Premier League - souhrn 3. kola: Man Utd si v derby pomohl z krize

20.08.2022, 15:31, aktualizováno 22.08.2022, 22:56
Komentáře a souhrny
Rashfordův gól byl nakonec vítězný (© AFP)
Manchester United slaví první výhru, naopak Liverpool na ni dál čeká. Manchester City sice na půdě Newcastlu dotáhl manko, bere však pouze bod za remízu 3:3. Chelsea znovu klopýtla, tentokrát vybouchla v Leedsu. Arsenal loni odstartoval mizerně, letos je to zcela jiná písnička a po třech kolech má na svém kontě plný počet bodů. Tottenham nejtěsnějším poměrem pokořil Wolves...

Manchester United - Liverpool FC 2:1

22.08.2022 21:00

Góly: 16. Jadon Sancho, 53. Marcus Rashford - 81. Mohamed Salah

Liverpool prohloubil špatný start do sezony o další zápas a tentokrát ho to bude hodně mrzet. Padl totiž na půdě svého velkého rivala, Manchesteru United. Problémy dělal jeho obraně zejména Marcus Rashford. Salahovo snížení už z pohledu Reds prakticky nic neznamenalo.

Liverpool cestoval do Manchesteru s přáním konečně vyhrát, protože zatím rozhodně neprožívá ideální start do sezony. To samé se ale dá říct i o jeho pondělním soupeři, slovutném Manchesteru United. Rudí ďáblové navíc měli Liverpoolu co vracet, protože jejich vzájemné duely v minulé sezoně pro ně skončily debaklem. Liverpool se dnes musel obejít bez střelce Darwina Núñeze, který pyká za karty.

Kapitánskou páskou domácích United navlékl Bruno Fernandes, kterému kryli záda Eriksen s McTominayem. Ofenzivní složku domácích měli na starost Elanga, Sancho a Rashford. Liverpool vsadil na osvědčená jména jako Salah, Henderson nebo Firmino, své místo v základu si našel i Elliott.

Ten Hagovi svěřenci se do ostře sledovaného šlágru pustili s vervou a v desáté minutě si musela hostující obrana pořádně oddechnout. Bruno Fernandes dokázal ve skluzu posunout míč na Elangu, který ale tváří v tvář Alissonovi trefil jen tyč! Mnohem lépe se to ale povedlo kolegovi Jadonu Sanchovi. Po šesti minutách Elanga oslovil mladého křídelníka na středu vápna. Sancho si položil prvního obránce a pak neomylně zamířil k tyči!

United jako by se smilovali na nemohoucností Liverpoolu, další branku si dali málem sami. Tři minuty před koncem první půle se po rohovém kopu odrazilo míč k nohám Bruna Fernandese, který jej naprosto nepochopitelně napálil do vlastní brány! Měl proto obrovské štěstí, že na brankové čáře stál Lisandro Martínez a jeho minule napravil razantním odkopem.

Na druhou polovinu utkání se dostavil Anthony Martial, který vystřídal jmenovce Elangu. A bylo to střídání, k němuž si Ten Hag může gratulovat. V 53. minutě totiž právě Martial vyslal povedenou kolmicí do úniku Marcuse Rashforda a mladý Angličan přesnou ranou překonal brazilskou oporu v bráně Liverpoolu - 2:0.

United svého soka jasně přehrávali a Rashford poslal Alissonovi další varování. Jeho rána ze 76. minuty ale prosvištěla kousek nad břevnem. De Gea měl práce mnohem méně, ale přesto inkasoval. Osm minut před koncem nejprve vyrazil krásnou ránu Carvalha, jenže pohotový Salah hlavou dopravil míč do sítě.

Víc už ale Liverpool nedokázal a ve šlágru kola padl na půdě United! Jeho aktivita přišla příliš pozdě a manko jedné branky už Reds dohnat nedokázali. Zůstávají tak po třech kolech Premier League stále bez výhry a prodlužují svůj špatný start do nového ročníku.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Manchester City 3:3

21.08.2022 17:30

Góly: 28. Miguel Almirón, 39. Callum Wilson, 54. Kieran Trippier - 5. Ilkay Gündogan, 61. Erling Haaland, 64. Bernardo Silva

Ambiciózní Newcastle ve třetím kole Premier League hostil obhájce titulu z Manchesteru a s těžkou výzvou se popasoval velmi statečně. I přes brzký Gündoganův gól ještě před pauzou zásluhou Almiróna s Wilsonem otočil.

Obě mužstva vsadila na rozestavení se čtyřmi obránci, třemi záložníky a stejným počtem útočníků. Magpies před Popea vyslali obrannou čtveřici Trippier, Schär, Botman, Burn, ve středu pole operovali s Brunem Guimaraesem Joelinton a Willock. Saint-Maximin a Almirón na křídlech podporovali útočníka Wilsona.

Pep Guardiola vynechal ze stoperské dvojice Diase, na jehož úkor naskočili Stones s Akém, jimž kryl záda tradičně Ederson. Kraje obrany obstarávali Walker s Cancelem, záloha patřila De Bruynemu, Rodrimu a Gündoganovi. Hvězdného Haalanda na hrotu zásobovali z krajů Silva a Foden.

Citizens se hned v páté minutě dostali do vedení. Skvělý Silvův pas si v pokutovém území podobně kvalitně zpracoval Gündogan, který z druhého dotyku zamířil mimo dosah gólmana. Zanedlouho mohl rozdíl ve skóre navýšit De Bruyne, jeho tvrdá rána z pravé strany ovšem skončila zákrokem gólmana.

Poté se osmělily i Straky, konkrétně Almirón si převzal přihrávku na střed a z voleje zamířil vysoko. Na opačném konci hřiště se musel činit Pope, jenž skvěle vytěsnil ránu z přímého kopu. Zadařilo se i Edersonovi, ten zlikvidoval Saint-Maximinovu střelu. Co se nepovedlo jemu, to zvládl vzápětí Miguel Almirón. A to právě po centru z kopačky Saint-Maximina, který se mu povedlo se štěstím dopravit do sítě. Pro ofsajd sice gól nejprve neplatil, VAR vše ale změnil a přisoudil Newcastlu vyrovnání.

Ještě před pauzou se Mapgies dostali dokonce do vedení. Asistencí se opět činil Saint-Maximin, jenž tentokráte vyslal Calluma Wilson a tomu se podařilo tváří v tvář Edersonovi skórovat. Po návratu ze šaten mohl srovnat Haaland, vylámal si ale zuby na Popeovi. Místo toho domácí zdvojnásobili své vedení. K přímému kopu se postavil Kieran Trippier a povedenou ranou na brankářovu stranu zavěsil.

Jenže Manchesterské jako by to nabudilo a už po šesti minutách snížili. Po rohovém kopu rozehraném nakrátko a následném balónu do vápna vznikl před Popem zmatek, ve kterém se dobře zorientoval Erling Haaland a z voleje si připsal třetí trefu v Premier League. Nedlouho poté už bylo vyrovnáno. De Bruyne výtečnou přihrávkou vytvořil šanci Bernardu Silvovi, ten před gólmanem nezaváhal a zkušeně po zemi uklidil míč.

Zbytek zápasu už ložených příležitostí mnoho nepředvedl, strhnout body na stranu hostí mohl aktivní Haaland. Z blízkosti ovšem tečoval balón tak, že ten skončil nad břevnem. Závěrečný hvizd tak znamenal, že se kluby o body podělily.

Pro Manchester City se jedná o premiérovou ztrátu v této sezoně, na druhém místě tak vedou zástup sedmibodových pronásledovatelů Arsenalu. Ani Newcastle na tom v tabulce není vůbec špatně, s pěti body totiž drží šestou pozici. Oba týmy by si přitom papírově měly připsat další vítězství příští víkend, kdy Straky zamíří do Wolverhamptonu a Guardiolova družina doma přivítá Crystal Palace.

Více informací k zápasu

Leeds United - Chelsea FC 3:0

21.08.2022 15:00

Góly: 33. Brenden Aaronson, 37. Rodrigo, 69. Jack Harrison

Třetí kolo Premier League přineslo několik překvapivých výsledků, jedním z nich byl zápas Leedsu proti Chelsea. Hosté po nevýrazném výkonu poprvé v sezóně prohráli a klesli na 12. příčku. Leeds zvládl i třetí zápas a v tomto ročníku ještě nenašel přemožitele.

Hráči Chelsea začali aktivně, v úvodních 15 minutách byl nebezpečný hlavně Raheem Sterling, kterému se i podařilo vsítit branku, ale gól nebyl uznán kvůli ofsajdu. Hosté poté více zvolnili tempo a ke slovu se dostali i domácí. Leedsu k první brance velmi pomohl Edouard Mendy, který v 33. minutě spáchal obrovskou minelu, čehož využil záložník Brenden Aaronson a pohodlně uklidil míč do odkryté brány.

Domácí gól viditelně povzbudil a již o čtyři minuty později udeřili podruhé, když se po dobře zahrané standardce prosadil hlavou Rodrigo. Ve zbytku poločasu se hosté snažili vytvořit tlak, ale dobře hrající soupeř je nepustil k žádné vážnější šanci. První poločas tak skončil 2-0 pro Leeds.

Druhý poločas začali modří aktivně, ale skálopevná obrana domácích si se všemi nebezpečnými momenty poradila. Thomas Tuchel se snažil nevýrazný výkon svých svěřenců oživit dvojitým střídáním a v 64. minutě poslal do hry Ziyecha a Pulišiče. O minutu později nebezpečně vystřelil obránce Reece James, ale jeho pěknou střelu k tyči vyrazil Meslier. V 69. minutě se po pěkném centru z levé strany ocitl před bránou Chelsea Rodrigo, který šikovně přiklepl míč Harrisonovi a ten tváří v tvář Mendymu upravil skóre na 3-0.

Blues působili velmi pasivně a v 71. minutě mohlo být ještě hůř, po pěkné kombinační akci domácích mohl druhý gól v zápase přidat Rodrigo, ale bránu přestřelil. V 84. minutě absolutně zbytečně fauloval Koulibaly a po druhé žluté kartě zamířil do sprch. Posledních deset minut se už jen dohrávalo v klidnějším tempu a ani jeden z týmů se nehrnul dopředu. Zápas tak skončil výsledkem 3-0.

Domácí prolomili negativní sérii vzájemných soubojů. Výhru nad Chelsea si připsali naposled v roce 2002.

Více informací k zápasu

West Ham United - Brighton & Hove Albion 0:2

21.08.2022 15:00

Góly: 22. Alexis Mac Allister (pen.), 66. Leandro Trossard

Kladiváři se v třetím kole nejvyšší anglické ligy podruhé představili na domácím stadionu, ale ani tentokrát nepředvedli dobrý výkon a opět nevstřelili branku. Brighton si po brankách Mac Allistera a Trossarda odvezl tři body. West Ham se podruhé v sezóně představil na domácím stadionu a hned od začátku se snažil být aktivní. Již v druhé minutě si pěkně navedl míč na hranici velkého vápna Said Benrahma, ale jeho prudká střela mířila mimo. Na druhé straně se ve 20. minutě probíjel do vápna domácích Danny Welbeck, kterého nešikovně atakoval Thilo Kehrer a rozhodčí zákrok vyhodnotil jako penaltu. Té se ujal Mac Allister a bezpečně ji proměnil. O několik minut později se v dobré pozici odhodlal ke střele z voleje Leandro Trossard, ale svůj pokus namířil vedle pravé tyče. Do konce prvního poločasu už si týmy žádné výraznější šance nevytvořily, a tak se hráči odebrali do šaten za stavu 1-0 pro Brighton. Kladiváři byli i v druhém poločase zcela bezzubí a téměř si nevytvářeli šance. Výjimkou byl povedený centr Coufala ze strany, na který si vyskočil Declan Rice, ale jeho pokus byl zablokován. V 66. minutě to bylo už 0-2, když se po pěkné narážečce zjevil sám před brankářem Trossard a potvrdil, že se v podobných situacích nemýlí. V 78. minutě se objevil v dobré příležitosti Solomon March, ale branku přestřelil. První obrovské šance se dočkali domácí až v 85. minutě, kdy po centru z pravé strany nebezpečně hlavičkoval Tomáš Souček, ale jeho střelu směřující pod břevno Sanchez vyrazil. O několik sekund později došlo k totožné situaci. Dobře zahraný rohový kop si našel Jarrod Bowen, ale jeho pěkný pokus hlavou opět famózně vytáhl brankář hostů. Brighton si už zbytek zápasu pohlídal a zvítězil 2-0.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Arsenal FC 0:3

20.08.2022 18:30

Góly: 5. Martin Ødegaard, 11. Martin Ødegaard, 54. William Saliba

Bournemouth prohrál v utkání třetího kola Premier League s Arsenalem 0:3. Kanonýři jsou dál stoprocentní, navíc se skóre 9:2. První dvě branky Artetova týmu vstřelil Nor Martin Odegaard, třetí přidal William Saliba.

Arsenal otevřel skóre už v páté minutě. Gabriel Jesus, který po příchodu ke Gunners předvádí parádní výkony, přešel přes několik protihráčů a poté přenechal balon Gabrielu Martinellimu, jehož tvrdou ránu vyrazil Travers jen k Martinu Odegaardovi, který už neměl problém dopravit míč do sítě. Netrvalo to dlouho a hostující výběr přidal druhou branku. Ben White si zprava zaběhl za obranu, poté poslal balon před bránu, kde jej Gabriel Jesus postrčil Martinu Odegaardovi, který vyslal nechytatelnou ránu pod břevno.

Na další zajímavý moment si diváci museli počkat až do 54. minuty. Přetažený centr z pravé strany našel Granita Xhaku, ten si balon zpracoval na prsa a přihrál pod sebe na Williama Salibu, jehož nádherná technická rána zapadla přesně do horního růžku. Gól, který bude aspirovat minimálně o cenu kola. Gunners přidali v 72. minutě dokonce už čtvrtý gól. Role se tentokrát prohodily, Martin Odegaard vyhledal Gabriela Jesuse, který však v době přihrávky zabíhal již za posledního obránce domácího celku.

Arsenal byl dál v ráži a v 87. minutě si připravil další nebezpečnou situaci. Brazilský útočník Gabriel Jesus byl nikým nehlídaný v pokutovém území, jenže bohužel pro něj trefil jen gólmana Marka Traverse, domácí následně zblokovali i pokus Bukaya Saky. V 90. minutě ještě Emile Smith-Rowe vyslal do gólovky Eddieho Nketiaha, který rovněž napálil pouze Marka Traverse.

Arsenal tak dál valí anglickou ligou bez ztráty a vypadá to, že má nastartováno na zajímavý ročník. Náročnější zkoušky však samozřejmě ještě přijdou, příště na Emirates Stadium přijede nováček Fulham.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Aston Villa 3:1

20.08.2022 16:00

Góly: 7. Wilfried Zaha, 58. Wilfried Zaha, 71. Jean-Philippe Mateta - 5. Ollie Watkins

Crystal Palace porazil ve třetím kole Premier League Aston Villu 3:1. Hosty sice poslal do vedení Ollie Watkins, domácí však vývoj duelu otočili díky dvěma brankám Wilfrieda Zahy a jedné přesné trefě Jean-Philippa Matety.

Uběhlo pouhých pět minut a Aston Villa se dostala do vedení. Leon Bailey chytře hlavou přiťukl míč na kopačky Ollieho Waktinse, který jej mezi obránci udržel a poslal jej z jeho pohledu k levé tyči Guaitovy brány. Villans se však moc dlouho z vedení netěšili, protože za dvě minuty bylo srovnáno. Wilfried Zaha převzal u půlící čáry přihrávku od Edouarda, poté si dokázal odstavit dva protihráče a namířil si to rovnou do pokutového území. Nebyl v úplně ideálním úhlu, přesto levačkou míč perfektně nasměroval k zadní tyči.

Ve 26. minutě už se domácí radovali ze druhého gólu, který však záhy zrušil sudí u videa kvůli ofsajdovému postavení Jeffa Schluppa. Před přestávkou Eagles zahrozili znovu, když Zaha dlouhým pasem našel Ayewa, který nechal vyniknout gólmana Martíneze. Ten proti stejnému soupeři uspěl i z kraje druhé půle, který se proti němu ocitl sám, ale neuspěl. Zahrozili však i hosté, Leon Bailey v 51. minutě nasměroval merunu levačkou na břevno.

Chvíli před hodinou hry bylo živo ve vápně hostí. Lucas Digne zahrál rukou, což si hlavní rozhodčí došel prohlédnout k videu a následně pro Eagles odpískal pokutový kop. Toho se ujal autor první branky Wilfried Zaha, kterého Martínez sice nejprve vychytal, ale balon vyrazil jen zpět k němu a napodruhé už to domácí útočník zvládl.

Definitivní potvrzení výhry si Crystal Palace připravil v 71. minutě. Tyrick Mitchell si na levé straně narazil se spoluhráčem a poté poslal na malé vápno povedený centr přesně na nohu Jean-Philippa Matety, který jej uklidil do odkryté sítě. Domácí ukázali, že bod s Liverpoolem nebyl náhodou a připsali si do tabulky další tři.

Více informací k zápasu

Everton FC - Nottingham Forest 1:1

20.08.2022 16:00

Góly: 88. Demarai Gray - 82. Brennan Johnson

Everton pouze remizoval v utkání třetího kola Premier League s Nottinghamem Forest 1:1. Hosty poslal do vedení z kraje poslední desetiminutovky Brennan Johnson, domácí pak chvíli před koncem základní doby zachraňoval Demarai Gray.

V desáté minutě se po přihrávce z levé strany dostal k balonu Anthony Gordon a zpoza vápna vyslal nebezpečný pokus, který jen těsně minul pravou tyč Hendersonovy brány. Na další příležitost si fanoušci v Goodison parku počkali až do 50. minuty, kdy zahrozil tentýž fotbalista. Gordon vyslal tvrdou ránu, ale znovu pálil jen těsně vedle tyče. Hosté se první příležitosti dočkali až v 75. minutě. Morgan Gibbs-White přihrával z levé strany na pravou, kde operoval Neco Williams. Jeho následná střela z pětadvaceti metrů jen prosvištěla kolem brankové konstrukce.

Nottingham však nakonec byl tím, kdo otevřel skóre. Pickford si v 81. minutě dokázal poradit s nebezpečnou ránou z hranice pokutového území, jenže míč vyrazil tak nešťastně, že jej nasměroval jen na kopačky nikým nehlídaného Brennana Johnsona, který si poradil střelou ke vzdálenější tyči. Hosté však vedli jen sedm minut, než se prosadili Toffees. Velkou zásluhu na tom měl brankář Jordan Pickford, který dlouhým nákopem našel za obranou Demaraie Graye, který si balon zpracoval a poté jej podél Deana Hendersona poslal do brány, čímž domácím zařídil alespoň bod.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Brentford FC 3:2

20.08.2022 16:00

Góly: 1. Bobby Reid, 20. João Palhinha, 90. Aleksandar Mitrović - 44. Christian Nørgaard, 71. Ivan Toney

Po dvou remízách se Fulham konečně dočkal premiérové výhry v rámci nové sezóny Premier League. A jestliže hned na startu měl při nečekaném bodovém zápisu proti Liverpoolu hlavní slovo Aleksandar Mitrovič, pak nyní se srbský forvard zasadil v poslední minutě utkání o ten rozhodující přesný zásah, kterým Brentford nadobro setnul. Ten tak utrpěl svou první prohru.

Uběhlo pouhých čtyřicet pět sekund a londýnský výběr se už zaradoval z vedení. Po pobídce Mitroviče se ještě nepodařilo dobře zakončit De Cordovovi-Reidovi, pokus Stansfielda stačil ještě bránící Mee srazit do břevna, míč se však stejně zase dostal k De Cordovovi-Reidovi, a ten pak neměl problém mířit do odkrytého prostoru. Domácí byli v ráži i nadále, v 15. minutě se mohl na listinu střelců uvést sám Mitrovič, avšak po standardce Andrease Pereiry vytasil proti Srbově hlavičce perfektní zákrok gólman David Raya. Nicméně o pár chvil později již přece znovu došlo na další změnu skóre, na centr z rohového čtvrtkruhu od Andrease Pereiry si nejvýše naskočil Joao Palhinha, který svou hlavičku usměrnil nekompromisně pod břevno.

Brentford začal hrozit až v závěru prvního poločasu. Nejprve svou šanci neproměnil Wissa, jehož vychytal brankář Leno, ve 44. minutě už ovšem udeřil gólově Nörgaard, který dostal ve vápně až příliš mnoho prostoru od svých protivníků, takže z voleje umístil svou dělovku po rohovém kopu, jenž zahrál Jensen, přesně tam, kam potřeboval, tedy konkrétně na bližší tyč.

Ve 49. minutě se zdařilo vyrovnat stav Toneymu, protože ho však VAR usvědčil z ofsajdu, nemohla být jeho trefa uznána. Přesto ale nemusel hostující útočník tolik smutnit, poněvadž v 71. minutě znovu rozvlnil síť, a tentokráte již pravidla fotbalu neporušil. Wissa v šestnáctce moc dobře zapracoval, následně adresoval prudkou přihrávku na svého spoluhráče, který pak z blízkosti lehce zacílil. Fulham každopádně v samotném závěru strhl vítězství na svou stranu. Mbabu zprava načechral centr na nestárnoucího Mitroviče, jenž hlavou přelstil Davida Rayu.

Více informací k zápasu

Leicester City - Southampton FC 1:2

20.08.2022 16:00

Góly: 54. James Maddison - 68. James Justin (vl.), 84. Che Adams

Southampton ve třetím kole Premier League ucelil svou sbírku výsledků na všechny možné varianty, tedy na prohru, remízu a aktuálně i premiérové vítězství. Ačkoli se pro něj utkání na půdě Leicesteru nevyvíjelo dobře, protože jeho defenzívu pokořil James Maddison, dokázal se nakonec díky dvěma přesným zásahům střídajícího Cheho Adamse vzchopit a slavit triumf.

První půlhodinka tohoto klání vážně nic moc zajímavého nepřinesla. Oba celky se do větších možností s pravidelností nepropracovávaly, snad jedinou výjimku utvořil ve 26. minutě Mara, jenž se po parádním uvolnění od Elyounoussiho řítil sám na domácího brankáře Warda, jehož nakonec i prostřelil, jenže radost z oslavy vstřelené branky mu pokazilo pravidlo o ofsajdu, do něhož zabřednul. Následně se snažil změnit bezgólové skóre na opačné straně Barnes, ovšem jeho pokus o kousek zamířil vedle vzdálenější tyčky. Klíčové momenty zápasu zkrátka nabídl až druhý poločas, až úvodní trefa Maddisona z 54. minuty přece trochu ledy nudy prolomila.

Jak už tomu bývá přesně v takových střetech, v nichž se oba celky nedokážou jaksi kreativně prosadit směrem dopředu, dopomůže jim tomu hrubá síla, lépe řečeno standardní situace. Tu zahrál Maddison přímým zakončením na bránu a udělal moc dobře, poněvadž jeho pumelice obeplula připravenou zeď a skončila přesně u bližší tyči, k níž se hostující gólman Bazunu jen marně natahoval. Lišky od té doby kontrolovaly dění na hřišti, těsný náskok se jim ale udržet nepovedlo. Dokonce inkasovaly dvakrát, podruhé pouhých šest minut před koncem střetnutí.

Nejprve se The Saints podařilo rozvlnit síť v 68. minutě. Salisu provedl vhazování dlouhým obloučkem do pokutového území, Bella-Kotchap v malém vápně sklepl míč dozadu nakrátko na Adamse, který byl na hrací ploše po svém střídání relativně krátkou chvíli, a ten pravačkou ihned směroval balón za brankovou čáru, přičemž bránící Justin ho ve snaze odvrátit fakticky poslal do nechtěných míst. A následně se Adams prosadil opětovně, tentokráte elegantnějším způsobem, to když střihl nohama ve vzduchu a akrobaticky zužitkoval pas Warda-Prowseho. Adams mohl zkompletovat i hattrick, měl však smůlu, že orazítkoval brankovou konstrukci.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Wolverhampton Wanderers 1:0

20.08.2022 13:30

Góly: 64. Harry Kane

Tottenham porazil ve třetím kole Premier League Wolverhampton 1:0. O jediný gól zápasu se postaral Harry Kane, který se stal nejlepším střelcem historie v dresu jednoho klubu v soutěži.

Na první zajímavější moment si fanoušci museli v Londýně počkat až do 42. minuty. Wolves dlouhou dobu obehrávali pokutové území domácích, až si na nadějný centr naběhl Matheus Nunes, který hlavičkoval o zem těsně vedle Llorisovy brány. Spurs si připravili odpověď o tři minuty později, když po pasu Perišiče hlavičkoval k tyči Kane. Gólman Sá však balon vyrazil na roh. Po vypršení nastaveného času ještě hosté pronikli do vápna, Lloris musel rychle couvat, nakonec však práci neměl, Nunesovu střelu tečoval mimo Davies.

Domácí po ne úplně přesvědčivém prvním poločase zahrozili hned v 51. minutě. Kulusevski vymyslel pro Kanea obrovskou příležitost, anglický kanonýr však hlavou z malého vápna trefil pouze břevno. Následná dorážka Sona už gólové parametry neměla a skončila v náruči Sá. Kohouty to však nemuselo dlouho mrzet, protože v 64. minutě už se prosadit dokázali. Ivan Perišič na přední tyči prodloužil rohový kop na Harryho Kanea, který z bezprostřední blízkosti uklidil balon do sítě. Hosté mohli srovnat za deset minut, když se Rúben Neves ujal přímého kopu zpoza vápna, vzápětí však nasadil naštvaný výraz, protože mířil jen do boční sítě.

Spurs tak díky zisku tří bodů poskočili v průběžné tabulce do čela, Wolves mají jediný bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC33009:29
2.Manchester City32109:37
3.Leeds United32107:37
 Tottenham Hotspur32107:37
5.Brighton & Hove Albion32104:17
6.Newcastle United31205:35
7.Fulham FC31205:45
8.Brentford FC31118:54
9.Crystal Palace31114:44
10.Nottingham Forest31112:34
11.Southampton FC31115:74
12.Chelsea FC31113:54
13.Aston Villa31023:63
14.Manchester United31023:73
15.AFC Bournemouth31022:73
16.Liverpool FC30214:52
17.Everton FC30122:41
18.Wolverhampton Wanderers30121:31
19.Leicester City30125:81
20.West Ham United30030:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1150)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele