Komentáře a souhrny

"Sloni" porazili Benin a jsou blízko postupu

Pobřeží slonoviny dokráčelo k dalšímu vítězství a tentokrát se na něj ani moc nenadřelo. Benin "Slonům" až na slibný začátek utkání nebyl rovnocenným soupeřem, a proto musel lovit míč ze své sítě hned čtyřikrát, zatímco gólman Boubacar Barry pouze jednou.

Ghana těsně porazila Namibii

Domácí "Černé hvězdy" porazily ve svém druhém vystoupení na Africkém poháru národů Namibii 1:0 a jsou blízko očekávanému postupu do čtvrtfinále. K absolutní jistotě potřebuje Ghana alespoň bod ze závěrečného utkání ve skupině s Marokem.

Ligue 1 souhrn - 22. kolo

Ve středu a ve čtvrtek pokračovalo další kolo francouzské nejvyšší soutěže. V prvním utkání se střetli fotbalisté Valenciennes a Racingu Lens. Hosté sice po půl hodině hry prohrávali, ale nakonec dokázali potvrdit svou dobrou formu a výsledek otočili. Lyon nezávahal proti Lorientu, PSG smetlo Méty, Auxerre jen remizovalo s Caen. V jediném čtvrtečním utkání Bordeaux porazilo St Etienne...

Guinea udržela proti Maroku šanci na postup

Guinea živí po dnešním zápase opět šanci na postup do vyřazovacích bojů afrického šampionátu. Po smolné prohře od Ghany dnes zabrala a zaslouženě porazila 3:2 Maroko. Dvě branky vítězů zaznamenal Pascal Feindouno.

Juventus v závěru urval remízu

Ani druhé letošní měření sil Interu s Juventusem nemělo vítěze a po remíze 1:1 v Serii A se oba týmy rozešly smírně i v úvodním utkání čtvrtfinále Coppa Italia.

Chelsea i podruhé porazila Everton a je ve finále Carling Cupu

Chelsea v Goodison Parku navázala na domácí vítězství 2:1 a po výhře 1:0 se může těšit na další účast ve finále Carling Cupu. Jedinou branku evertonské odvety vstřelil Joe Cole.

Jihoafrická republika zachránila bod až chvíli před koncem

Pořadatelé světového šampionátu v roce 2010 ve svém úvodním vystoupení nepotvrdili roli mírného favorita a s Angolou pouze remizovali 1:1. Jihoafrická republika navíc bod zachránila až tři minuty před koncem.

Atalanta v dohrávce zdolala AC Milán

Fotbalisté AC Milán nenavázali na víkendové vítězství v Udinese a v dohrávce 12. kola Serie A prohráli na hřišti Atalanty Bergamo 1:2. Nepomohla jim ani optická převaha, ani Brazilec Pato, jenž spálil několik šancí.

Utkání Tunisko - Senegal vítěze nemělo

Senegal musí po dnešním zápase hodně zpytovat svědomí. Proti Tunisku byl jasně lepším celkem, jenže jeho soupeř vstřelil taktéž dvě branky, a proto si oba týmy musí rozdělit body.

Súdán - Zambie 0:3

Pravou nohou vstoupila do turnaje Zambie. Ta v úvodním vystoupení přehrála Súdán 3:0 a i nadále tak může reálně pomýšlet na účast mezi elitní osmičkou.

Tottenham rozmašíroval Arsenal a je ve finále Carling Cupu!

Fotbalisté Arsenalu v předvečer tohoto důležitého utkání snad něco bujaře oslavovali až do ranních hodin, jinak si snad nejde jejich úterní kolaps na White Hart Lane vysvětlit. Tottenham na svého londýnského souseda vlétl hned od začátku a už po 30 minutách hry vedl 2:0, pak už se jen hrálo o to, kolik který tým dá gólů. Ve finálovém zúčtování vzešel z tohoto duelu jako jasný vítěz domácí celek, jenž Arsenal rozdrtil 5:1.

Egypt přestřílel Kamerun 4:2

V souboji favoritů skupiny C přehrál Egypt hlavně díky výbornému prvnímu poločasu Kamerun 4:2. Třígólový náskok Egypťanů zařídili do půle proměněnou penaltou Rabou a dvěma trefami Zidan. Za Kamerun stačil ve druhé půli pouze dvakrát snížit Eto'o, na druhé straně se ještě jednou trefil Rabou.

Kanoute zajistil Mali výhru nad Beninem

Až nečekaně hodně se Mali nadřelo výhru proti outsiderovi z Beninu. Tříbodový zisk favoritovi zajistila jeho největší hvězda - Frederic Kanoute.

Anglická Premier League souhrn - 23. kolo

Manchester United zvítězil v Readingu a drží si vedoucí pozici před Arsenalem, který snadno přehrál Fulham. V závěsu za vedoucím duem je díky výhře v Birminghamu Chelsea. Tottenham zdolal Sunderland, Portsmouth si poradil s Derby a Everton veze tři body z Wiganu. Blackburn s Middlesbrough si body rozdělily, stejně jako Manchester City s West Hamem a Liverpool s Aston Villou.

Nigérie na Slony nestačila

Ten, kdo očekával v dnešním zápase plno gólových šancí a branek, musel být především v prvním poločase značně zklamán. Dva týmy s největšími ofenzivními hvězdami toho totiž v útoku moc nepředvedly. Jediný gól utkání vstřelilo Pobřeží slonoviny, a proto nakonec zaslouženě vyhrálo 1:0.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele