Šilhavý: Úkolem číslo jedna byla kvalifikace, ale chceme uspět i v Černé Hoře

Přestože pro české fotbalisty bylo prioritou červnového srazu sobotní utkání kvalifikace mistrovství Evropy na Faerských ostrovech, trenér Jaroslav Šilhavý chce stejně úspěšně zvládnout i úterní přípravný zápas v Černé Hoře.

Určitě si nemyslíme, že si s Faerskými ostrovy lehce poradíme, řekl kouč Šilhavý

Trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý nepovažuje Faerské ostrovy za slabého soupeře a nečeká, že si s nimi jeho svěřenci v sobotním kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy 2024 lehce poradí. Doma jsou podle něj výrazně lepším mužstvem. Na hřišti outsidera touží Šilhavý napravit březnovou remízu 0:0 z Moldavska.

Šilhavý o Barákovi: Nechoval se vždy úplně správně, dveře zavřené nemá

Trenér Jaroslav Šilhavý do reprezentační nominace na červnové zápasy na Faerských ostrovech a v Černé Hoře překvapivě nezařadil záložníka a jednoho z nejzkušenějších členů aktuálního kádru Antonína Baráka.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele