Komentáře a souhrny

Anglická Premier League souhrn - 24. kolo

Manchester United bez větších potíží porazil Portsmouth a na první příčce opět vystřídal londýnský Arsenal. Po výhře nad Readingem se v kontaktu i nadále drží Chelsea, Liverpool naopak opět ztratil a po porážce od West Hamu ztrácí na první místo již sedmnáct bodů. Everton a Tottenham se rozešly smírně, Manchester City ztratil body v Derby...

Zambie s Egyptem remizovala 1:1

Egypt Pobřeží slonoviny nenapodobil, všechny tři zápasy základní skupiny totiž vyhrát nedokázal. Zambii sice jasně přehrával, ale po devadesáti minutách se nakonec musel spokojit pouze s bodem. Přesto si i díky dnešní remíze udržel první místo ve skupině C.

Súdán opět nevstřelil gól a s Kamerunem prohrál 0:3

Ani jeden tým nepředvedl nijak výjimečný výkon, ale i přesto mohli svěřenci německého kouče Otta Pfistera slavit zisk tří bodů a postup do čtvrtfinále.

Mikel zařídil vítězství nad Beninem

Nigerijci utekli hrobníkovi z lopaty a díky vítězství nad Beninem s pomocí Pobřeží slonoviny postupují do čtvrtfinále. Přesto své fanoušky napínali Superorli až do druhého poločasu.

Mali prohrálo s Pobřeží slonoviny a na turnaji končí

Pobřeží slonoviny neztratilo ani v posledním zápase základní skupiny žádný bod. Mali nedalo šanci a "Orlům" zůstaly po zápase pouze oči pro pláč, jelikož druhé postupové místo díky výhře nad Beninem obsadila Nigérie.

Guinea jde překvapivě do čtvrtfinále

Outsider z Namibie si při premiérové účasti na šampionátu připsal první bod. Guinea zase potřetí za sebou postoupila do vyřazovací fáze. Po remíze 1:1 byli spokojeny oba týmy.

Ghana porazila Maroko a postupuje

Bod stačil ghanským fotbalistům k postupu do čtvrtfinále Afrického poháru národů. Nakonec si ze souboje s Marokem odnesli domácí "Černé hvězdy" všechny tři a uhájili tak první místo ve skupině. Poražení na turnaji končí.

Primera Division souhrn - 21. kolo

Real Madrid v šlágru kola přestřílel Villarreal a vítězstvím 3:2 zvýšil svůj náskok na druhou Barcelonu už na devět bodů. Katalánci jen remizovali v Bilbau a body ztrácely i další celky z popředí, Atlético prohrálo na Mallorce, Espanyol doma s Betisem. Z další pohromy se vzpamatovává Valencia, podlehla doma nováčkovi z Almeríe a klesla do druhé poloviny tabulky. Ze tří bodů se naopak raduje Sevilla.

Ligue 1 souhrn - 23. kolo

Lyon pouze remizoval v St.Etienne, přesto si upevnil vedení v tabulce, druhé Bordeaux totiž prohrálo v Lorientu. Ztratilo i třetí Nancy, veze bod z Auxerre, stejně dopadlo i čtvrté Nice v Toulouse. Marseille i díky hattricku Cisseho deklasovala Caen 6:1 a i nadále se sune tabulkou směrem vzhůru. Svůj teprve devátý bod v sezoně získaly Méty.

Serie A souhrn - 20. kola

Juventus dokázal zvítězit v Livornu 3:1 a zažehnat tak rodící se krizi. Ani jednou se netrefil Inter a po bezbrankové remíze v Udinese se jeho náskok na druhý AS Řím snížil na pět bodů. Dařilo se naopak městskému konkurentovi Nerazzurri AC, který zásluhou dvou branek Pata porazil FC Janov...

Tunisko nedalo JAR šanci

Skvělý první poločas Dos Santose prakticky rozhodl o vítězi. Dva góly sám dal, třetí padl zejména díky jeho tyčce. V závěru pouze snižoval Mphela. Snaha Jihoafrické republiky byla celý druhý poločas zastavována výborným taktickým výkonem tuniské obrany.

Angola porazila Senegal a míří za postupem

"Černé antilopy" se v prvním poločase trápily, ovšem po přestávce se rozjely, nasázely Senegalu tři branky a zaslouženě vyhrály 3:1. Na kontě už mají čtyři body a mílovými kroky míří do čtvrtfinále.

Skotská Premier League souhrn - 24. kolo

Rangers smetli St Mirren a udrželi si tak náskok na svého městského rivala Celtic, který v nedělní dohrávce zvítězil ve Falkirku. Po sérii špatných výsledků podruhé v řadě vyhráli Hearts a z venku si tři body veze také Dundee United. Zápasy Hibernian - Gretna a Motherwell - Inverness byly odloženy...

Egypt krůček od postupu do čtvrtfinále

Egypt po Kamerunu porazil i Súdán a je jen malý krůček od postupu do čtvrtfinále letošního afrického šampionátu. Súdán je na tom zcela opačně a jeho šance na účast v elitní osmičce jsou pouze teoretické.

Kamerun rozdrtil Zambii

Kamerun uštědřil ambiciózní Zambii krutý debakl a postup má opět ve svých rukou. Zápas byl v podstatě rozhodnutý už po první půli, kdy svěřenci kouče Pfistera vstřelili v průběhu šestnácti minut hned tři branky.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele