Představení účastníků MS 2022 - Katar

10.11.2022, 10:00
Profily, historie
Akram Afif v obležení spoluhráčů (© AFP)
Pouhých 10 dní nás dělí od výkopu historického světového šampionátu pro Blízký východ a historické noční můry pro celou řadu fotbalových fanoušků po celém světě. Pokud tedy nepatříte mezi ty, kdo odpřísáhli bojkot nadcházejícího mistrovství v Kataru, vítejte u tradičního předturnajového servisu EuroFotbalu a profilu toho nejpikantnějšího účastníka ze všech...

Na tomto místě obvykle začínáme hovořit o aktuální formě dotyčného účastníka, o jeho ambicích podpořených slovy hlavního trenéra, o jeho prominentních tvářích a dominantních dějových linkách vpředvečer šampionátu. Obvykle se přitom nemáme problém "držet fotbalu” a "netahat ho do každé ideologické a politické bitvy, která existuje”, jak si v nedávném dopise fotbalovým federacím dovolili drze apelovat prezident FIFA Gianni Infantino a generální sekretářka FIFA Fatma Samoura. V případě Kataru 2022 to nelze.

Každému jednotlivému tématu by se dal zasvětit samostatný článek — a někde v mediálním prostoru se tak již stalo. Každé jednotlivé téma zároveň lze vystopovat k některému z planých slibů posledních 12 let, kdy se šampionát na území o rozloze půlky Moravy intenzivně připravoval.

Že půjde o "mistrovství světa pro všechny a každý je na něm vítán”? To by asi těžko velšská fotbalová asociace plánovala zakládat bezpečná útočiště pro ženy a členy LGBT+ komunity.

Že se bude hrát v "sedmi pořadatelských městech”, jak stálo ve vítězné nabídce? Ale jistě, dokud tedy za město považujete například Lánskou oboru, která nabízí obdobně pestrou infrastrukturu, uprostřed níž vyrostly stadiony v "sídlech” poblíž hlavního města Dauhá.

Uspořádáme "první uhlíkově neutrální světový šampionát”, tvrdili v Kataru, zatímco prvních cca pět let příprav spřádali velké plány na klimatizaci 12 stadionů, z nichž 9 tenkrát nestálo. Dopravní koridory z Bahrajnu a Saúdské Arábie kvůli diplomatickým vztahům též neexistují.

Aspoň že důraznější dodržování lidských práv snad nikdy ani neslibovali, takže nebylo co porušovat.

Nic není černobílé. Mít od sebe dva stadiony vzdálené doslova jedinou zastávku metra se může ukázat jako objektivní výhoda — kór když nová síť poběží denně 21 hodin v kuse a bude zcela zdarma. Stejně tak ovšem může jít o nerozluštitelný logistický hlavolam; vždyť se populace Kataru v důsledku očekávané milionové návštěvy na pár týdnů rozroste až o 40 %.

Obdobně může být skvělým zážitkem na celý život takové nocování v beduínských stanech, které mají nabízet cenově dostupnou alternativu k luxusním námořním lodím v přístavu. Jenže tyhle dvě varianty zároveň v průběhu turnaje pokryjí jenom část akutních požadavků na ubytování — zbytek budou muset absorbovat liberálnější metropole v okolí jako Dubaj, což v důsledku vytvoří bezprecedentní tlak na pouhých 10 let staré mezinárodní letiště v Dauhá.

Nadcházející světový šampionát se může vydat všemi možnými směry, a ať už dopadne jakkoliv, Kataru i celému Blízkému východu se brzy svým způsobem uleví po nekonečných 12 letech hájení vlastních dobrých úmyslů, obhajob regionální fotbalové tradice i legitimních ambicí muslimské populace. Katarská fotbalová asociace (QFA) byla v průběhu let čím dál defenzivnější, až těsně před výkopem bizarně varovala před zneužíváním vlastního loga.

Pro tuto chvíli tedy nechme Katar vydechnout.

Mlčky zdviháme prostředníček, milý Gianni, a vracíme se tedy k fotbalu...

Fotbal v zemi


Fotbal zemi se v posledních měsících... prakticky zastavil. Dokonce do takové míry, že by se snad úvod letošního ročníku ani neměl počítat. V posledních dvou sezonách neporažený (!) suverén Al Sadd se sice nadále může opřít o Santiho Cazorlu, Baghdada Bounedjaha či Andreho Ayewa, ale zároveň postrádá osm reprezentačních stálic a pět členů širšího kádru. To je neuvěřitelných třináct jmen, která v zájmu celého národa na jaře prostě zmizela ze soupisky. Nahradili je sice převážně talentovaní absolventi Aspire Academy (více o tomto unikátním projektu v úvodu tohoto článku), ti však v 18-21 letech nejsou na takovou odpovědnost připraveni. Důsledkem je proto jaksi nevyhnutelně po sedmi kolech průběžné deváté místo, záporné skóre a průměr jednoho bodu na zápas. Do konce ligového kalendáře pořád zbývá čtrnáct kol a pro jarní dostihy aktuálně devítibodového manka by už měl být Al Sadd kompletní, přesto si však lze hravě představit, že se čistě kvůli MS budou střídat stráže.

Co je spíše alarmující pro Al Sadd, a nakonec i celý katarský fotbal, to je jeho forma v asijské Lize mistrů. Tam dříve 50 zápasů neporažený domácí gigant v posledních sezonách působí spíše jako neškodné koťátko. Letos v dubnu ještě v plné polní skončil až třetí ve skupině a senzačně tak pustil uzbecký Nasaf Qurshi - který v předešlém roce ani tuto prémiovou soutěž nehrál — poprvé ze skupiny. Loni byl sice nejlepším katarským vyslancem, ale pořád nepostoupil do vyřazovacích bojů. No, a předloni se zastavil hned na osmifinálové překážce.

Vzhledem k tomu, že jiného účastníka kontinentální Top 4 Katar nenabídl od roku 2016 (El Jaish), což se promítá i na skladbě národního týmu, kde z jiných celků hrají prim akorát Almoez Ali (Al Duhail, bývalá Lekhwiya) a Abdulaziz Hatem (Al Rayyan), jsou pro maličkatou blízkovýchodní zemi úspěchy a neúspěchy Al Saddu naprostou alfou omegou. Ne náhodou se demise Al Saddu na mezinárodní půdě překrývá s pozvolným ústupem Kataru.

Infograficky



autor: Marek Ustohal

Turnajová historie


"Žádnou nemá. Další oddíl, prosím...”

Katar musel existenci své fotbalové historie, natožpak kultury, obhajovat ode dne přiklepnutí hostitelských práv až dodnes, pročež tamní fotbalová asociace ještě těsně před výkopem vydávala toto roztomilé video. Co na tom, že v USA v době konání MS 1994 nefungovala ani profesionální soutěž a jejich národní tým tou dobou vyhrál stejně kontinentálních titulů jako nyní Katar (1)... prostě tam nenosí turbany a kolem druhé světové války se světových šampionátů účastnili vcelku pravidelně, takže se na to vše velmi rychle zapomnělo.

Pravdou na druhou stranu zůstává, že od 2. prosince 2010, který zpětně leckdo proklíná jako černý den mezinárodní kopané, Katar pro své turnajové resumé udělal více než ve všech předešlých dekádách dokupy. Těsně před svou úspěšnou kandidaturou, v listopadu 2010, ostatně Katar klesl na historicky nejnižší příčku v žebříčku FIFA (113.) — pod ním byste tehdy marně hledali například Středoafrickou republiku, Haiti, Grenadu či Moldavsko. Jen z Asie se před Katar poskládalo 15 národních asociací včetně Sýrie. Byl to věru zvláštní timing.

Nyní lze s klidem říct, že se za uplynulý čtyřletý cyklus nikdo neúčastnil tolika turnajů jako Katar. A legitimních, ne žádných pouťáků. Nemalý problém by však teoreticky mohl spočívat v tom, že Al-Annabi svůj vrchol prožili už zpočátku roku 2019, kdy se bez inkasované branky protančili až do finále Asijského poháru, kde smetli mírně favorizované Japonsko poměrem 3:1. Almoez Ali tehdy vsítil už svůj devátý gól na turnaji, čímž se navždy zapsal do jeho dějin.

Ještě téhož roku se zase o chlup pragmatičtější, cyničtější Katar předvedl jako host na Copě Américe, kde si alespoň v úvodním duelu s Paraguayí vysloužil za druhou půli pochvalu i od lecjakého neutrála, a na středoamerickém Gold Cupu to loni dotáhl až do semifinále. Mimo asijskou půdu tedy dobré až velmi dobré — důvody k optimismu by se našly. To zpátky doma se čekaly jiné fanfáry jak na domácím Gulf Cupu závěrem roku 2019, kde Katar v plné sestavě (na rozdíl od Saúdské arábie či Spojených arabských emirátů, jejichž výběry zhruba z půlky tvořily neokoukané tváře) prohrál hned dva ze čtyř zápasů, tak na převážně "béčkovém” Arabském poháru 2021, kde hostitelé v normální hrací době neporazili Alžírsko ani Egypt.

Výsledkem je jedno zlato a tři semifinálové účasti za poslední cca čtyři roky, což zní z dálky skvěle, ale zničehonic náročné Katařany to přesto neuspokojí. Většinový názor na současný národní tým je takový, že poněkud vyčichl a zatuchl. Už bezprostředně po Copě Américe byl trenér Félix Sánchez mírně kritizován za neustálé sázení na ty samé hráče; po třech letech se situace příliš nezměnila, jen se tatáž kostra přiblížila na jeden jediný krok od Kristových let.

Cesta na šampionát


U pořadatelů Eura to v tomto bodě bývalo docela jednoduché; "nalosovali” se do jedné liché kvalifikační skupiny a jako by stínovali reálného účastníka kvalifikace přátelskými zápasy s těmi, kdo zrovna v dané skupině zůstávali na ocet. U mistrovství světa se tato praxe nikdy neujala. Brazílie se jihoamerické kvalifikace ani naoko neúčastnila stejně jako Německo dříve evropské. Rusku zase takovou možnost ukradla přistoupení Gibraltaru a Kosova k UEFA.

Katar je, jak asi sami tušíte, notně specifickým případem — jako ostatně v leckterém aspektu.

Po vzoru JAR se tedy Katar nejprve musel zapojit zcela vážně a naostro do druhé fáze asijské kvalifikace, která zároveň posloužila jako kvalifikace na kontinentální šampionát. Tedy "musel”... poté, co se nedávno kvůli covidovým restrikcím vzdala pořadatelství Čína, připadla tato příjemná povinnost vylučovací metodou právě Kataru, který se původně ucházel až o rok 2027. Tak jako tak se jednalo o procházku růžovým sadem, byť rozloženou mezi září 2019 a červen 2021: osm zápasů, sedm výher, jeden inkasovaný gól, osamocená ztráta doma s Indií.

S touto fází přípravy se částečně překrývala fáze druhá, kdy se Katařané v průběhu celého roku 2021 vydávali za Evropany a naoko se účastnili kvalifikační skupiny mj. s Portugalskem a Srbskem. Čtyři prohry se skóre 1:14 naznačily, že cesta za konkurenceschopností bude delší.

Konečně letos potom Katar následoval příklad Jižní Koreje, která v říjnu 2001 učinila radikální rozhodnutí až do příštího léta kompletně pozastavit domácí soutěž. Letošní hostitelé tedy sice tak daleko nešli, "pouze” ze všední reality vytrhli širší okruh reprezentantů, ale přesto se jedná o krok, který se může hrubě vymstít stejně jako vyplatit. Už roku 2019 Al-Annabi na kontinentu působili jako takový klub mezi reprezentacemi; co teprve nyní po necelých dvou tuctech přátelských zápasů v Kataru, Rakousku či Španělsku se seniorskými i mladšími národními týmy, béčkovými výběry, náhodnými kluby a tak dále?

Alespoň na papíře Katar po včerejší generálce s Albánií (1:0) načne domácí šampionát prakticky beze šrámů, plně rehabilitován a na čtyřzápasové vítězné vlně. To o sobě může říct málokterý účastník. Co na tom, že se jednalo bez výjimky o přáteláky mimo FIFA kalendář...

Trenér — Félix Sánchez



zdroj: AFP

Psal se leden 2015 a Katar si procházel koncentrovanou deziluzí. Asijský pohár musel pro úřadující šampiony Perského zálivu i čerstvé vítěze Západoasijského mistrovství představovat perfektní kulminaci nejúspěšnější éry katarské kopané. Místo toho se však v Austrálii odehrál kolaps epických proporcí; Katar letěl okamžitě, po třech porážkách. Djamel Belmadi, někdejší národní hrdina (Gulf Cup se na Blízkém východě těší obrovské tradici a prestiži) a pozdější vítěz Afrického poháru národů s Alžírskem, byl obratem propuštěn. Z nadějné trasy po domácí blamáži na Asijském poháru 2011 se vyklubala další slepá ulička, což ihned záhy potvrdil Gulf Cup 2017, kde obhájci rovněž končili již po skupinové fázi.

Jenom pár měsíců před nástupem oné silné deziluze přitom Katar mohl slavit historický úspěch - tedy alespoň ta jeho část, která se zajímala o mládežnický fotbal. Félix Sánchez v říjnu 2014 pro Katar vybojoval premiérové zlato z Asijského poháru do 19 let a položil tak základy současné generace, která se pokusí o průlom na té nejblyštivější světové scéně.

Jako člen struktur Aspire Academy od dávného roku 2006 se stále teprve 46letý Sánchez řadí k jedněm z praotců celého projektu "fotbalového Kataru”, věříte-li na jeho chudou tradici. Pozdější hvězdy seniorského Asijského poháru 2019 jako Akram Afif (nejlepší nahrávač), Almoez Ali (nejlepší střelec) a Tarek Salman (nejlepší stoper) mu vyrůstali pod rukama dávno předtím, než se všichni společně zasadili o dvě kontinentální zlata v průběhu pěti let.

Félix Sánchez už s Katarem prožil ledacos — dlouho odkládaný návrat na juniorské mistrovství světa (2015) či umístění na bedně na Asijském poháru do 23 let (2018). Nyní tento skromný produkt La Masie, na nějž Barcelona nikdy tak úplně nezapomněla, čeká pódium dosud nepoznané, ba nepředstavitelné. Ukormidluje Sánchez i tuto výzvu?

Tahoun týmu — Boualem Khoukhi



zdroj: AFP

Byl u toho, když o sobě Katar poprvé dal doopravdy vědět na Západoasijském mistrovství 2013. Tehdy dokonce ve finále dvěma góly o historicky prvním zlatu zcela sám rozhodoval, a nebyl to žádný záblesk z čistého nebe. Dvěma zásahy o pár dnů dříve potopil v suverénním prodloužení také favorizovaný Kuvajt. Se šesti góly se stal v roli důrazného box-to-box záložníka, jakéhosi blízkovýchodního Marouanea Fellainiho, nejlepším střelcem turnaje. Tenkrát, v lednu 2014, celý Katar tomuto rodilému Alžířanovi nadbíhal. A co teprve v listopadu téhož roku, kdy talismanický ofenzivní záložník přidal další zlatý gól na Gulf Cupu.

Dnes bychom o Boualemu Khoukhim nemohli smýšlet odlišněji — a přece v téže rovině. Pořád je to nepostradatelný článek katarského národního týmu, jen ve zcela transformované roli. Už na sváteční Copě Américe byl suverénně nejužitečnějším hráčem týmu, tím pravým MVP. Jako jeden z mála Katařanů stačil fyzicky, skvěle četl hru, blokoval střely, vyhrával důležité hlavy — a jasněže svým gólem přihrál Kataru první a poslední bod na turnaji.

To by jinak nebyl on.

O tři roky později je Khoukhiho role v národním týmu možná ještě výraznější — nyní je maršálem obranné pětice namísto čtveřice a za úkol má tvrdit muziku mezi dvěma dobrodružnými kolegy stejně jako jistit čím dál propustnější střed zálohy, kde sám chybí. Byť se každá skautova zpráva bude automaticky zaměřovat na dvě šikovná tykadla vpředu, jakýkoliv úspěch bude zcela nevyhnutelně podmíněn solidní formou spolehlivého Khoukhiho. Pokud by Sánchez mohl někoho naklonovat, dozajista by neváhal dvakrát.

Na prahu slávy — Homam Al-Amin Ahmed



zdroj: AFP

Jeho klub v minulé sezoně nezískal ani polovinu bodové úrody Al Saddu. Přesto si tento levý bek naposledy páté Al Gharafy našel cestu do základní sestavy reprezentace, která je už několik let pod silnou nadvládou právě alsaddské enklávy. V těchto dnech v Kataru svým způsobem neexistuje větší kompliment, a že si jich Homam Ahmed vysloužil plný kotel konkrétně na Gold Cupu 2021, kde zaujal sebevědomými ofenzivními výpady po celé délce levé postranní čáry. Od té doby už někdejší stálici na levém (křídelním) beku, Abdelkarima Hassana, na její staré místo prakticky nepustil; pátý nejmladší člen výběru (23 let) se nezdá být jakkoliv ohrožen a vzhledem ke zkušenostem z belgického Eupenu, který už několik let vlastní Aspire Academy, nelze v případě povedeného MS vyloučit ani návrat do Evropy.

Pravděpodobná sestava a taktický profil týmu




Asijský pohár 2019 ještě Katar vyhrál v dynamickém 4-3-3 s velkým důrazem na držení míče, ovšem velmi brzy nato se již přeorientoval na své budoucí soupeře přeci jen jinačího kalibru. Na scénu tak nastoupilo mnohem opatrnější schéma 5-3-2, které je díky flexibilitě útočného trojlístku vždy jen jedno střídání od přechodu na dříve osvědčené 4-3-3 (v zájmu vyrovnání).

Prostor mezi třemi tyčemi už pěknou řádku let patří Saadu Al Sheebovi. Ten dlouho čekal na šanci za chronicky chybujícím hrdinou Gulf Cupu 2014 Qassemem Burhanem, a jakmile se dočkal, věsměs přinesl očekávanou jistotu. Na Asijském poháru 2019 až do finále neinkasoval, ale zároveň prakticky nechytal (v sedmi zápasech si připsal 10 zákroků a snad ani jeden vyloženě těžký), což z jeho Zlaté rukavice paradoxně činilo kontroverzní volbu. Na této půdě už bude jinak prověřen, o tom není pochyb, ale i náročný program na Copě Américe veskrze ustál. Gold Cup již odchytal Meshaal Barsham, Al Sheebova dvojka i v klubu. Jak jsem říkal, hegemonie Al Saddu v Kataru prostupuje vším.

Zadní trojce, či spíše pětce, velí Boualem Khoukhi, který v sobě snoubí veškeré podstatné kvality středního stopera — vůdčí schopnosti, solidní distribuci a dominanci ve vzduchu. Jeho kolegové jsou už s lehkým otazníkem v tom smyslu, že ani při semifinálové jízdě Gold Cupem loni v srpnu nevypadali zcela sebejistě a sehraně. Abdelkarim Hassan, někdejší asijský fotbalista roku (2018), svého času působil jako výjimečně moderní krajní bek a ani volná role krajního stopera mu nevoní. Nepříliš vysoký, ale zarputilý Bassam Al-Rawi je potom spíš než pro své obranářské vlastnosti znám pro své jedovaté přímé kopy a dříve si sedl s rychlíkem Tarekem Salmanem, jenž kvůli zdravotním trablím ze sestavy, zdá se, nadobro vypadl.

Na levém (wing)beku operuje relativně čerstvě Homam Ahmed, zatímco pravý kraj obrany je jedním z mála postů, kde si až do poslední chvíle málokdo bude jistý startérem. Pedro Correia byl možná jediným slabším článkem zlatého výběru na Asijském poháru, ale to není ten hlavní důvod, proč vypadl z optimální základní sestavy; daleko spíš je na roli křídelního beka příliš technicky limitovaný a opatrný. Přednost tam tudíž zřejmě dostane Ismaeel Mohammed, který si ve 32 letech prochází nečekanou renesancí. Jeden z využívaných členů pozlaceného kádru z Gulf Cupu (jako klasické křídlo) po nástupu Sáncheze na 2-3 roky zcela vypadl z trenérových plánů, aby se vrátil v nezvyklé roli jako jeden z mála vyslanců Al Duhailu. Zázraky však nečekejte, je to spíš drobný atlet.

Střed záložní řady jako jediný zlehka decimují zdravotní nesnáze. Univerzál Abdullah Al-Ahrak se zotavuje z přetrženého předního zkříženého vazu, zatímco kapitán Hassan Al-Haydos dle zpráv z přípravného kempu ne a ne doléčit své bývalé bolístky a na šampionát zřejmě nebude plně fyzicky připraven. Jakožto jediný borec schopný ulevit Akramu Afifovi od plné kreativní zátěže je přitom Al-Haydos klíčovou postavou Sánchezova výběru. Asijský pohár 2019 se mu navzdory kolektivnímu úspěchu moc nepovedl poté, co byl naopak jediným světlým bodem na kolektivně zoufalém Asijském poháru 2015. Jak on, tak Afif jsou tedy poněkud náladovými, a přece rozdílovými hráči, kteří by v případě přechodu na starou formaci 4-3-3 zaujali posty obou křídel (Afif LW, Al-Haydos RW).

Od Afifa nikdy nevíte moc co čekat. Jeho chemie s pohyblivým a nesmírně gólovým Almoezem Alim, který již ovládl mimo jiné tabulku střelců asijské kvalifikace na MS (2019-21) a Gold Cupu (2021), je v dobré dny vyloženě hmatatelná. Ke koruně krále střelců mu ostatně na Asijském poháru dopomáhal pěti asistencemi na devět gólů. Jenže pak tu máte vysloveně nulové, nejisté představení na Copě Américe a silně pochybujete o jeho vlivu na tým v náročnějších podmínkách. Afif je pro Katar beze zbytku generačním talentem, ale také tím typem hvězdičky, která pod tlakem (okopávajících) soupeřů simuluje a řve po sudím. Patrně nejlepším realistickým scénářem je, že zanedlouho uvidíme obě tyto jeho tváře.

Alternativou na post ofenzivního záložníka je Ali Assadalla, který však zjevně prožil svůj vrchol na Západoasijském mistrovství už před necelými devíti lety. Teď mu je přitom 29.

Double pivot budou nejspíš utvářet relativně nemastní neslaní Adulaziz Hatem a Karim Boudiaf, byť první jmenovaný dovede přispět zajímavými standardkami. Boudiaf má patrně nejširší škálu přihrávek v týmu a svou silou i výškou přispívá ke stabilitě týmu; Hatem slouží spíše jako rozbíhač útoků a dynamičtější pes obranář. Určitým překvapením přitom je, že mezi startéry už nějakou dobu nefiguruje Assim Madibo, "katarský N’Golo Kanté”, a jeden z největších objevů zlatého Asijského poháru.

Tip na umístění: konec ve skupině


Přípravné zápasy

20.08.2022
Katar
2:2
Maroko
23.08.2022
Katar
2:1
Ghana
26.08.2022
Katar
1:1
Jamajka
23.09.2022
Kanada
2:0
Katar
27.09.2022
Katar
2:2
Chile
23.10.2022
Katar
2:0
Guatemala
27.10.2022
Katar
1:0
Honduras
05.11.2022
Katar
2:1
Panama
09.11.2022
Katar
1:0
Albánie

Program zápasů - skupina A

20.11.2022
17:00
Katar
0:2
Ekvádor
Al Khor
25.11.2022
14:00
Katar
1:3
Senegal
Dauhá
29.11.2022
16:00
Nizozemsko
2:0
Katar
Al Khor

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Saad Al Sheeb
19.02.1990
Al Sadd SC
Meshaal Barsham
14.02.1998
Al Sadd SC
Yousef Hassan
24.05.1996
Al Gharafa SC
Obránci
Datum nar.
Klub
Homam Ahmed
25.08.1999
Al Gharafa SC
Salem Al Hajri
10.04.1996
Al Sadd SC
Bassam Al Rawi
16.12.1997
Al-Duhail SC
Jassem Gaber Abdulsallam
20.02.2002
Al Arabi SC
Abdelkarim Hassan
28.08.1993
Al Sadd SC
Mosaab Khoder
26.09.1993
Al Sadd SC
Boualem Khoukhi
09.07.1990
Al Sadd SC
Assim Madibo
22.10.1996
Al-Duhail SC
Pedro Miguel
06.08.1990
Al Sadd SC
Ismaeel Mohammad
05.04.1990
Al-Duhail SC
Tarek Salman
05.12.1997
Al Sadd SC
Záložníci
Datum nar.
Klub
Naif Al-Hadhrami
18.07.2001
Al Rayyan SC
Ali Assadalla
19.01.1993
Al Sadd SC
Karim Boudiaf
16.09.1990
Al-Duhail SC
Abdulaziz Hatem
28.10.1990
Al Rayyan SC
Moustafa Mashaal
28.03.2001
Al Sadd SC
Mohammed Waad
18.09.1999
Al Sadd SC
Útočníci
Datum nar.
Klub
Akram Afif
18.11.1996
Al Sadd SC
Hasan Al Haydos
11.12.1990
Al Sadd SC
Ahmed Alaaeldin
31.01.1993
Al Gharafa SC
Almoez Ali
19.08.1996
Al-Duhail SC
Khalid Muneer
24.02.1998
Al Wakrah SC
Mohammed Muntari
20.12.1993
Al-Duhail SC

Autor: Tomáš Daníček

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS 2022 - Korejská republika
20.11.2022, 15:38
Představení účastníků MS 2022 - Uruguay
20.11.2022, 10:00
Představení účastníků MS 2022 - Ghana
19.11.2022, 20:00
Představení účastníků MS 2022 - Portugalsko
19.11.2022, 15:00
Představení účastníků MS 2022 - Kamerun
19.11.2022, 10:00
Představení účastníků MS 2022 - Srbsko
18.11.2022, 19:58
Představení účastníků MS 2022 - Brazílie
18.11.2022, 15:00
Představení účastníků MS 2022 - Švýcarsko
18.11.2022, 10:00
Představení účastníků MS 2022 - Chorvatsko
17.11.2022, 20:00
Představení účastníků MS 2022 - Maroko
17.11.2022, 15:00
Představení účastníků MS 2022 - Kanada
17.11.2022, 10:00
Představení účastníků MS 2022 - Belgie
16.11.2022, 20:00
Představení účastníků MS 2022 - Japonsko
16.11.2022, 15:00
Představení účastníků MS 2022 - Německo
16.11.2022, 10:00
Představení účastníků MS 2022 - Španělsko
15.11.2022, 20:00
Představení účastníků MS 2022 - Kostarika
15.11.2022, 15:00
Představení účastníků MS 2022 - Tunisko
15.11.2022, 10:00
Představení účastníků MS 2022 - Dánsko
14.11.2022, 20:00
Představení účastníků MS 2022 - Austrálie
14.11.2022, 15:00
Představení účastníků MS 2022 - Francie
14.11.2022, 10:00
Představení účastníků MS 2022 - Polsko
13.11.2022, 20:00
Představení účastníků MS 2022 - Mexiko
13.11.2022, 15:00
Představení účastníků MS 2022 - Saúdská Arábie
13.11.2022, 10:39
Představení účastníků MS 2022 - Argentina
12.11.2022, 20:00
Představení účastníků MS 2022 - Wales
12.11.2022, 15:59
Představení účastníků MS 2022 - Írán
12.11.2022, 10:13
Představení účastníků MS 2022 - USA
11.11.2022, 20:00
Představení účastníků MS 2022 - Anglie
11.11.2022, 15:00
Představení účastníků MS 2022 - Nizozemsko
11.11.2022, 10:00
Představení účastníků MS 2022 - Senegal
10.11.2022, 20:11
Představení účastníků MS 2022 - Ekvádor
10.11.2022, 15:00

Komentáře (143)

Přidat komentář
ACSeRw!n

micky byly nahrany dobre, takze dostali fakt lehkou skupinu.. postup z druhyho mista a pak uz je mozny vsechno

Reagovat
inferno08

0 bodů, 1 vstřelený gól (aby se neřeklo).

Reagovat
inferno08

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Univerzál

Skupinu mohli mít i mnohem lehčí. Z této téměř určitě nepostoupí.

Reagovat
KingMaster13

Si se zbláznil ne? Nizozemsko a Senegal pro ně můžou být mnohem horší soupeři než třeba vyčichlá Francie

Reagovat
monty25

Senegal bez Maného bude slabší, ale i tak si myslím, že Katar nemá šanci.

Reagovat
KingMaster13

Furt je to na Afriku dost takový nechutný dynamický mužstvo A Ekvádor bude taky nejspíš takový živelný (vzpomínka na Peru). Mnohem jednoduší skupinu si nalosovalo tenkrát Rusko při domácím šampionátu Tam ta Arábie a Egypt kde stačilo vymazat Salaha, který navíc byl po těžkém zranění bylo dost easy

Reagovat
ACSeRw!n

tak urcite..

Reagovat
Y.N.W.A

a který dva z trojice Ekvádor, Senegal, Nizozemsko nechaj za sebou?

Reagovat
Hasan Šáš

jenom holanďany, takže nepostup

Reagovat
ratusek

Reagovat
TOM HORAK

Mně připadají podle dlouhodobých výsledků tak na úrovni např. Lucemburska, Gruzie, Arménie a tak podobně. Na postup to stačit určitě nebude, snad můžou zremizovat s Ekvádorem nebo Senegalem. Postup jedině s vydatnou pomocí rozhodčích...doufám, že se to nestane

Reagovat
FC-RUBRIKA

No snad to bude fer. Pamatuju si kdysi MS v hazene v Kataru kdy to byla celkem blamaz od rozhodcich a Katar nakonec skoncil druhy. Tady druhe misto asi nehrozi ale s pomoci rozhodcich to muze byt minimalne postup ze skupiny.

Reagovat
inferno08

Ale jestli si to dobře pamatuju, tak za ten házenkářský nároďák snad nehrál nikdo z Kataru, ne? To byli Španělové, Jugoslávci a podobně... Takže tam ten tým alespoň nějakou úroveň měl, i když rozhodčí je tlačili.

Reagovat
Kily

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
uff

Reagovat
oli9

Reagovat
ACSeRw!n

taky.. proto nechapu, proc se vsichni na tuhle skupinu divaji jen skrzr fotbalovou kvalitu.. tam bude mnohem vic faktoru, vcetne pocasi

Reagovat
Čenda

skvelej clanek(série článků), dik za odkaz.

Reagovat
uff

Reagovat
Didi22

ITALŮM to pak na dalším MS v oblíbeném Německu "Páni sudí" vynahradili i s Titulem Mistrů Světa ! a kdo zažil stejnou frašku a na to doplatil byli skvěle hrající Klokani,

Reagovat
fabec1222

Prvni zapas si vedení a rozhodci urcite pohlidaj,aby neprohrali

Reagovat
oli9

Já si pamatuji MS ve fotbale v Korwi, ač byli sympatičtí tak jak je tlačili to bylo neštěstí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už je to tady!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bojkot

Reagovat
inferno08

Ty jejich přípravné zápasy vypadají na oko docela dobře, ale ve skutečnosti nehráli proti repre, ale proti výběrům ligy.

Reagovat
KingMaster13

Jako ono i v rámci asijské kvalifikace se už docela chytají, šlo to tam nahoru ale v téhle skupině to vidím maximálně na bod s Ekvádorem a to ještě jako spíš ne než jo

Reagovat
PBLead

Krásných 0 bodů.

Reagovat
Strojmír

A dvacet inkasovaných gólů

Reagovat
kalino

bodaj by to tak bolo, kúpili si usporiadanie, rád by som si na oplátku pozrel, ako ich už v skupine poriadne na nulu vyfackujú všetky tri tímy

Reagovat
madridcan

,,Pokud tedy nepatříte mezi ty, kdo odpřísáhli bojkot nadcházejícího mistrovství v Kataru"

Akože zachytil som niečo, ale ako reálne je, že sa nato vyjebeš alebo čo znamená ten bojkot. Čo si pod tým ako tí ľudia predstavuju? Zavrieť sa do pivnici ako u Frietzla, ale v tomto prípade iba na mesiac alebo čo?

Najväčšia športová udalosť a za mňa aj viac ako olympiáda. Smiešne pózerstvo a najmä od ľudí s krajín, ktoré sú favoritmi. Už vidím pozérov, že ako vyhrá ich štát, že to boli najlepšie MS dejin

Reagovat
dantetomas

Co si predstavuju? Nebudu ho sledovat. Ci uz priamo v TV alebo formou informacii z roznych webov. Jednoduche. Jasne, situaciu v Katare tym nijak neovplyvnia, ale mozno budu mat lepsi pocit sami zo seba. A ani, asi bude dost velka cast pokrytcov, ktorych spominas ty, ale pokial sa niekto rozhodne viest osobny bojkot, tak ten turnaj bude proste ignorovat.

Reagovat
madridcan

Ako? Bude to na teba vyskakovať zo všetkých strán

Reagovat
dantetomas

Ale na tie clanky nemusia klikat, videa na yt ci na socialnych sledovat a o samotnych zapasoch ani nehovorim. Dobre, budu vediet zakladne informacie (kto vyhral turnaj a podobne), ale to neznamena, ze ich budu dobrovolne vyhladavat ci sa zapajat do diskusii. Zas v tom nehladaj nic viac ako osobny protest proti podujatiu trvajucemu mesiac.

Reagovat
smazaný uživatel

takto to planujem urobit ja

Reagovat
dantetomas

tak co tu potom robis, pozer akysi?

Reagovat
smazaný uživatel

tak ms este nezacali a na ef chodim zo zvyku, ale mas pravdu, toto je moj posledny prispevok k nim

Reagovat
Bayern +

Reagovat
bobis21

Jsem si říkal že to nedává smysl, když v pivnici určitě budou ten fotbal pouštět. Pak mi došlo, že je celý koment slovensky

Reagovat
smazaný uživatel

Nejtrapnější MS všech dob

Reagovat
smazaný uživatel

Z jakého důvodu? Poslední MS bylo v daleko dementnější zemi a i přesto šlo o skvělý turnaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Podplacené, blbá země a termín.

Reagovat
kattos

MS 2018 nemá ani zdaleka takové kontroverze, mrtvých atd jako 2022

Reagovat
smazaný uživatel

I na úplatcích zaplatili míň, protože kdyby mělo Rusko zaplatit stejnou částku jako Katar, tak to u nich znamená státní bankrot.

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně se trochu naladit na MS

Reagovat
Hasan Šáš

Coufal tenkrát po přáteláku s nima říhal, že hráli jako Barcelona. Jemu věřím a tuším, že budou hrát prímovní fotbal a žádnou ostudu neudělají. Těsný nepostup.

Reagovat
Xavi

Oni tak hráli, ale už tak nehrají.

Reagovat
Hasan Šáš

A jak teda hrají teď?

Reagovat
Xavi

Vsak to máš v článku, předtím hráli 433, teď 5212 a mají i jiný herní projev. Věděli, že na MS budou jiní soupeři a podridili tomu taktiku.

Reagovat
Hasan Šáš

"Vsak to máš v článku" Seš tu novej neboco? Podle data registrace ani ne, takže lehce nechápu.

Reagovat
Xavi

Reagovat
Adyss

Xfootball (pro football) už nikde nekúpim? Už som ho dlho nikde nevidel :(( čo odporúčate kúpit kde bude príloha k MS?

Reagovat
Mercury

Stačí příští pátek přílohový magazín k deníku Sport. Ty noviny stojí sice za hovno, ale přílohy k MS mívají vždy fajn a za pár korun je tam hodně obsahu, rozhovory, statistiky, přehled týmů a rozpis utkání.

Reagovat
Adyss

Reagovat
Benfica

xfootball krachol, teraz som natrafil na slovenskú verziu fourfourtwo, stojí 5 € ale paráda, ešte som nedržal lepšie spracovaný futbalový magazín (a to som už toho mal celkom dosť, asi všetko čo vychádza v ČR a SR)

Reagovat
Adyss

Kokos.. to tak rýchlo hej? Jop, ja som si to raz kúpil minuly rok pred EUROm musim potvrdiť mega sa mi to páčilo, ale otázka, lde to kúpit? Kupoval som to v tescu a odvtedy už som to tam nikdy nevidel

Reagovat
Benfica

neviem o čo sa pýtaš

-FourFourTwo som kúpil v trafike v Bratislave pred 2 týždňami max

-xFootball vyšlo naposledy číslo 3-4/2022

Reagovat
Neutron

Ty jo, Pro Football uz nevydavaju?

Reagovat
fabec1222

Kdo se letos stane Marokem 2018 a Tureckem 2021?

Reagovat
madridcan

V čom?

Reagovat
Stannis Baratheon

Však tu nejsi nový

Reagovat
smazaný uživatel

Kanada

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Shevchenko

Ekvádor

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
kattos

Reagovat
Hasan Šáš

ten pán v redakci bude tentokrát opatrnější, poněvadž se již asi osmkrát spálil.. bude tam jen lehký hype Saúdské Arábie, ale nic velkého

Reagovat
Didi22

SkoroDomácí SAUDY z perfektním koučem bych vůbec nepodceňoval.... asi to odnese Equador, !!!

Reagovat
Hasan Šáš

Nejsou v jiný skupině?

Reagovat
Modroočko

Možno práve Senegal, ak nebude fit Mané. Ale na týchto MS čakám skôr prepad favoritov - Francúzsko, Belgicko a Portugalsko podľa mňa skončia skoro.

Reagovat
C-M@ster

Bojkotuju

Reagovat
smazaný uživatel

Čekám postup do semifinále a pár rozhodčích si po turnaji koupí novou vilu, lamborghini a možná i jachtu.

Reagovat
KingMaster13

Na to nejsou dostatečně kvalitní. Proti Nizozemcům jim můžou písknout třeba 3 penalty a stejně jim to nebude stačit

Reagovat
The Krupy

Očakávam podobnú frašku, ako v roku 2002 s Kórejčanmi.

Reagovat
Lemond Laws

To určitě ne

Reagovat
madridcan

Taliani zdieľali tvoj názor, takže sa na to rovno vyjebali

Reagovat
The Krupy

Aj ty by si sa mal.

Reagovat
madridcan

Dobre Daniel Tupý

Reagovat
oli9

díky za tenhle seriál. Moc se na to vždycky těším a jako vždy kvalitní práce. Také nejlepší web o fotbale co čekat..

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mishko

Reagovat
pa3ce

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Modroočko

Reagovat
uff

Reagovat
ratusek

ty už seš tam celej

Reagovat
Bayern +

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ZB 07

poslední dobou mi přišlo, že to s ligovým fotbalem trochu stagnovalo, ale tohle je tradičně velká paráda.

Reagovat
oli9

4. místo ve skupině.

1 bod

Reagovat
vanGomm

Chápu,že domácí tým dostává výhodu,že nemusí hrát kvalifikaci a jako pořadatel že postupuje na MS automaticky.Toto privilégium by mělo pořadatelům MS stačit,ale dalších výhod už by domácí týmy mít neměly.Katar by tedy neměl být nasazen,ale do losování měl jít ze 4.koše.

Reagovat
inferno08

No já popravdě nechápu ani tu jistou účast. Akorát zabírají místo kvalitnějšímu týmu.

Reagovat
Y.N.W.A

chápu jistoutu účasti, ale pak měli Asii odebrat jedno místo... 6 zemí z Asie je prostě moc

Reagovat
smazaný uživatel

Koše bych naopak při losování zrušil úplně, fotbal se vyrovnává, takže by mělo být jedno, kdo bude s kým ve skupině.

Reagovat
Furia Ceca

Nebo to rozdělit podle kontinentů.

Reagovat
Furia Ceca

Myslím koše.

Reagovat
vanGomm

A já bych šel ještě dál.Hrát "světovouů kvalifikaci,když je to to MS.Ať tam tedy postoupí ty momentálně nejlepší.Parníkem už fotbalisté necestují a letadlům je jedno jestli npr. náš tým letí ke kval.utkání na Island nebo do někam do Afriky.

Reagovat
mojmira

Letadlům jo, ale tělům už tolik ne, když máš hrát v čas, co obvykle spíš.

Reagovat
vanGomm

Tak jednak jsou k tomu 10-14 denní ligové přestávky,které by se daly evt. prodloužit.A jak to dělají třeba Brazilci,Argentinci,Uruguayci,když musí ke kvalifikacím létat domů z Evropy?

Reagovat
mrtvej ofsajd

To by mě bavilo...

Reagovat
kilobyte

Koše se dělají podle FIFA žebříčku, ne? Takže země, která nahraje kvalifikaci je v nevýhodě, protože za přáteláky je méně bodů.

Reagovat
fsada

Vidím to na nula bodů pro ně , ale kde by to mohlo být zajímavé je bitva se Senegalem ... A nebo překvapení na Ekvádor ...

Reagovat
Shevchenko

Za mě osobně podzimní termín naprosto top v létě se člověku nechce pořád čumět na tv, teď bude času mnohem víc. Jen škoda že se tam nedostalo plno zajímavých reprezentací a místo nich tam budou otravovat Wales, Srbsko, Kamerun nebo Saúdové

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
QooBo

Reagovat
Mishko

Wales otravovat? Veď boli príjemným oživením oboch posledných EURO ako po futbalovej tak aj fanúšikovskej stránke.

Reagovat
smazaný uživatel

Wales

Reagovat
andkoo

futbalovej? nezda sa mi ze by hrali zaujimavy futbal..aj ked je pravda ze silou vole vzdy nejake vysledky maju

Reagovat
smazaný uživatel

Co je špatného na Srbsku? Jeden zajímavý a kvalitní hráč vedle druhého.

Reagovat
Shevchenko

Nemám ten národ rád + na posledních MS vždycky vyhořeli.

Reagovat
Modroočko

Ktoré tímy by si na MS privítal namiesto tých zmienených? Mne by sa na MS páčilo vidieť súčasnú Burkinu Faso (turnajové mužstvo, hoci proti top tímom by z toho mohol byť výbuch), Nórov, Bolíviu a povedzme Vietnam.

Reagovat
Neutron

Cim je zaujimavy Vietnam? Cisto zo zaujimavosti sa pytam.

Reagovat
Modroočko

Šikovný mladý tím, dva-tri roky dozadu sa začal na seniorskej úrovni formovať, je poskladaný hlavne z mládežníckeho výberu, ktorý sa zúčastnil MS do 20 rokov v 2017. V roku 2019 hrali štvrťfinále ázijského pohára a len tesne prehrali s Japonskom, dostali sa do záverečnej fázy kvalifikácie a na to, že vekový priemer nemali tuším ani 23 rokov, hrali dobre vo väčšine zápasov, ale doplatili na neskúsenosť (resp. aj zárezy rozhodcov na začiatku kvalifikácie). Ak budú ďalej napredovať, mohli by zabojovať o účasť na ďalších MS.

Reagovat
mistr129

Tak místo evropských - Švédsko, Ukrajinu nebo pochopitelně i Itálii

Afrika - Pobřeží slonoviny, kteří tedy právě na úkor Kamerunu vypadli, nebo Nigérii. I když černá Afrika mě baví a pořád radši Kamerun než Tunisko.

Asie - tam nikdo zajímavý není a klidně bych jim místa na MS ještě zkrouhnul.

Reagovat
andkoo

vazne sa ti paci svedsky beton?

Reagovat
Bayern +

Úplne dokonale vystihnuté. Až na ten Kamerun.

Reagovat
Furia Ceca

Oni v tý repre hlavně mají strašně moc naturalizovaných Katařanů, protože v Kataru žije asi jen 20 % Katařanů – zbytek jsou přistěhovalci, který jim tam dělaj poskoky. Kdyby měli repre jen z Katařanů, tak jsou na úrovni Gibraltaru. Prostě uměle vytvořená pareprezentace

Každopádně doufám, že se tam Angláni s Němcema a Polákama pořádně vožerou, všechno tam a celkově udělaj megabordel Jo a na hřišti 0 bodů a celkový skóre aspoň 0:15.

Reagovat
Benfica

Reagovat
johnik

Tak jen tak v rychlosti jsem to proletěl a našel jsem z té nominace 9 hráčů co se narodilo mimo Katar (u některých jsem nedohledal místo narození ale o moc víc to nebude). Jde navíc o země jako Súdán, Egypt, Alžírsko, Irák, Bahrajn tzn. arabské země. Jediní 2 hráči se narodili mimo tyto země a to konkrétně v Portugalsku a Francii. Takže to není žádna repre alá "naverbujme si 20 brazilců do kádru".

Reagovat
Furia Ceca

9 hráčů mi přijde teda dost... A to že 7 z nich je z arabských zemí mi nepřijde jako argument. To můžeme říct, že Česko jako slovanský stát si může do svý repre naverbovat 3 Chorvaty, 2 Ukrajince, 2 Poláky a 2 Rusáky. K tomu ještě přidej toho Portugalce s Francouzem a je to hned jiná repre.

Reagovat
Furia Ceca

Dobrému image země ve světě mají pomoci i sami zahraniční fanoušci. Katar nyní přiznal, že platí fanouškům plnohodnotné zájezdy na mistrovství světa výměnou za pozitivní pokrytí na sociálních sítí. Výměnou za to musejí fanoušci dodržovat „kodex chování na sociálních sítích“ a vytvářet pozitivní příspěvky o mistrovství světa ve fotbale. Ale nejen to, pomocí screenshotů mají za úkol dokonce hlásit nejvyššímu výboru turnaje jakékoli ponižující nebo urážlivé komentáře. Pokud fanoušci dohodu nedodrží, může být zrušena. Katar už takto zaplatil mistrovství asi 50 fanouškům z Nizozemska a aktivně vyhledává fandy i z jiných zemí, kteří by se tohoto schématu zúčastnili. Katarský „Fan Leader Network“ zahrnuje 400 fanouškovských lídrů a influencerů z 60 zemí.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Rssa

Souhlasím s tebou, mně taky nekontaktovali.

Reagovat
Figi

Tak a prvniho finalistu mame. Ted kdo kdo bude druhy ?

Reagovat
Shevchenko

Jojo, Katar si zvolilo staré vedení FIFA, to nové se určitě přetrhne, aby ho dostalo do finále

Reagovat
Kiss Me Polka!

Jo protože současné vedení, kde předseda se doslova přestěhoval do Kataru, je silně proti němu..

Reagovat
pingla

Otázka na redakci: jak dlouho vám trvá napsat takový článek? Žasnu nás tím, kolik informací jste dokázali sehnat

Reagovat
Modroočko

Reagovat
cubinho

Obvykle se přitom nemáme problém "držet fotbalu” a "netahat ho do každé ideologické a politické bitvy, která existuje”, jak si v nedávném dopise fotbalovým federacím dovolili drze apelovat prezident FIFA Gianni Infantino a generální sekretářka FIFA Fatma Samoura.

Tak doufám, že nebudou kapitány nutit nosit nějaké přiblblé duhové pásky apod.

Reagovat
Xavi

V Kataru určitě ne, tam to právě budou zakazovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se jim ale na ten zákaz co nejvíc repre vykašle, ať se korupčníci z FIFA klidně staví na hlavu.

Reagovat
Modroočko

Pri všemožných morálnych rozsudkoch pre Katar mi príde úsmevné, že najväčšími a najviac bohorovnými odsudzovačmi tohto turnaja sú fanúšikovia z krajín, kde väčšinu top klubov vlastnia (alebo donedávna vlastnili) oligarchovia, šejkovia a "podnikatelia" z autokratických režimov, a môžeme si teda len predstaviť, aké čisté prostriedky do týchto klubov prúdili. Ale keď bolo treba kúpiť hviezdu za premrštené desiatky miliónov, nikto z týchto fanúšikov neodsudzoval majiteľov klubov, odkiaľ majú peniaze.

A k futbalu, v skupine A sú podľa mňa dva faktory X - Mané a poradie zápasov. Ak Mané nebude v poriadku a nebude môcť hrať, Senegal príde o zakončovateľa, lebo úprimne - majú, vynikajúci a organizovaný tím, skvelého trénera, jasný systém hry, sú behaví a výborne presujú, ale nedávajú veľa gólov. V takých prípadoch je hráč ako Mané dvojnásobne potrebný. Ak Katar na úvod získa nejaké body s Ekvádorom a Senegal podľa očakávaní prehrá s Holandskom, v druhom zápase bude na Senegal tlak, aby neprehral, a proti domácemu tímu to môže byť tlak o to zväzujúcejší. Katar podľa mňa nebude doma žiadny fackovací panák, vlani na Arabskom pohári hrali solídne proti najlepším severoafrickým tímom, sú posledným majstrom Ázie (tento úspech je globálne absolútne nedocenený) a absolvovali dlhú prípravu. Ak Mané nebude 100% fit, budú mať podľa mňa šancu postúpiť.

Reagovat
Didi22

Holandsko už není co bývalo... Equador fackovací panák... Senegal potáhne za jeden provaz(Mané bude u toho, i když patrně do bojů nezasáhne) a skvělý Cissé na lavičce... a QATAR urcitě potěší ŠEJKY....

Faktor rozhodčí, takový N´DIAYE(co protlačil na MS Ghanu na úkor JAR) pokud by pískal Domácí proti Nizozemí nebo Equadoru jasnááá (ne(jasná penalta a není co řešit....

Senegal + Qatar půjdou dále, a světě div se v Osmifinále souboj QATAR-IRÁN a SENEGAL-ANGLIE(hvězdy Senegalu z PL by to určitě braly)

Reagovat
Pablos

Tip: Tady to bude jasná tlačenka... už ve skupině se proti Ekvádoru a hlavně Senegalu budou dít věci, btw: Senegal zaříznou úplně, aby právě na úkor nich postoupil Katar.

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední suverénní mistři Asie a hrají doma. Postup je jistota.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele