Komentáře a souhrny

Primera Division souhrn - 16. kolo

Barcelona si bez větších problémů poradila s trápící se Valencií a zvedla si tak sebevědomí před zápasem s Realem Madrid. Ten přehrál Osasunu a drží se v čele tabulky o čtyři body. I druhý barcelonský tým, Espanyol, bodoval naplno, když zdolal Levante. Z favoritů vyhrál i Villarreal na hřišti Getafe, naopak Sevilla veze jen bod z Valladolidu a Atlético z Huelvy.

Ligue 1 souhrn - 18. kolo

Trápení PSG před vlastními fanoušky trvá, tři body si tentokráte odváží Toulouse. Nezabral ani Lyon, který na vlastní hřišti jen remizoval s Nice 0:0. Stejně se vedlo i druhému Nancy na hřišti Štrasburku, jen bod získalo i třetí Bordeaux po remíze s Marseille. Monako vyhrálo nad Lens, v souboji dvou posledních celků přehrálo Sochaux Méty.

Serie A souhrn - 16. kolo

Inter Milán veze všechny body z Cagliari a zvýšil svůj náskok v čele Serie A už na sedm bodů, druhé AS Řím jen remizovalo v Turíně. Po vítězství nad Laziem se mu na jediný bod přiblížil Juventus, další celky v pořadí ztrácely, Udinese prohrálo v Catanii a Fiorentina remizovala na půdě Sampdorie.

Londýnské derby pro Arsenal

Londýnské derby nabídlo atraktivní průběh, ve kterém měl více štěstí domácí Arsenal. Ten rozhodl o svém vítězství podobně jako Manchester United pár okamžiků před přestávkou. Jedinou branku utkání vstřelil obránce William Gallas.

Anglická Premier League souhrn - 17. kolo

Arsenal zdolal Chelsea a udržel se o bod na první příčce před United, kteří zvítězili v Liverpoolu. Manchester City si poradil s Boltonem, skvělou formu opět potvrdil Everton, naopak selhal Portsmouth. Wigan zásluhou hattricku Benta přestřílel Blackburn, jemuž nepomohly ani tři branky Santa Cruze, a tři body získaly Middlebrough i Newcastle.

Bundesliga souhrn - 17. kolo

Bayern Mnichov sice udržel titul půlmistra, ani po remíze s Herthou ale v jeho kabině nebude panovat spokojenost. Stejně bodů jako bavorský velkoklub má Werder, který doma přestřílel Leverkusen. Chotěbuz v pátek deklasovala Hannover, z Wolfsburgu si zase předčasnou vánoční nedílku přivezl Dortmund. Klidnou zimu nakonec budou mít Hamburk a Schalke, to se již nedá říci o Stuttgartu.

Manchester United vyloupil Anfield Road

Spíš tuhý boj než pěkný fotbal byl k vidění na Anfield Road, kde síly změřili nesmiřitelní rivalové Liverpool a Manchester United. V utkání precizně pracovaly obě dvě obrany, v té hostující se sice v prvním poločase objevilo několik trhlin, přesto udržela nulu, na rozdíl od té domácí. O výsledku rozhodl jediným gólem Carlos Tevez.

Skotská Premier League souhrn - 17. kolo

Celtic senzačně prohrál s Invernessem a ztratil tak ze svého náskoku. V bezchybných výkonech totiž pokračují glasgowští Rangers, kteří tentokrát porazili Hearts. Výhrou nad Aberdeenem udržel třetí místo Motherwell, Gretna proti Kilmarnocku bodovala teprve počtvrté v sezóně.

Barça v čele s Eto'oem porazila Stuttgart

Barça otočila nepříznivý vývoj utkání se Stuttgartem a porazila svého německého soupeře v poměru 3:1. Hosty poslal do vedení excelentním přímým volným kopem Antonio Da Silva, Katalánci otočili brankami Giovaniho, Eto'oa (jeho první trefa v sezóně) a Ronaldinha, tedy všech třech útočníků ze zahajovací jedenáctky.

AS Řím se s Manchesterem rozešly smírně

V utkání mezi AS Řím a Manchesterem United již o nic nešlo, oba celky si postup do další fáze Ligy mistrů zajistily již dříve. Hosty poslal do vedení Piqué, za domácí na konečných 1:1 vyrovnal Mancini.

Inter výhrou v Eindhovenu potvrdil svou suverenitu ve skupině

Julio Cruz jediným gólem utkání ukončil působení nizozemského klubu v letošním ročníku Ligy mistrů. PSV si zahraje Pohár UEFA, Inter postupuje z prvního místa a doplní jej Fenerbahce, které si výhrou nad CSKA pojistilo druhé postupové místo.

Arsenal porazil Steauu, přesto končí druhý

Arsenal se svým fanouškům předvedl v dobrém světle a zvítězil nad Steauou 2:1. Domácí poslal do vedení už v osmé minutě Diaby a těsně před přestávkou ještě zvýšil náskok Bendtner. V osmašedesáté minutě už jen stačil snížit Zaharia. Arsenal si tak připsal tři body, ale na prvenství ve skupině už nedosáhl.

Fenerbahce zdolalo CSKA a slaví postup

I když hráčům CSKA o nic nešlo, tak turecký klub potrápili. Fenerbahce ale ukázalo svoji sílu a nakonec důležitý zápas zvládlo a múže se radovat jak z výhry 3:1, tak i z postupu mezi evropskou smetánku. K tomu jim pomohlo také bouřlivě publikum, v hlavním městě Turecka se bude asi hodně dlouho slavit.

Sporting na závěr skupiny přehrál Dynamo Kyjev

Ve skupině F už bylo o postupujících a nepostupujících rozhodnuto a poslední zápas nemohl nic změnit. Kyjevu šlo spíše o čest, aby neukončil své letošní pohárové působení s nulou v kolonce získaných bodů. Jenže v Lisabonu nezvládl duel s domácím Sportingem a podlehl mu rozdílem třídy 0:3.

Benzema poslal Lyon do osmifinále Ligy mistrů

Asi nejsledovanější zápas posledního hracího dne základních skupin Ligy mistrů přinesl jednoznačný výsledek. Lyon oplatil skotským Rangers domácí porážku 0:3 stejnou mincí a zajistil si tak postup do osmifinále. Jednoznačně nejlepším mužem na hřišti byl Karim Benzema, autor dvou branek.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele