Souhrn zápasů Ligy národů - pátek 3.6.

03.06.2022, 17:57, aktualizováno 03.06.2022, 22:42
Komentáře a souhrny
Memphis Depay (© AFP)
Páteční večer se nesl ve znamení domácích nezdarů favorizovaných celků - Belgie vybouchla s Nizozemskem, Chorvatsko prohrálo vysoko s Rakouskem a Francie doma neuhrála ani bod proti Dánsku. Slovensko nakonec udolalo Bělorusko...
Liga A - skupina 1

Chorvatsko - Rakousko 0:3

03.06.2022 20:45

Góly: 41. Marko Arnautović, 54. Michael Gregoritsch, 57. Marcel Sabitzer

Hostující kouč Ralf Rangnick prožil opravdu dost povedenou premiéru na lavičce Rakouska. Ačkoli jeho mužstvo je v první skupině áčkové ligy pasováno do role outsidera, úvod do Ligy národů mu vyšel až nečekaně dobře a venku jasně předčilo Chorvatsko. To sice možná i bylo v prvním poločase přece o něco aktivnější, jenže koncovka byla jeho největším problémem.

Pokud se zahledíme i na druhý výsledek v rámci tohoto čtyřčlenného uskupení, zjistíme, že též ve Francii se konalo velké překvapení. Obhájce prvenství této soutěže totiž doma prohrál s Dánskem. A tak jsou po prvním kole na čele tabulky dva nečekaní lídři v podobě dánského a rakouského nároďáku, které se mimochodem o pár dnů později střetnou okamžitě proti sobě.

Přitom svěřenci trenéra Zlatka Daliče v prvním dějství vážně nepůsobili vyloženě špatně. Nic nenasvědčovalo tomu, že by se měla konat jejich třígólová porážka. Asi nejnebezpečnějším hráčem celku z Balkánského poloostrova byl Pašalič, který v 19. minutě hlavičkoval ze slušné pozice po centru zleva od Brekala, pak se ve 25. minutě ocitl v možná ještě lepším postavení, jenže ani v jednom případě neuspěl. V tom prvém mířil mimo, v tom druhém ho na poslední dobrou vyblokoval obránce Wöber. Následně vypálil velmi solidně rovněž Kovačič společně s Kramaričem, nicméně jejich pokusy shodně polapil obecně velmi pozorný gólman Lindner.

Hosté se poprvé ozvali zásluhou Weimanna, a to ve 23. minutě, který si narovnával balón na svou levačku a technicky cílil na vzdálenější tyčku, o kousek ovšem soupeřovu bránu netrefil. Ve 41. minutě je každopádně již dostal na koně Arnautovic. Tomu totiž merunu ve středu pole dokázal i v těžkém obležení sklepnout Onisiwo, rakouský kapitán si nikým neatakovaný sběhl za pokutové území, odkud ji směroval přesně do spodního rohu branky. Všechny chorvatské snahy na srovnání poté setnuly úvodní pasáže druhé půle. Rakušané totiž udeřili ještě dvakrát.

U obou přesných zásahů asistoval, trochu netradičně, Wöber, jehož hlavní náplní práce jsou především obranné úkoly. V 54. minutě unikl bekovi Juranovičovi a předložil přihrávku na volného Gregoritsche, jenž pohotově skóroval, a v 57. minutě se po jeho podnikání posadil do gólových statistik také Sabitzer, jenž míč poslal na bližší tyč, kam se brankář Ivušič nenatáhl.

Více informací k zápasu

Francie - Dánsko 1:2

03.06.2022 20:45

Góly: 51. Karim Benzema - 68. Andreas Cornelius, 88. Andreas Cornelius

Obhájce prvenství Ligy národů nevstoupil do v pořadí třetího ročníku této soutěže nikterak zdárně. Bez přítomnosti kouče Didiera Deschampse, který byl omluven pro rodinné důvody, doma nestačila Francie na Dánsko. Svěřenci trenéra Kaspera Hjulmanda dokázali zareagovat na úvodní gól Karima Benzemy, a to zásluhou dvou branek střídajícího Andrease Corneliuse.

Že Francouze rozhodně nečeká žádná jednoduchá práce, prokázala už 4. minuta, kdy se jejich protivník propracoval do své první vážnější příležitosti. Na pravé straně unikl Skov Olsen, od něj pak míč doputoval k brankovému území na Dolberga, jenž ho následně adresoval na zadní tyčku, kam si sběhl Maehle, avšak ten z blízkosti napálil smolně pouze brankovou konstrukci.

Ve 13. minutě se poprvé výrazněji ozývali taktéž domácí, to když Benzema ze středu hřiště uvolňoval napravo Kantého, ten balón svému spoluhráči vrátil do pokutového území, odtud pak letěla tvrdá dělovka směrem na bránu, ta však, naštěstí pro Dány, trefila stojícího stopera Vestergaarda. V 15. minutě se dokonce zadařilo Benzemovi rozvlnit síť poté, co ho ve vápně pobídl Mbappé, tenhle přesný zásah ale nemohl být uznaný pro ofsajd prvně jmenovaného.

Až po půlhodině hry se snažil s bezgólovým stavem něco udělat i Mbappé, další nebezpečná ofenzivní zbraň Les Bleus, nicméně s jeho pokusem neměl gólman Schmeichel větší potíže. A protože až do přestávky oba celky v útoku vážně nijak nezazářily, skóre se směrem kupředu pohnout v podstatě nemohlo. O všem důležitém tedy nakonec rozhodoval až druhý poločas.

Ve 48. minutě se mohla ujmout vedení Francie po akci Nkunkua, který posunul merunu ke Kantému, ten hned v pokutovém území vyhledal Benzemu, jenž přetlačil v souboji strážce Wasse, z blízkosti pak mohl ohrožovat Schmeichela, ten si každopádně s jeho šancí ještě pro tuto chvíli poradil. V 51. minutě už ale kapituloval. Benzema si přiťuknul míč s Nkunkuem, následně v šestnáctce umně a účelně zakličkoval a z vyloženého postavení elegantně zacílil.

Dánsko před sebou mělo ještě dostatek času, aby s negativním průběžným výsledkem něco podniklo, a udělalo ve finále moc dobře, že se nevzdalo. Po tomhle inkasování se mu kolena nepodlomila, lépe řečeno rozhodně ne náhradníkovi Corneliusovi. V 68. minutě zaznamenali hosté vyrovnání, poněvadž Cornelius využil snadno přesného obloučku od Höjbjerga, a v 88. minutě strhl výhru na stranu svého týmu, jelikož i z těžkého úhlu zamířil parádně pod břevno.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Rakousko11003:03
2.Dánsko11002:13
3.Francie10011:20
4.Chorvatsko10010:30
Liga A - skupina 4

Belgie - Nizozemsko 1:4

03.06.2022 20:45

Góly: 90+3. Michy Batshuayi - 40. Steven Bergwijn, 51. Memphis Depay, 61. Denzel Dumfries, 65. Memphis Depay

V úvodním zápase skupiny 4 se očekávala velmi vyrovnaná bitva a o favoritovi rozhodně nebylo jasno, nicméně svižně hrající Nizozemsko po naprosto parádním výkonu překvapivě vyloupilo Brusel po vysoké výhře 4:1 a výraznou měrou si tak řeklo o prvenství ve skupině, které by znamenalo finálové play-off o celkové vítězství. Belgičané i se svými největšími hvězdami působili unaveným dojmem a kromě solidního začátku nic zajímavého nepředvedli.

Belgie měla před tímto duelem nesmírně pozitivní bilanci vzájemných zápasů, jelikož s Oranjes neprohrála již osmkrát za sebou, nicméně tentokráte inkasovala těsně před koncem prvního poločasu a po změně stran ji sestřelil dvěma zásahy kanonýr španělské Barcelony Memphis Depay. Svěřenci trenéra Roberta Martíneze přitom nastoupili v téměř nejsilnějším možném složení, chyběl pouze letošní vítěz Ligy mistrů - brankář Thibaut Courtois.

Domácí nevstoupili do pátečního šlágru úplně špatně a již po necelé čtvrthodině hry mohli jít do vedení. Kanonýr Lukaku sice nejprve nezakončil, ovšem míč se následně dostal na kopačku Castagneho a ten z mírného úhlu orazítkoval bližší spojnici. O pár minut později zahrozil na opačné straně Berghuis, který sám postupoval směrem k brankáři Mignoletovi, jenomže přízemním střelou ho nakonec nepřekonal.

V následujícím průběhu měla navrch země tulipánů a další možnost si vypracovala přesně v polovině úvodního dějství, nicméně Bergwijn poslal svůj razantní projektil jen doprostřed branky a náhradník za Courtoise si v tuto chvíli připsal pohodový zákrok. Tým vedený koučem Louisem van Gaalem zaznamenal vedoucí trefu pět minut před přestávkou, když se prosadil čtyřiadvacetiletý forvard anglického Tottenhamu Steven Bergwijn.

Ten se po přihrávce Frenkieho de Jonga elegantně otočil s míčem a z hranice pokutového území ho nádherně usměrnil do pravého spodního růžku, Mignolet se po jeho skákavé ráně natahoval marně. Hráči Nizozemska ve druhém poločase rozhodně nezalezli na vlastní polovinu s cílem bránit jednobrankový náskok, ba naopak ještě zvýšili svou aktivitu a v rozmezí 51 - 65. minuty rozhodli o své drtivé výhře hned třemi góly.

Jejich náskok nejprve pojistil Depay, jenž po vynikající práci Klaassena ve středu hrací plochy převzal fantastickou kolmici do běhu od Berghuise a po krátkém úniku zakroutil balón k protější konstrukci kolem naprosto bezmocného Mignoleta. Belgičané se nechtěli vzdát a krátce po hodině hry se pokusili snížit, avšak střelu Trossarda perfektně zneškodnil gólman Cillessen. Vzápětí na druhé straně okamžitě skóroval Denzel Dumfries.

Domácí strážce si nejprve poradil s tvrdou dělovkou Berghuise, pak ale vrátil balón před branku Blind a zcela zapomenutý Dumfries již měl snadnou úlohu. V 65. minutě definitivně pečetil debakl Belgie Depay, protože po vyhraném hlavičkovém souboji Blinda stanul ve středu šestnáctky a svým přízemním pokusem zamířil doprostřed branky - 0:4. Od tohoto okamžiku tempo hry výrazně opadlo, Belgie dokázala skórovat zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Po střele Michyho Batshuayie a zákroku Cillessena dopravil míč do branky Castagne, jenže se nacházel v ofsajdovém postavení a jeho zásah proto nebyl uznán. "Rudí ďáblové" přeci jen zaznamenali alespoň čestný úspěch v nastaveném čase, neboť po pasu Alderweirelda přelstil ofsajdovou pas Batshuayi a z pěti metrů bez potíží rozvlnil síť. Belgie bude mít co napravovat v příštím utkání proti Polsku, Nizozemsko zavítá na půdu Walesu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Nizozemsko11004:13
2.Polsko11002:13
3.Wales10011:20
4.Belgie10011:40
Liga C - skupina 3

Bělorusko - Slovensko 0:1

03.06.2022 20:45

Góly: 61. Tomáš Suslov

Slovensko v úvodním střetnutí Ligy národů přetlačilo na neutrální půdě v srbské Vojvodině o jednu jedinou branku Bělorusko a nakročilo za postupem zpátky do béčkové úrovně úspěšně. Tedy po výsledkové stránce, protože k ideálům měl celkový výkon poměrně hodně daleko. O osudu tohoto klání rozhodla šťastná trefa Tomáše Suslova, která přišla na řadu ve druhé půli.

Slováci sice v tomto duelu plnili roli favorita, nicméně žádnou zásadní herní převahu neměli, hlavně si pak s žádnou velkou pravidelností gólové šance prostě nevytvářeli. V prvním poločase byl nebezpečný maximálně Kucka, jehož prvotní pokus nebyl přesný a s tím druhým si poté poradil gólman Pauljučenka. Bělorusko se směrem dopředu prakticky vůbec nehrnulo, možná že za zmínku stojí snad jenom pokus Ebonga, ten každopádně nakonec polapil brankář Rodák.

Zkraje druhé půle jako první zahrozili Bělorusové, Judzjankou zakončoval z docela solidního postavení, jenže kýžený prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Ani druhé dějství obecně ráz hry zásadním způsobem nezměnilo, situace se přitom výrazně nepohnula ani poté, co Slovensko zaznamenalo jediný gól utkání. Almási sice na centr z pravé strany od Suslova nedosáhl, ale ve finále ani nemusel, protože propadl do soupeřovy branky. Největší možnost na vyrovnání stavu si Bělorusko vytvořilo v 82. minutě, ovšem Šaučenka zacílil o malý kousek do zámezí.

Více informací k zápasu

Kazachstán - Ázerbájdžán 2:0

03.06.2022 16:00

Góly: 50. Abat Ajmbetov, 61. Abat Ajmbetov

Kazachstán po úspěšně dokončené baráži v Lize národů zvládl vstup do nového ročníku této soutěže a díky dvěma přesným zásahům Abata Aimbetova porazil doma Ázerbájdžán. První ostrá premiéra na kazašské lavičce novému domácímu kouči Magomedovi Adijevovi vyšla se vší parádou. Naopak jeho protějšek Gianni De Biasi nezářil, jeho tým ani jednou neskóroval.

První poločas s sebou ještě žádnou změnu skóre nepřinesl, asi to nejdůležitější se událo krátce po půlhodině hry, kdy se nejprve k tvrdé střele zpoza šestnáctky propracoval Dadašov, avšak jeho pokus bravurně zlikvidoval pozorný domácí gólman Šackyj. A o pár chvil později mohl Ázerbájdžán udeřit gólově znovu. Mahmudov svým pasem uvolnil do vápna Salahlyho, ten se nicméně ocitl v příliš ostrém úhlu, a tak z blízkosti ani on na vyběhnuvšího Šackého nevyzrál.

O všem podstatném se zkrátka rozhodovalo až po přestávce. Kazachstánu daleko lépe vyšel začátek druhého dějství, během úvodních dvanácti minut proměnil dvě ze svých příležitostí a jeho soupeř již na nepříznivý stav zareagovat nedokázal. A hlavní roli sehrál Aimbetov, který se o oba přesné zásahy postaral.

V 50. minutě napřáhl svou pravačkou z dálky a jeho dělové zakončení, tečované bránícím Hagverdim, zapadlo parádně pod břevno, přičemž stěží brankář Mähämmädälijev mohl nepříjemně plachtící míč zachytit. Domácí se následně dostali na koně a vítězství pak ještě stvrdili v 57. minutě, Aimbetov jemný oblouček Tagybergena doklepl do sítě. A byť původně gól neplatil kvůli ofsajdu, VAR potvrdil, že vše nakonec bylo v pořádku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Kazachstán11002:03
2.Slovensko11001:03
3.Bělorusko10010:10
4.Ázerbájdžán10010:20
Liga D - skupina 1

Lichtenštejnsko - Moldavsko 0:2

03.06.2022 20:45

Góly: 5. Ion Nicolaescu (pen.), 90+1. Vadim Bolohan

Páteční zápas nejnižší Ligy D měl mírného favorita, který nakonec potvrdil papírové předpoklady a hlavně díky proměněné penaltě hned na začátku zápasu zvítězil ve Vaduzu po výsledku 2:0. Moldavsko tak vykročilo za postupem do Ligy C tou správnou nohou, navíc na výhru čekalo dlouhé tři roky. Domácí po celý průběh nepředvedli směrem dopředu téměř nic a za devadesát minut vystřelili jen jednou mezi tři tyče.

Lichtenštejnsko tak pokračuje ve velmi tristní bilanci, protože poslední vítězství zaznamenalo v roce 2020, a i nyní za svým houževnatým protivníkem přeci jen zaostávalo. Asi nejdůležitější okamžik tohoto pátečního utkání byl k vidění po necelých pěti odehraných minutách, kdy Wolfinger až příliš horlivě atakoval Caimacova a gruzínský rozhodčí Kruašvili bez váhání nařídil pokutový kop.

K němu se postavil Ion Nicolaescu a brankáři Büchelovi nedal žádnou šanci na úspěch. Hosté si od tohoto okamžiku hlídali těsný náskok a svého soupeře k ničemu nebezpečnému nepouštěli. Naopak zhruba deset minut po výměně stran skórovali podruhé, ale jejich branka nakonec neplatila po zásahu videorozhodčího.

Domácí se v následujících minutách snažili s výsledkem něco udělat, ovšem jejich akcím chyběla finální fáze a gólmana Raileana prakticky nezaměstnali až do závěrečného hvizdu. Naopak v nastaveném čase inkasovali druhou rozhodující branku, kterou vsítil Vadim Bolohan po parádním pasu Armașe. Moldavsko již v pondělí zavítá na půdu trpaslíka z Andorry, Lichtenštejnsko se pokusí překvapit v Lotyšsku.

Více informací k zápasu

Lotyšsko - Andorra 3:0

03.06.2022 18:00

Góly: 9. Roberts Uldrikis, 77. Roberts Uldrikis, 85. Janis Ikaunieks (pen.)

Reprezentace Lotyšska potvrdila vzrůstající tendenci a nyní v domácím prostředí dokázala porazit jednoho z největších outsiderů evropské části Andorru po výsledku 3:0. Díky tomu celkově neprohrála již popáté za sebou a vykročila tou správnou nohou za vytouženým postupem do Ligy C. Její vítězství režíroval útočník nizozemského Cambuuru Roberts Uldrikis, jenž brzy otevřel skóre a svůj druhý gól přidal necelou čtvrthodinu před koncem.

Hosté přitom po herní stránce nezaostávali a celkově dokonce vyprodukovali i více střeleckých pokusů, nicméně jejich protivník byl stoprocentně produktivní, jelikož všechny tři pokusy směřující mezi tři tyče skončily v síti. Domácí favorit se dostal do vedení již po necelých deseti odehraných minutách ze své první velké příležitosti, když Uldrikis zužitkoval skvěle zahranou standardní situaci od Savaļniekse a prudkou hlavičkou překonal naprosto bezmocného gólmana Josepa Gómese.

Hosté od tohoto okamžiku přidali a do konce prvního poločasu si vytvořili hned dvě obrovské možnosti na vyrovnání, jenže Chus Rubio nejprve pálil z nadějné pozice do břevna a poté neuspěl se svým přímým volným kopem ani Marc García. Ve druhém poločase hrálo Lotyšsko ofenzivněji, avšak své šance neproměňovalo a na pozorného Gómese dlouho nemohlo vyzrát. Teprve v 77. minutě měl podruhé přenou mušku trpělivě hrající Uldrikis.

I v tomto případě obdržel finální nahrávku v podání Savaļniekse a svou skákavou ránu usměrnil přímo k tyči. Neuběhlo ani dalších osm minut a o osudu tohoto pátečního utkání bylo definitivně rozhodnuto, neboť polský rozhodčí Musial nařídil po přezkoumání videa pokutový kop za nedovolený zákrok Alavedry na střídajícího Jaunzemse. Nabídnutou penaltou nepohrdl zkušený záložník Janis Ikaunieks, který nekompromisně poslal Gómese na opačnou stranu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Lotyšsko11003:03
2.Moldavsko11002:03
3.Lichtenštejnsko10010:20
4.Andorra10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
Panini Calciatore

Ako je mozne ze Bielorusko hra Ligu narodov?

Vsetky ostatne sporty ich predsa vylucili zo sutazi.

Reagovat
Benfica

Som teraz pozeral vysledky a tiez mi to prislo cudne

Reagovat
Panini Calciatore

A Ukrajinci dokonca riesia ze v auguste normalne odstartuje liga, uz su na tom dohodnuti aj so Zelenskym.

Tomuto uz fakt nerozumiem.

Reagovat
EZ

Hrat ligu narodov C je trest sam o sebe

Reagovat
EZ

Inak nezaregistroval som, ze sme na tom tak zle ze hrame C s byvalym sovietsky zvazom, pricom vsetky krajiny okolo nas hraju Acko

Reagovat
O.Giroud

Tak uz si zaregistroval a lepsie to asi nebude. Kedze tam stale bude strasit Kovacik, ktory mal sancu sa zbavit Tarkovica po vylozene trapnej kvalifikacii, ale nejaka zazracna Tarkovicova prezentacia ho donutila mu dat este sancu.

Reagovat
smazaný uživatel

to čo hráme? to niekto myslí vážne? s týmto sú páni na zväze spokojní?... vráťte mi kurva tú trištvrte hodinu času !

Reagovat
isokarhu.

Niečo príšerne nepozerateľné. Totálne nezáživný futbal bez nápadu, bez divákov, bez čohokoľvek čo súvisí s futbalom. Normálne to vypnem a je mi jedno ako to dopadne, idem s frajerkou otvoriť prosecco a potom uvidiíme....

Reagovat
O.Giroud

A ta rozhodkyna tiež nič moc.

Reagovat
smazaný uživatel

niečo podobné som dlho nevidel... toto s futbalom nič nemalo...

Reagovat
John Obi Mikel

Kde se na to dá koukat?

Reagovat
John Obi Mikel

No Giroud, no party

Reagovat
Jason_

Favoriti beru tuto suťaž važne.

Reagovat
Salfovic

To jo. Francie rupne doma s Dánskem, Belgie s Holandskem 1:4 a to nejlepší, Chorvatsko s Rakouskem 0:3

Reagovat
Modroočko

Podľa mňa - až na Chorvátov - je to reálny odraz dlhodobej formy tých mužstiev, nie nejaké vypustenie. Belgičania a Francúzi na MS vyhoria.

Reagovat
Jason_

dúfajme

Reagovat
Benfica

Tiez to vidim nejak podobne.. Holandsko tam je prekvapive max vyska vyhry, ale ich vyhra vobec. FRA-DEN som pozeral, a pozeral som kvoli tomu, ze Dani neskutocne vyrastli v poslednych rokoch. Necakane mozno, ale prekvapenie to zas nie je.

Chkrvati po MS18 idu dole vodou, zeby boli v tom zapase neviem aky favoriti tiez nemoze nikto povedat..

Btw si myslim, ze Francuzi postupia na MS zo skupiny, ale v osemfine budu koncit

Reagovat
Manchestersky Krocan

Francúzi by mohli postaviť tri konkurenčne schopné 11-ky keď nie viac...tam záleží hlavne od Deschampsa koho povolá, ak to nepozmení a neoživí nejakými novými tvárami, tak podľa mňa vyhoria, ak spraví zmeny, tak podľa mňa minimálne semi dajú napríklad taký Griezmann okolo ktorého sa to v repre väčšinou točí by mohol byť posadený na lavičku a skôr to prispôsobiť dvojke Mbappe - Benzema

Reagovat
JeséRodriguez

mohla by se tam začít sehrávat dvojice Tchouameni - Camavinga

Reagovat
Stannis Baratheon

Belgičani ano, Francouzi to celé vyhrají

Reagovat
O.Giroud

Dnes utrpene vyhry ako v Acku tak aj U21 uz nech je hokej

Reagovat
Seydou Doumbia

Holandsko krásný duel Belgie úplně mimo misu

Reagovat
Modroočko

Chorváti a Belgičania sú na ústupe, minimálne jeden z nich sa na MS zo skupiny nedostane. A pepierovo prehajpované Francúzsko tiež bude mať čo robiť, aby ich Dáni a Peruánci neposlali predčasne domov.

Reagovat
AjaxFans

Kom op Oranjes

Reagovat
pobody's nerfect

Rangnick válí hned od začátku.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak konečně má tým se kterým se dá pracovat

Reagovat
O.Giroud

no Ronaldo big party

Reagovat
Seydou Doumbia

no rozmazlení spratci, big párty

Reagovat
ACSeRw!n

sazkovky mely zne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele