Komentáře a souhrny

Až penaltový rozstřel zajistil Rangers finále

Až penaltový rozstřel musel rozhodnout o druhém finalistovi Poháru UEFA. Oba zápasy mezi Fiorentinou a Rangers skončily bez branek, dnešní prodloužení také gól nepřineslo a na řadu tak přišly pokutové kopy. V nich byli šťastnější hosté a zajistili si finále, ve kterém se utkají se Zenitem Petrohrad, který pro mnohé překvapivě rozstřílel Bayern Mnichov vysoko 4:0.

Petrohrad zostudil Bayern a je ve finále

Villarreal, Marseille, Bayer Leverkusen a Bayern Mnichov. Ve všech zápasech s těmito soupeři byl ruský Zenit Petrohrad outsiderem, přesto pokaždé šel dál a nyní si vychutnává postup do finále. Ten vybojoval díky vysoké výhře 4:0 nad posledně jmenovaným klubem.

Liberec se s Brnem rozešel smírně – 2:2

Druhé semifinále Poháru ČMFS vítěze nenašlo. Souboj Liberce s Brnem nabídl poměrně atraktivní průběh a zaslouženě se nakonec oba týmy rozešly s remízou, která více pochopitelně vyhovuje hostům.

Chelsea udolala Liverpool a je ve finále

Neuvěřitelně dramatické utkání se šťastným koncem pro domácí Chelsea, aneb Blues si poprvé ve své historii zahrají finále Ligy mistrů. O co se José Mourinho pokoušel několik sezon, vyšlo Avramu Grantovi hned napoprvé. A to proti němu nestál o nic lehčí soupeř než v předchozích dvou letech, byl to opět Liverpool.

Sparta nakročila do finále

Jediný druholigový zástupce v Poháru ČMFS, střížkovská Bohemka, podlehl na domácím hřišti lídrovi Gambrinus ligy Spartě 0:1 a v podstatě si tak zavřel dveře do finále.

Manchester zařídil historicky první anglické finále

Prvním finalistou letošního ročníku Ligy mistrů se stal Manchester United, když v odvetě semifinále porazil na Old Traffordu Barcelonu 1:0. Hrdinou utkání se stal ryšavý lišák Paul Scholes, který rozhodl utkání nádherným gólem. Fanoušci na celém světě se tak mohou těšit na anglické finále. Manchester si zahraje finále po devíti letech.

Anglická Premier League souhrn - 36. kolo

V pondělní dohrávce vyhrál Arsenal díky kanonádě v závěru vysoko na půdě Derby County a stále, byť jen teoreticky, zůstává ve hře o titul.

Corgoň liga souhrn - 27. kolo

Žilina nevyužila zaváhání Artmedie a v Košicích pouze remizovala. Navíc byla nebezpečně blízko prohře, kterou odvrátila až proměněná penalta v poslední minutě.

Gambrinus liga souhrn - 27. kolo

Pondělní dohrávka mezi Brnem a Ostravou skončila bez branek. Obě mužstva tak propásla možnost dostat se na třetí příčku zaručující účast v Poháru UEFA.

Primera División souhrn - 34. kolo

Real Madrid bez potíží zdolal Bilbao a o titul už jej může připravit snad jen zázrak, čtyři kola před koncem má náskok 10 bodů. Jeho jediným konkurentem zůstává Villarreal, jenž uspěl na hřišti Betisu, po prohře v La Coruňi odpadla Barcelona. V boji o čtvrté místo nevyhrál ani jeden z trojice Atlético, Santander a Sevilla. Výměna trenéra pomohla Valencii, poradila si s Osasunou.

Ligue 1 souhrn - 35. kolo

Olmypique Marseille znovu zabral v boji o Ligu mistrů, vyhrál v Monaku a dostal se na třetí místo před Nancy, které jen remizovalo ve Valenciennes. Na špici tabulky je vše při starém, Lyon sice jen remizoval s Caen, ale i Bordeaux získalo jen bod a nadále ztrácí na lídra čtyři body. Důležité tři body v boji o záchranu získali fotbalisté Paris Saint-Germain.

Ruská Premier Liga souhrn - 7. kolo

Neděli otevřela výhra Saturnu na hřišti Tomsku, následovala remíza Spartaku s FK Moskva. Lokomotiv si neporadil s obranou Nalčiku a remizoval 0:0. Luč- Energia nestačila v sobotu dopoledne na CSKA Moskva, Amkar Perm doma přehrál Šinnik Jaroslavl. Kazaň vyhrála i na hřišti Dinama Moskva a stanovila nový rekord soutěže...

Bundesliga souhrn - 30. kolo

Bayern rozstřílel Stuttgart 4:1 a čtyři kola před koncem má na čele tabulky dvanáctibodový náskok. Leverkusen se rozešel smírně s Wolfsburgem.

Serie A souhrn - 35. kolo

Inter Milán porazil Cagliari a drží si náskok před AS Řím, které smetlo FC Turín. Juventus deklasoval Lazio, AC Milán si pak veze tři body z Livorna, díky nimž stáhl manko na čtvrtou Fiorentinu. Ta o výhru nad Sampdorií přišla až v poslední minutě...

Skotská Premier League souhrn - 35. kolo

Celtic porazil Rangers a zdramatizoval boj o titul. Utkání Motherwellu s Dundee United boj o třetí místo nevyřešilo. Aberdeen porazil Hibernian a dotírá na páté místo. Gretna odváží bod Kilmarnocku, ostatní domácí týmy, Hearts a St. Mirren, braly po třech bodech.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele