21. kolo
26.01.2008 22:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - Osasuna Pamplona 2:1

Sevilla díky gólu Luise Fabiana v závěru utkání zvítězila nad Osasunou 2:1, po dvou porážkách si tak připsala na své konto tři body a je na průběžném sedmém místě.

Úvodní čtvrthodina zápasu se odehrávala především ve středu pole, a tak viděli diváci na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána první střelu až v 16. minutě, kdy pálil zpoza vápna Dani Alves, jeho tvrdý pokus skočil dva metry vedle pravé tyče hostující branky. Další nebezpečnou akci domácích měl na svědomí Jesus Navas, který se dostal ke střele z dvaceti metrů, brankář Ricardo pokus mladého záložníka Sevilly jen vyrazil, zkušený gólman však svoji chybu odstranil zákrokem proti následné dorážce Luise Fabiana. Hosté poprvé výrazněji zahrozili až v jednatřicáté minutě, kdy Monreal centroval do pokutového území a domácí útočník Luis Fabiano si dal málem vlastní gól, když hlavou jen mírně tečoval míč a ten skončil na tyči. Pár minut nato už pálil z velkého úhlu Luis Fabiano na správnou branku a jeho pokus vyrazil Ricardo na roh. V závěru poločasu to byl znovu Luis Fabiano, který to po přihrávce Jesuse Navase zkoušel patičkou, po teči jednoho z bránicích hráčů měl Ricardo co dělat, aby míč ukryl do rukavic.

Druhý poločas začal přízemní ranou agilního Jesuse Navase, Ricardo byl na místě. Španělský brankář musel předvést další dobrý zákrok proti střele Capela z dvaadvaceti metrů. V 55. minutě se fotbalisté Sevilly dočkali, na Chevantonův centr z přímého kopu si za obranu hostí naběhl defenzivní záložník Poulsen, jenž bez problémů usměrnil míč z voleje za záda Ricarda – 1:0. Z vedení se radovali Andalusané jen necelou čtvrthodinu, v 69. minutě totiž obešel na levé straně hřiště střídající Kike Sola střelce prvního gólu Poulsena a přesnou střelou na zadní tyč srovnal skóre na 1:1. Dani Alves chtěl zvrátit skóre na stranu Sevilly hned poté, ovšem Ricardo se proti jeho tvrdé střele z přímého kopu vytáhl a vyrazil jí na rohový kop. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby uviděl druhou žlutou kartu stoper Josetxo, závěrečné minuty tak dohrávali hosté o deseti. V devadesáté minutě odpískal rozhodčí Iturralde González velmi přísnou penaltu proti Osasuně poté, co Javi Garcia údajně zahrál rukou v pokutovém území, Garcia navíc uviděl druhou žlutou kartu a tudíž musel nedobrovolně opustit hřiště. Luis Fabiano se z penalty nemýlil a čtrnáctým gólem v sezoně zajistil Seville vítězství.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fc Sevilla potřebuje jít v tabulce na pohárové pozice a k tomu by se jim hodily 3 body. Tip 2:0.

Reagovat
Laneey

No tak 3 body jsou doma no, ale měli teda štěstí

Reagovat
smazaný uživatel

na huelve sevilla podle meho nastoupi ve slabsi sestave ale presto tipuji 1:3 sevilla pujdu dost nahoru a doufam a take si myslim ze ted vydrzi tak 5zapasu bez prohry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele