Češi v zahraničí: Necidova trefa na body nestačila

Tomáš Necid skóroval na hřišti PSV Eindhoven, ale svému Den Haagu k bodům nepomohl. Na trávníku se objevil i další útočník ze slávistické líhně Tomáš Pekhart ve druhé španělské lize. Na trávník se po zranění zase vrátil Jan Morávek v dresu bundesligového Augsburgu.

Češi v zahraničí: Obránci kanonýry - trefili se Suchý i Sivok

Góly o víkendu zapsali Tomáš Necid z nizozemského Haagu i Michal Papadopulos z polských Gliwic. Blýskl se i netradiční střelec Marek Suchý ze švýcarské Basileje, který zajistil svému týmu bod. Stejně tak se trefil i Tomáš Sivok v izraelské lize.

Češi v zahraničí: Střelecký víkend! Góly padaly od Švýcarska po Maďarsko

Čeští fotbalisté v zahraničí prožili celkem vydařený střelecký víkend. Marek Suchý rozhodl o vítězství Basileje. V Maďarsku se trefil Michael Rabušic, ve druhé nizozemské lize skóroval za béčko Ajaxu Václav Černý a Jaroslav Navrátil z Go Ahead Eagles se prosadil dokonce dvakrát v zápase proti Dordrechtu. Ondřej Vaněk z ruské Ufy zase i za svůj kratičký pobyt na trávníku stihl dvě asistence proti CSKA Moskva.

Češi v zahraničí: Schick se vrátil na hřiště, poprvé v základu byl Šural

Josef Šural nastoupil v Turecku poprvé v základní sestavě, ale z povedeného výsledku se jeho Alanyaspor těšit nemohl. V úvodní jedenáctce dostal možnost i záložník nizozemského Eindhovenu Michal Sadílek. Po zranění se alespoň na pár minut vrátil na trávník Patrik Schick.

Češi v zahraničí: První gól Šurala a Vaclík pokořený Messim

Tomáš Vaclík ze španělské Sevilly se o víkendu zařadil do vcelku široké společnosti brankářů, kterým nastřílel hattrick fenomenální Lionel Messi. V Turecku zase Josef Šural dostal sice jen klasických 7 minut na konci zápasu, přesto stihl svůj premiérový gól v dresu Alanyasporu. K zajímavému souboji českých brankářů došlo ve Skotsku...

Češi v zahraničí: Suchý se po zranění vrátil na hřiště

Obránce Marek Suchý naskočil po dlouhém zranění znovu do sestavy Basileje a rovnou zvládl celé utkání proti Sionu. Jinak ale uplynulý víkend z pohledu českých krajánků dvakrát úspěšný nebyl. Skončila dlouhá neporazitelnost Tomáše Kalase a jeho Bristolu, čeští brankáři inkasovali poměrně dost gólů. A český střelec se v zahraničních soutěžích tentokrát nenašel ani jeden jediný.

Češi v zahraničí: Necid si udržel střeleckou formu, exceloval Kadeřábek

Pavel Kadeřábek byl u zázračného zmrtvýchvstání Hoffenheimu na hřišti Borussie Dortmund a podílel se na něm gólem a asistencí. V nizozemské první lize se prosadil po týdnu opět Tomáš Necid. O patro níž se trefil obránce Josef Kvída za Nijmegen.

Češi v zahraničí: Necid rozhodl dvěma góly, Červenka se trefil za Linfield

Uplynulý fotbalový víkend přinesl i z hlediska českých fotbalistů působících v zahraničí mnoho zajímavého. Dvě branky Tomáše Necida v nizozemské lize a také lehce exotickou gólovou premiéru útočníka Marka Červenky v Severním Irsku si můžete prohlídnout také na videu. Skóroval také za rezervu Alkmaaru Ondřej Mihálik. Patrik Schick hrál v základu AS Řím, Zdeněk Folprecht se na Kypru těšil ze skalpu lídra tabulky a třeba v izraelské lize došlo na souboj dvou českých hráčů proti sobě.

Češi v zahraničí: Hladký má za sebou debut, Vaněček kritiku

Brankář Václav Hladký se v minulém týdnu poprvé představil ve skotské lize po přestupu do St. Mirrenu. Tamní Premiership si zahrál premiérově i David Vaněček, který ale schytal za výkon pořádně ostrou kritiku od trenéra Hearts. Ve Španělsku vychytal čisté konto Tomáš Vaclík. To Petr Čech v Anglii i Tomáš Koubek ve Francii dostali od hvězdných soupeřů pořádně zabrat.

Brankář Hladký přestoupil z Liberce do skotského St. Mirrenu

Brankář Václav Hladký přestoupil z Liberce do skotského St. Mirrenu. Osmadvacetiletý odchovanec Brna si tak zkusí první zahraniční angažmá. Ve skotské lize bude nastupovat proti jinému českému gólmanovi Zdeňku Zlámalovi.

V podještědském derby dojde na souboj brankářů Hrubého s Hladkým

Přestože už je v Liberci tři roky, teprve v neděli si brankář Václav Hladký poprvé zachytá podještědské derby. A v něm dojde na úsměvný gólmanský souboj s jabloneckým protějškem, který má příjmení opačného významu - Vlastimilem Hrubým. Oba dva navíc spojuje i dřívější působení ve Zbrojovce Brno.

Brankář Hladký si ve Florencii odbyl pohárovou premiéru

Brankář Václav Hladký i kvůli drobným zdravotním problémům jedničky Martina Dúbravky nastoupil v duelu 4. kola Evropské ligy na půdě Fiorentiny a odbyl si tak premiéru v evropských pohárech. Pětadvacetiletý gólman na ni ale nebude vzpomínat úplně v nejlepším, protože inkasoval tři góly a fotbalisté Liberce prohráli s favoritem 0:3.

Brankář Hladký bude hostovat v Liberci

Brankářský tým Liberce rozšířil Václav Hladký. Čtyřiadvacetiletý gólman zamířil do Slovanu na roční hostování s opcí z Brna. Severočeši o tom informovali na dnešní tiskové konferenci.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele