Další články

Teplický útočník Mareš by v lize pokračoval bez přestávky

Dvě branky Jakuba Mareše nasměrovaly Teplice k vítězství 3:2 na půdě Zlína. Hosté přijeli s výrazně ořezaným kádrem i bez nemocného trenéra Radima Kučery, přesto dokázali vyhrát a odvážet si před Štědrým dnem pěkný dárek. I proto by možná autor teplických gólů ligu nyní nepřerušoval, hrál by ve stejném rytmu jako dosud.

Hráčem září se v lize stal Mareš, mezi trenéry vyhrál Trpišovský

Hráčem první ligy za měsíc září se stal teplický útočník Jakub Mareš. Nejlepším trenérem zvolili vybraní novináři slávistického kouče Jindřicha Trpišovského, který anketu ovládl podruhé za sebou. Ligová fotbalová asociace informovala o výsledcích na webu nejvyšší soutěže.

Mareš zná recept na teplické zvednutí, ale nebude ho ventilovat

Hráči Teplic natáhli dnes na Slovácku svoji šňůru ligové neporazitelnosti na čtyři utkání. Gólovou trefou se na remíze 1:1 v Uherském Hradišti podílel Jakub Mareš, který se v létě vrátil domů z polského Lubinu. Teplice se tak po nevalném startu zvedají směrem ke středu tabulky, ale nejlepší střelec týmu se čtyřmi trefami o tom nechce nějak podrobněji mluvit.

Teplice získaly útočníka Mareše a obránce Roya

Teplice představily první posily pro novou sezonu. Do mateřského klubu se po sedmi letech vrátil útočník Jakub Mareš, který naposledy působil v polském Lubinu. Druhou letní akvizicí je španělský krajní obránce Manel Royo Castell z třetiligového Barakalda. Oběma hráčům po minulém ročníku skončily smlouvy.

Češi v zahraničí: Papadopulos slavil titul, Plašil se dojemně loučil

Největší úspěch kariéry oslavil útočník Michal Papadopulos z polských Gliwic, které získaly premiérový polský titul. Gólových zápisů se dočkali obránci Filip Novák z tureckého Trabzonsporu a Adam Hloušek z Legie Varšava. Trefil se také záložník Jaroslav Navrátil, který s Go Ahead Eagles bojuje v baráži o postup do nizozemské Eredivisie.

Češi v zahraničí: Skóroval Kadeřábek, Štěch slavil postup

Obránce Pavel Kadeřábek z německého Hoffenheimu se trefil do sítě Borussie Mönchengladbach. Gól dal za rezervu Ajaxu také záložník Václav Černý. V Anglii neúspěšně bojoval o postupové play-off do Premier League Tomáš Kalas s Bristolem, naopak postup do druhé ligy slavil brankář Marek Štěch s Lutonem.

Češi v zahraničí: Trefy Vaňka a Mihálika, ale i tragédie v Turecku

Ondřej Mihálik z rezervy nizozemského Alkmaaru i Ondřej Vaněk z ruské Ufy proměnili pokutové kopy. Nejsmutnější příběh se ale o víkendu napsal v turecké lize. Při cestě ze zápasu v Kayseri bohužel zemřel český reprezentant a útočník Alanyasporu Josef Šural.

Češi v zahraničí: Obránci kanonýry - trefili se Suchý i Sivok

Góly o víkendu zapsali Tomáš Necid z nizozemského Haagu i Michal Papadopulos z polských Gliwic. Blýskl se i netradiční střelec Marek Suchý ze švýcarské Basileje, který zajistil svému týmu bod. Stejně tak se trefil i Tomáš Sivok v izraelské lize.

Češi v zahraničí: Střelecký víkend! Góly padaly od Švýcarska po Maďarsko

Čeští fotbalisté v zahraničí prožili celkem vydařený střelecký víkend. Marek Suchý rozhodl o vítězství Basileje. V Maďarsku se trefil Michael Rabušic, ve druhé nizozemské lize skóroval za béčko Ajaxu Václav Černý a Jaroslav Navrátil z Go Ahead Eagles se prosadil dokonce dvakrát v zápase proti Dordrechtu. Ondřej Vaněk z ruské Ufy zase i za svůj kratičký pobyt na trávníku stihl dvě asistence proti CSKA Moskva.

Češi v zahraničí: Pavelka v Turecku asistoval u vítězného gólu

David Pavelka si v Turecku připsal asistenci u vítězné branky Kasimpasy na hřišti Akhisarsporu. Do hry se po zranění vrátil obránce Ondřej Čelůstka z Antalyasporu. V základní sestavě nizozemského PSV Eindhoven znovu nastoupil talentovaný záložník Michal Sadílek. Dobrou pozici pod novým trenérem Ranierim má zatím také útočník Patrik Schick, ovšem jeho Římu se víkendový duel moc nepovedl...

Češi v zahraničí: Suchý se po zranění vrátil na hřiště

Obránce Marek Suchý naskočil po dlouhém zranění znovu do sestavy Basileje a rovnou zvládl celé utkání proti Sionu. Jinak ale uplynulý víkend z pohledu českých krajánků dvakrát úspěšný nebyl. Skončila dlouhá neporazitelnost Tomáše Kalase a jeho Bristolu, čeští brankáři inkasovali poměrně dost gólů. A český střelec se v zahraničních soutěžích tentokrát nenašel ani jeden jediný.

Češi v zahraničí: Necid si udržel střeleckou formu, exceloval Kadeřábek

Pavel Kadeřábek byl u zázračného zmrtvýchvstání Hoffenheimu na hřišti Borussie Dortmund a podílel se na něm gólem a asistencí. V nizozemské první lize se prosadil po týdnu opět Tomáš Necid. O patro níž se trefil obránce Josef Kvída za Nijmegen.

Češi v zahraničí: Sadílek skóroval za PSV, Pavelka pokořil Besiktas

Předvánoční víkend byl v evropských soutěžích bohatý na české góly. Dařilo se především kanonýrům v Nizozemsku. Michal Sadílek vstřelil premiérový gól za PSV Eindhoven a pomohl k výhře nad Alkmaarem. Ve druhé lize skórovali také Václav Černý a Jaroslav Navrátil. Velké vítězství turecké Kasimpasy nad Besiktasem Istanbul pečetil brankou reprezentant David Pavelka.

Češi v zahraničí: Ondrášek zazářil dvěma brankami

Český útočník Zdeněk Ondrášek se v dresu Wisly Krakov blýskl dvěma brankami do sítě Plocku a rozhodl o vítězství svého týmu. Trefil se také Václav Černý za béčko Ajaxu, ale pak také nedal penaltu. Pořádnou ránu do sebevědomí utrpěl brankář Zdeněk Zlámal, který ve skotské lize dostal pět gólů za necelých 20 minut. Další gólman Tomáš Vaclík naopak pomohl nulou k výhře Sevilly a drží ve Španělsku druhou příčku v tabulce.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele