Bundesliga - souhrn 1. kola

24.08.2012, 22:32, aktualizováno 26.08.2012, 19:24
Komentáře a souhrny
Schalke v nedělní dohrávce remizovalo v Hannoveru. Dortmund začal novou sezonu výhrou nad Werderem. Bayern neměl velké problémy ve Fürthu, tři body má i Gladbach a nováček z Frankfurtu. Venku uspěly Wolfsburg, Düsseldorf a Norimberk, Freiburg se rozešel smírně s Mainzem...

Hannover 96 - Schalke 04 2:2

26.08.2012 17:30

Góly: 43. Felipe, 80. Adrian Nikci - 52. Klaas-Jan Huntelaar, 64. Lewis Holtby

Hannover si v zápase s favorizovaným S04 díky větší efektivitě v koncovce vybojoval trochu šťastný bod. Aktivnější a fotbalovější hosté nevyužili všechny své šance a svého soupeře nechali lacino otevřít gólový účet utkání. Schalke poté skóre otočilo, ale nakonec se muselo smířit s dělbou bodů.

Svěřenci trenéra Stevense působili hned od úvodního hvizdu jistým dojmem, kontrolovali balon a záhy se dostali do dvou zajímavých příležitostí z rohových kopů. Zejména ten první vypadal pro nepříliš jistou domácí obranu víc než nebezpečně, když musel po závaru na hranici malého vápna prokázat svůj reflex gólman Zieler. To jeho spoluhráči měli dost problémů udržet balon delší dobu na půli Königsblauen a při svých útočných snahách se dostávali nejdále na hranici šestnáctky soupeře.

Postupem prvého poločasu nabízeli aktéři na obou stranách čím dál úpornější kopanou, o skvělé podívané nemohlo být řeči. Zajímavé okamžiky přinesl až závěr první pětačtyřicetiminutovky, když se nejprve pěknou ranou zpoza vápno prezentoval Marica. Stejně skvělý však byl i brankář Zieler. Po následujícím rohovém kopu to v ochozech AWD-Arény zašumělo ještě více a opět byl v hlavní roli Marica - Rumunova nebezpečná hlavička však šla těsně nad.

Nakonec to byli překvapivě fanoušci domácího celku, kdo si mohl nahlas zakřičet "gól". Nutno podotknout, že to šestadevadesátkám hostující obrana dost usnadnila. Pander svým přímým kopem našel nikým nehlídaného Felipeho, jenž měl dost klidu na to, aby hlavou přesně zacílil na vzdálenější tyč - 1:0. Hosté byli evidentně otřeseni a před odchodem do kabin mohli inkasovat podruhé, když Andreasen nezužitkoval spektakulární Schlaudraffovo sólo z pravé strany.

Po změně stran chtěli Dolnosasové rychle odskočit na dvoubrankový rozdíl, ale za sedm minut to byli oni, kdo lovil míč z brány. Holtby svou přihrávkou našel vepředu operujícího střelce Huntelaara, ten si nepustil k tělu autora první branky Filipeho a z hranice šestnáctky přesně zamířil na vzdálenější tyč. Partie pak výrazně získala na intenzitě a tempu, na nevýrazný první poločas si nikdo nevzpomněl. V 64. minutě se po kombinaci Königsblauen dostal míč k Jonesovi, jehož načechraný balon našel na malém vápně blonďatou čupřinu Holtbyho. Mladý Němec odhlavičkoval balon do pravého rohu branku a jeho tým byl poprvé v utkání ve vedení.

To však hostům vydrželo jen do osmdesáté minuty, ačkoliv vyrovnávací brance nic nenasvědčovalo, jelikož to byli právě borci z Vestfálska, kdo na hřišti vládl. Trenérovi Slomkovi totiž udělal vedle Filipeho radost i další debutant v hannoverském dresu Nikci. Nováčkovi však vše připravil Schlaudraff, když potáhl balon až k základní čáře a vybídl Nikciho ke snadnému zakončení. Schalke, jeden z favoritů letošního ročníku, si tak odváží z dolnosaské metropole jen bod.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 0:1

25.08.2012 20:45

Góly: 90. Bas Dost

Slova Felixe Magatha se pomalu začínají naplňovat. Wolfsburg se ve Švábsku dlouho soustředil zejména na defenzivu, i tak byl ale nebezpečnější, domácí poté nevyužili ani penaltu a Dost takřka vzápětí urval tři body pro klub z města automobilů.

Netradiční čas výkopu (kvůli nabitému programu VfB, jež teprve ve středu večer odehrálo zápas s Dinamem Moskva v rámci čtvrtého předkola Evropské ligy) zpočátku vyhovoval zejména domácím a konkrétně pravé straně. Dvojblok Hoogland - Traoré a především pak guinejský středopolař vytvářeli v obraně Vlků pořádný zmatek, ovšem žádná nebezpečná situace z toho nevzešla. Po čtvrthodině hry naopak mohlo udeřit na opačné straně: Diego se u vzdálenější tyče položil hlavou do míče, Ulreich kulatý nesmysl vyrazil jen pod nohy Dejagahovi, ten však branku přestřelil.

Zbytek prvního dějství se odehrával většinou ve středu pole a napínavé momenty před oběma brankami bychom tak mohli počítat na prstech jedné ruky. Ve 34. minutě se nicméně ocitl v dobré pozici Ibišević, obětavý Ulreich mu však v zakončení včasným přistoupením zamezil. Odpověď přichystal Dejagah pro Oliče, ten však z hranice penalty hlavičkoval vedle branky.

Bruno Labbadia nechtěl ztrácet čas a proto hned po přestávce poslal do hry dalšího útočníka Tunaye Toruna, jenž nahradil nevýrazného Hajnala. Bývalý hráč Hamburku ihned po svém příchodu způsobil v hostující defenzivě pořádný zmatek, přesto se mu ale Benaglia ohrozit nepodařilo. Švábové ne a ne spustit svoji ofenzivní mašinu a VfL tak mohlo využívat každé možné příležitosti k výletu dopředu.

Když se s přibývajícím časem hra stále nerozbíhala, ukázali se na trávníku další čerstvé síly (Cacau na jedné a Vieirinha na druhé straně). Právě brazilský útočník s německým pasem chtěl okamžitě po svém nástupu každý míč a snažil se z každé jen trochu možné pozice střílet, Benaglio ale jeho nejvíce nebezpečnou ránu zpoza pokutového území lapil. Koncernový celek těžil z mála maximum. Otevřít skóre mohl sedm minut před koncem Diego, domácí strážce branky ovšem zavzpomínal na loňské zlepšené výkony a jeho pokus vytěsnil!

Zaplněná Mercedes-Benz Arena se pak dočkala strhujícího závěru. Ibišević nejdříve vypálil, Benaglio jeho ránu zachytil, ovšem Pogatetz mezitím bosenského kanonýra zezadu srazil k zemi a rozhodčí pochopitelně nemohli zůstat slepí - penalta. Odpovědnost vzal na sebe sám postižený a na švýcarského reprezentanta nevyzrál, balón se k němu však vrátil, odmítl však i druhou možnost. Hned nato střídající Vieirinha našel před brankou Dosta a domácí mohli smutnit - 0:1.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 2:1

25.08.2012 18:30

Góly: 57. Stefan Aigner, 81. Martin Lanig - 30. Stefan Kießling

Eintracht Frankfurt může slavit skvělý comeback mezi nejvyšší německou klubovou elitu. Hesenští svůj vstup do jubilejní sezóny zvládli v mimořádně akčním utkání na výbornou a negativem může být jen slabá divácká návštěva na Waldstadionu. Přitom to byl Bayer, kdo ze začátku držel vysoký trumf v podobě vedoucí branky, nakonec však Werkself na body nedosáhly.

Spolkový soud Německého fotbalového svazu nepustil do ochozů více než 31.000 diváků, důvodem byla pochopitelně provinění fans Eintrachtu v předchozích zápasech. Velká škoda - tak pohledný a na šance bohatý zápas by si jistě zasloužil lepší kulisu. Hned od úvodního hvizdu se hrálo pěkně od podlahy. Navzdory velké snaze domácích to však ze začátku byli hosté, kdo měl iniciativu. Bayer vsadil na nákopy dopředu, kde na svou příležitost číhali Schürrle s Kieβlingem. Druhý jmenovaný měl na svědomí první vážnou šanci utkání, na jeho ránu však zareagoval gólman Trapp.

Po 17 minutách se přihlásili o slovo i Orli, když druhý ze strážců brány Leno nabídl šanci ke střele Meierovi, který však z patnácti metrů pálil vedle. O něco později se již z úvodní branky utkání chystal radovat Aigner, avšak jeho euforii utnul verdikt rozhodčích, podle nichž před Aignerovým skórováním opustil míč těsně hrací plochu. Následně se zase o slovo přihlásil Leverkusen, když po Bellarabiho varování následoval první úspěšný zásah v zápase. Autorem vedoucí branky byl Stefan Kieβling, když dokončil Bellarabiho akci.

Ale to jsme s výčtem zajímavých situací na začátku. V 36. minutě hlavičkoval Kieβling pouze do Trappovy ruky, aby v zápětí na druhé straně odpověděl Meier zahozením naprosté gólovky. Hra byla více než turbulentní a nezaujatému divákovi se musela líbit. Meier chtěl záhy svoje selhání odčinit a vyrazil sám na Lena, kterého přehodil, aby se rázem ocitl na zemi po evidentním faulu talentovaného brankáře, jenž však hlavní sudí nechal bez povšimnutí.

Nesporná nespravedlnost však Hesenské ještě více namotivovala. Ještě do poločasového hvizdu stihl promrhat dvě šance na skórování Occean. Nejdříve hlavičkoval těsně nad, následně nepochopitelně ze tří metrů přestřelil svatyni hostů. Po změně stran tempo hry rozhodně neopadlo. Z dobré pozice nejprve nic nevytěžil Rolfes, pak to však byli převážně domácí, kteří jako kousnutí tarantulí stékali Lenovu bránu. Již v 57. minutě bylo vyrovnáno. Oczipka vyzval do šance Inuie, který si ještě vylámal zuby na pohotovém Lenovi. Na správném místě však stál Aigner a po své dorážce se nyní již naplno mohl zaradovat - 1:1.

Ani jeden z týmů nadále nepůsobil dojmem, že se hodlá spokojit s remízou. Na vyrovnávací gól chtěli odpovědět Kieβling, Schürrle a Castro, na druhé straně se do zajímavých šancí propracovali Occean, Rode a znovu smolař Meier - nikdo ze jmenovaných se však neprosadil. Na jednu stranu se však misky vah přece jen převážily. Těmi šťastnějšími (snad i po zásluze) byli Orli. O vítězný zásah se museli postarat střídající hráči: Celozzi našel svým centrem do vápna dobře postaveného Laniga, jenž svou prudkou hlavičkou poslal svůj tým do vedení.

Domácí tak utkání otočili, museli však odolat snaze Bayeru o vyrovnání. Ti se však na drtivý tlak nezmohli, běhavé utkání jim sebralo veškeré síly. Leverkusen tak odjíždí z Frankfurtu, sídla štědré evropské banky, s prázdnou. Naopak svěřenci trenéra Veha se radují z málo očekávané výhry.

Více informací k zápasu

Greuther Fürth - Bayern Mnichov 0:3

25.08.2012 15:30

Góly: 43. Thomas Müller, 59. Mario Mandžukić, 79. Thomas Kleine (vl.)

Ani na německé poměry zdánlivě chabá podpora osmnácti tisíců diváků nevadila, atmosféře zápasu Greuther Fürth - FC Bayern Mnichov to totiž ani trochu neubralo. Naopak, frenetičtí fanoušci domácího celku mohutně podporovali své borce v jejich premiérovém bundesligovém vystoupení. Pomyslný dvanáctý hráč však tentokrát nezkompenzoval nespornou herní převahu bavorského celku. V souboji Davida s Goliášem tentokrát zvítězil Goliáš poměrem 0:3.

První půlhodina hry se nesla ve znamení velice zodpovědné defenzivní práce na obou stranách hřiště. Stejně jako Bavoři drželi i domácí svého soupeře na distanc od své svatyně, oba brankáři zatím zůstali více méně nezaměstnáni. Borci Fürthu po jisté době získali odvahu napadat zakládání ofenzívy FCB již v půli hřiště, zejména aktivní Shaqiri byl hlídán jako oko v hlavě. Střelecké pokusy se však zatím nikomu nedařily, za zmínku stojí snad jen Kroosův projektil z pětadvaceti metrů.

Málo platné, postupem času získával favorit z Mnichova sic nevelkou, avšak nepopiratelnou převahu. Tu pak Heynckesovy svěřenci přetavili ve vedoucí gól v minutě třiačtyřicáté. Shaqiri zahrával rohový kop, následovala hlavička Danteho a ve vzniknuvším zmatku před Grünovou bránou se nejrychleji zorientoval Thomas Müller. Německý reprezentant pohodlně uklidil balon ze dvou metrů do soupeřovy sítě. Zaslouženě tak odcházeli hosté do kabin za jednobrankového vedení, byť po kreativní stránce příliš nezářili. Büskensovým fotbalistům se přinejmenším nedala upřít obětavost.

Tu si domácí odnesli i do druhého dějství, když hned od zahajovacího hvizdu odhodlaně napadali bavorskou rozehrávku na půli FCB. Po deseti minutách hry to však již opět byl Bayern, kdo se zcela ujal taktovky zápasu. Bavoři kontrolovali balon a získávali pro své pokusy čím více prostoru. Hosté svou převahu záhy korunovali druhým úspěšným zásahem. Tentokrát se o něj postarala nová akvizice v kádru - Chorvat Mario Mandžukič. Vše začalo u Shaqiriho, jenž míč rychle poslal na Robbena, jehož ránu ještě dokázal domácí gólman zneškodnit. Mandžukič však stál tam, kde měl, a hlavou zvýšil na 0:2.

Po této brance byla již na výkonech domácích znát jistá bezmocnost a sil evidentně také rychle ubývalo. Nejaktivnějším hráčem Fürthu se tak jevil gólman Grün, který se postaral o Robbenovu střelu ze šestnácti metrů a rovněž i o další hlavičkový pokus Mandžukiče. V osmasedmdesáté minutě však navzdory svému snažení lovil míč ze sítě potřetí. Po diagonálním pasu Kroose se balonu zmocnil znovu Robben, Holanďanův pokus tečoval Nehrig a kulatý nesmysl odlétl do vzdálenějšího rohu domácí brány.

Robben byl očividně při chuti, jeho další souboj s Grünem mu však nevyšel, když v duelu jeden na jednoho zachoval brankář klid. Navýšit skóre pak ještě mohl Claudio Pizarro, další nová nepřehlédnutelná posila FCB. Peruánec pálil z otočky jen pár centimetrů vedle. Více se toho v povadlé Trolli-Aréně nepřihodilo. Bayern tak zcela splnil roli favorita a veze z Franků povinné tři body. Ekipa kolem trenéra Büskense zase ví, že na ně skutečně čeká o dost těžší soutěž, než jakou ještě hráli v loňském roce.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - 1. FC Norimberk 0:1

25.08.2012 15:30

Góly: 68. Hanno Balitsch

Reparát za brzké vypadnutí z DFB-Pokalu se Hamburku nevydařil a Norimberk si zásluhou Hanno Balitsche odváží z přístavního města velmi důležité tři body. "Der Clubu" se podařilo v přístavním městě vyhrát po dlouhých dvaceti letech!

Domácí ekipa nebyla výjimkou, pohárový zápas se mimo jiných (úvodní kolo DFB-Pokalu nepřešlo hned šest bundesligových celků!) nevydařil také Frankům a možná i díky tomu jsme byli svědky velice opatrného začátku. Ani jedna strana nechtěla pochopitelně udělat zbytečnou chybu, která by už tak narušené sebevědomí ještě více srazila, a tak se zaměřila především na defenzivu.

Možná i díky tomu bylo na trávníku k vidění spousta nepřesností, technických nedostatků a především chyb. Zajímavé momenty před oběma brankami však scházely, když teda nepočítáme nesmělé náznaky v podání Chandlera, Frantze nebo Kiyotakeho. Rothosen však poté mohli hned z první vážnější přílwžitosti otevřít skóre: Aogo posadil volný přímý kop na hlavu Westermanna, tomu ovšem překazil radost parádní Schäfer! Na další šanci jsme si museli počkat až do nastaveného času, kdy nejdříve hlavičkoval Klose, Adlera však nepřekonal a nová akvizice v domácí brance záhy zastavila také Essweina.

Nastavený trend pokračoval i ve druhé půli. Šikovný Kiyotake vyslal ke zteči Frantze, ten však vtáří v tvář proti Adlerovi neuspěl a nechal bývalého reprezentačního brankáře opětovně vyniknout! FCN měl podstatně více ze hry a to se nemohlo obejít bez odezvy: Esswein po hodině hry našel od rohového praporku hlavu Ballitsche, ten však z malého vápna (!) nedokázal najít prostor ohraničený třemi tyčemi.

Bývalý hráč Leverkusenu se ale dočkal o pár minut později. Nilsson sice po dalším rohu hlavičkoval pro změnu do břevna, kulatý nesmysl ovšem následně přistál u Balitsche, jenž ho pohodlně dopravil na místo určení a zaslouženě poslal svůj celek do vedení - 0:1. Thorsten Fink okamžitě reagoval a na trávník poslal debutanta Rudņevse a také dalšího vyloženě ofenzivně laděného hráče Beistera. Změna mohla přinést kýžené ovoce, Westermann si ovšem stejně jako v prvním poločase vylámal zuby na skvělém Schäferovi.

Postupem času začala být snaha HSV doslova křečovitá. Užuž se zdálo, že hosté si bez potíží odvezou ze severu Německa zasloužené tři body, ale v nastaveném čase mohl po Chandlerově chybě z ničeho nic srovnat Jansen, domácím však prostě přáno nebylo, blonďatý středopolař totiž namířil svou ránu do břevna.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Fortuna Düsseldorf 0:2

25.08.2012 15:30

Góly: 68. Dani Schahin, 79. Dani Schahin

Díky "žolíku" Schahinovi, který po svém střídání docílil dvou pozoruhodných zásahů, uťala Fortuna Düsseldorf patnáct let dlouhou prvoligovou abstinenci výhrou. FC Augsburg se sice mohl pochlubit lepší statistikou držení balonu, avšak svých pár šancí nechal nevyužitých. To fotbalisté ze Severního Porýní vsadili na dobře zajištěnou obranu a prokázali větší efektivitu v koncovce, díky níž vezou z Bavorska tři body.

Augšpurský trenér Weinzierl oproti pohárovému utkání provedl dvě změny v sestavě. V zahajovací jedenáctce jeho výběru se objevili Koo a zejména (k radosti českých fanoušků) Jan Morávek. Na druhé straně barikády nakonec nepustila chřipka do zápasu Reisingera, absentoval i Lambertz.

Švábové vstoupili do utkání čiperně. První solidní příležitost měl ze standardní situace na své hlavě Langkamp, zacílil však nad bránu. Počáteční aktivní vstup domácích se po chvilce vypařil jako pára nad hrncem a obrana Fortuny získávala čím dál větší jistotu. V důsledku toho byla v SGL-Aréně k vidění vyrovnaná partie, které však chybělo ono pomyslné koření fotbalu - góly. A nejen to. Oba týmy měly očividně problémy s rozehrávkou a nedařily se ani přihrávky v pokutových územích. Düsseldorfští na svojí první šanci čekali do dvacáté minuty. Levels pronikl po straně avšak jeho pas do pokutového území byl špatným rozhodnutím - na hranici pokutového území stál volný Kruse.

Do poločasu se úroveň hry pohybovala v šedém průměru. Před odchodem do kabin se o jisté vzrušení postaral Baier se svým povedeným pasem na Musonu, avšak výpomoc z Hoffenheimu, navíc bráněná van den Berghem, byla se svým zakončením z úhlu bez šance. Po změně stran se na hřišti již neobjevil Morávek. Žel, příchod náhradníka Sia své ovoce přinesl. Francouz nejdříve svým centrem našel ve vápně Bancého, jehož pokus byl však zblokován. V osmapadesáté minutě pak zkusil Sio sám zakončit hlavou, mířil však příliš napravo.

Za deset minut to byl Musona, kdo se v pokutovém území dostal pohodlně ke střele, avšak van den Bergh byl opět na místě a tělem ránu zastavil. Zatímco se hráči Augsburku snažili, počkali si trpěliví hosté do šedesáté osmé minuty na svou lekci z produktivity. Kruse prodloužil balon na Schahina, který gólmana Jentzsche pokořil krásným obloukem.

O chvíli později mohl Bancé po pěkné akci vyrovnat, Burkiňanův pokus však postrádal razanci a byl tak snadnou kořistí pro Giefera. Jak se to dělá správně ukázala Fortuna, konkrétně Schahin, který si po Kruseho centru udělal prostor a napálil míč z ostrého úhlu pod břevno. Švábští byli těmito dvěma zásahy natolik otřeseni, že Fortuna dokráčela pro tři body bez jakékoliv námahy.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05 1:1

25.08.2012 15:30

Góly: 49. Max Kruse - 65. Andreas Ivanschitz (pen.)

Zraněními decimovaní svěřenci Christiana Streicha si dokázali i přes četné absence získat po většinu utkání znatelnou převahu, ujali se vedení, ovšem Mainz dokázal vyrovnat a následně už si precizní defenzivou cenný bod udržel.

Ostatně, jak je na MAGE SOLAR Stadionu dobrým zvykem, domácí hráči se od začátku do svého protivníka pořádně zakousli a tlačili se čím dál více dopředu, zatímco druhá strana působila výrazně pasivnějším, častokrát až odevzdaným dojmem. Hned první protiútok dvojice Ivanschitz - Nicolai Müller ovšem podobné tvrzení důkladně vyvrátil, i přesto, že se druhému jmenovanému nedovedlo zamířit přesně.

Po tomto okamžiku se hra ve druhé polovině úvodního dějství naprosto obrátila a Tuchelovi svěřenci rázem začali vystrkovat pověstné růžky. Zejména rakouský reprezentační mozek Ivanschitz byl u všeho podstatného, ovšem před Choupo-Motingem balón za minutu dvanáct odvrátil duchapřítomný Ginter. Ve 41. minutě pak mohlo z ničeho nic udeřit na opačné straně, Schmid ale ze standardky branku přestřelil.

Zatažená ruční brzda se po příchodu z kabin definitivně odbrzdila a na trávníku to bylo znát. Schuster sice ještě doplatil na špatné zpracování, ovšem Kruse už si vzápětí po Guédého pasu vychutnal Kirchoffa a tváří v tvář před Wetklem nezaváhal - 1:0. Radost ovšem bádenskému mužstvu dlouho nevydržela, Schuster zastavil Müllera již ve vymezeném území a dusí Aytekin tak neměl na výběr. Na značku si balón postavil tradiční exekutor Ivanscitz a nekompromisní ranou do šibenice vyrovnal na 1:1.

Poslední dvacetiminutovka byla charakterizována domácí snahou o opětovné získání náskoku, ovšem střídající Freis, Schmid ani z volného přímého kopu Schuster na skvělého strážce hostující branky nevyzráli.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim 2:1

25.08.2012 15:30

Góly: 33. Mike Hanke, 79. Juan Arango - 66. Roberto Firmino

Hříbata za sebou mají vítězný vstup do nové sezóny a rozhodující měrou se na něm podepsal venezuelský reprezentant Juan Arango, jenž nejprve posadil balón na hlavu Hankemu, aby pak následně už za stavu 1:1 sám ze standardky rozhodl.

Svěřenci Luciena Favreho se chtěli dobrým výkonem omluvit fanouškům za pohárový výprask od Dynama Kyjev a od úvodní minuty tak pevně drželi kormidlo hry ve svých rukou. Naproti tomu hosté ani trochu neprotestovali a vyjma precizní obranné práce se spokojili s občasnou návštěvou útočné poloviny. Úvodní střelu mezi tři tyče jsme tak viděli až po čtvrthodině hry, avšak ter Stegen musel Firminovi spíše poděkovat.

Vyloženě destruktivní taktika koncernového celku s sebou přinášela určitá rizika, což se ostatně zanedlouho potvrdilo. Když to nešlo kombinačně, musela přijít na pomoc vytříbená kopací technika Juana Aranga, jehož volný přímý kop si v pokutovém území našel hlavu Hankeho, a ten přes stínujícího Becka poslal kulatý nesmysl nekompromisně do sítě - 1:0. Firminova odpověď následně postrádala veškeré klíčové atributy.

Po obrátce se obraz hry přeci jen pozměnil a TSG najednou působilo agresivnějším a přímočařejším dojmem, tím se zároveň Borussii otevřelo více prostoru, ovšem chyby ani z jedné strany tím rozhodně nevymizely. To však nemuselo být zásadně na škodu, jak ukázal Vukčević, jeho táhlá rána se sice do prostoru branky nevešla, ter Stegen ovšem i tak celou situaci kontroloval. To už však neplatilo v 66. minutě: Vukčević tentokráte našel v pokutovém území Derdiyoka, toho ještě dokázal skvělým reflexem domácí strážce svatyně vychytat, kulatina se však odrazila k Firminovi, jenž už měl před sebou snadný úkol - 2:1.

Hra začínala konečně nabírat na obrátkách. Střídající Herrmann se po rozhodčích dožadoval odpískání ruky Delpierra, ale nepochodil. To mu ovšem nemuselo ani příliš vadit - Mönchengladbach opětovně získával převahu - Nordtveitova rána však na Wieseho nestačila! Sedmdesátá devátá minuta potom ale přinesla další standardku, tu si vzal pochopitelně na starost Arango a přesně umístěnou střelou k levé tyči zavěsil - 2:1.

Markus Babbel reagoval dvojitým střídáním, kdy na trávník poslal čerstvou sílu v podobě Salihoviče a Schipplocka, ovšem ani to vytouženou změnu nepřineslo. Bosenský reprezentant sice osvědčil svoji výstavní disciplínu a z velké dálky napřáhl, ovšem ter Stegenovi moc problémů nepřidělal. Naopak na druhé straně se čerstvý de Camargo užuž radoval z branky, za překonaného Wieseho ale zaskočil Compper.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Werder Brémy 2:1

24.08.2012 20:30

Góly: 11. Marco Reus, 81. Mario Götze - 75. Theodor Gebre Selassie

Kulaté narozeniny německé nejvyšší soutěže si nemohly přát na úvod lepší podívanou, než které jsme byli svědky na Westfalenstadionu mezi domácí Borussií a brémským Werderem. Dortmund nakonec dokázal utkání zvrátit ve svůj prospěch a natáhl svou sérii zápasů bez porážky již na dvacet devět utkání v řadě!

Před slavnostním výkopem jubilejního bundesligového ročníku ještě proběhla nezbytná předehra, kdy se na trávníku najednou ukázaly vlajky všech osmnácti celků, proslov měl mimo jiné prezident Borussie Dortmund Dr. Reinhard Rauball, následně ho doplnil také kapitán Borussen Sebastian Kehl a celý slavnostní ceremoniál trochu symbolicky zakončila německá státní hymna. Nic už tak nebránilo úvodnímu výkopu.

Domácí kormidelník Jürgen Klopp se musel pčeci jen obejít bez Lukasze Piszczeka, jehož místo na pravém kraji obrany zaujala nová letní posila z Kaiserslauternu Oliver Kirch. Podle očekávání se pouze na lavičku usadil stále se po zranění v ne ideální formě hrající Mario Götze a své místo si tak alespoň pro tuto chvíli udržel jeden z jarních tahounů - Kuba. Jedno překvapení si pro své fanoušky připravily Brémy, nová posila z Bayernu Nils Petersen se i vinou lehčích zdravotních potíží usadil pouze na lavičku a na hrotu se představil Marco Arnautović.

Hned od první chvíle se začalo z obou stran v rychlém tempu. Borussia se snažila držet míč pod kontrolou, to se jí však úplně tak nedařilo a hosté si chvílemi dokonce vybojovali územní převahu, do zakončení se však i díky skvěle fungujícímu dortmundskému napadání, jež bylo chvílemi až na samotné hranici pravidel, dostávali pomálu. Jako první se ve čtvrté minutě zastřeloval ze standardní situace Hunt, mezi tři tyče se mu ovšem zacílit nepodařilo. To se hned vzápětí podařilo na druhé straně Gündoganovi, jenž vybojoval míč ve středu pole a následně vypálil, Mielitz si ale bez větších potíží věděl rady.

Přístavní celek ve svých ofenzivních výpadech nepolevoval a v jednu chvíli musel hasit nepříjemně vyhlížející situaci za minutu dvanáct Weiodenfeller. Vzápětí však udeřilo na druhé straně: Kuba využil Ignjovskiho zaspání a následně vyslal ke zteči Reuse, jenž se už z takovýchto pozic obvykle nemýlí a to jen přesně umístěnou přízemní střelou na zadní tyč potvrdil - 1:0. Dortmundský odchovanec si tak snad ani lepší premiéru přát nemohl.

Utkání pochopitelně přihlížela řada slavných osobností z řad fotbalového i běžného života, chybět pochopitelně nemohl reprezentační kormidelník Joachim Löw a přítomen byl také asistent Hansi Flick. Také oni dva přihlíželi situaci, kdy se užuž dostával do vápna Gündogan, Sokratis ve skluzu zahrál rukou, píšťalka sudího Zwayera však zůstala němá. Důrazně zahrozily také Brémy, konkrétně bleskurychlý Elia, jenž se rázem hnal tváří v tvář na Weidenfellera, ten však nizozemského křídelníka parádně vychytal!

Srovnáno mohlo být ve 24. minutě, kdy se po rohovém kopu dostal ke střele z první Arnautović, jenž propálil všechno, co mu stálo v cestě, kulatý nesmysl ovšem skončil na pravé tyči dortmundské branky! Nejnešťastnějším mužem na trávníku byl dozajista Ignjovski, jenž na levé straně absolutně nestíhal nastavenému trendu, čehož jsme si mohli opětovně všimnout při zákroku "last minute" na Blaszczykowskiho. Volný přímý kop si vzal na starost poněkud překvapivě Schmelzer, našel ale přesně místo, kde stál nachystaný Mielitz.

Ani ve zbytku prvního dějství nebyla nouze o zajímavé momenty, hra se stále přelévala ze strany na stranu, ovšem vyložené šance chyběly. Za zmínku ovšem stojí obětavý hra Marca Reuse, jenž se nesoustředil pouze na hru směrem dopředu, ale vzorně si také plnil obranné úkoly (někdy až za rámec), přičemž v jednom momentu se vrátil vypomoci defenzivě sprintem až před vlastní pokutové území (!).

Ta nejlepší bundesligová podívaná neustála ani po změně stran. BVB si tvořilo převahu zejména díky skvěle rozehrávaným standardkám z dílny Marcela Schmelzera: Subotić se sice napoprvé přes Prödla do zakončení ještě nedostal, ovšem do následného rohu se hlavou opřel (i přes dva strážce) Hummels, strážce hostující svatyně však jeho hlavičku mířící pod břevno reflexivním zákrokem vyrazil!

Zelenobílí se však rozhodně nevzdávali. Další z mnoha centrů poslal po hodině hry do pokutového území Arnautović a na dlouhou ruku balón před Eliou odvracel na poslední chvíli Weidenfeller. Záhy to zkusil z velké dálky Junuzović, do prostoru ohraničeného třemi tyčemi se mu však zamířit taktéž nepodařilo. Odpověď si na opačném pólu hřiště chystal Lewandowski, ovšem on ani po něm Kehl na Mielitze nevyzráli.

Schaafovi hráči ovšem vytrvali a čtvrt hodiny před koncem řádné hrací doby se dočkali zasloužené odměny. Po zmatku, kdy už si hráči Dortmundu mysleli, že balón skončil za brankovou čarou, poslal do ohně nadýchaný míč Arnautović a Gebre Selassie se při svém premiérovém bundesligovém startu zapsal do listiny střelců přesně umístěnou hlavičkou - 1:1. Záhy přišla reakce - neviditelného Großkreutze nahradil Mario Götze. To se ukázalo jako skvělý tah, neboť Kuba hned z další akce udržel a následně rozehrál míč na Lewandowskiho, ten narazil do běhu Götzemu a šikovný hračička celou akci zakončil nechytatelnou střelou o tyč - 2:1.

Osmdesátá pátá minuta mohla přinést další infarktovou situaci, ovšem střídající Petersen nedokázal z těžké pozice zakončit. Naopak definitivní klid mohl přidat do dortmundských řad opět Lewandwoski, ovšem ani tentokráte se neprosadil, proti byl dalším mimořádně spolehlivým zákrokem Mielitz.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov11003:03
2.Fortuna Düsseldorf11002:03
3.Borussia Mönchengladbach11002:13
 Borussia Dortmund11002:13
 Eintracht Frankfurt11002:13
6.VfL Wolfsburg11001:03
 1. FC Norimberk11001:03
8.Schalke 0410102:21
 Hannover 9610102:21
10.SC Freiburg10101:11
 1. FSV Mainz 0510101:11
12.TSG Hoffenheim10011:20
 Werder Brémy10011:20
 Bayer Leverkusen10011:20
15.Hamburger SV10010:10
 VfB Stuttgart10010:10
17.FC Augsburg10010:20
18.Greuther Fürth10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (147)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. pro to, aby Mariovi vydrželo zdraví.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ztrátu druhého útočníka už si dovolit nemůžem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
Azza

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Gebre

Reagovat
Losinho

Výhra BVB a gól Gebreho, fajn začátek

Reagovat
smazaný uživatel

na začátku rozhovoru jsem si řikal, že Schaaf už to sebevědomí Arnautoviće sklidnil - ke konci mne vyvedl z omylu

Reagovat
stas87

no dnes to mal aspon podlozene vykonom ja zaznamenal len raz rozhadzovanie rukami ked si nabiehal a dostal loptu asi 2 metre od seba

Reagovat
jv

Zase tolik toho nepředvedl. Centry měl parádní, dostal se tam k tý střele po rohu, ale jinak průniky veskrze žádný a na hrotu, jakoby se vyloženě bál vůbec pohybovat, byly tak určitě od Werderu k vidění lepší výkony.

Reagovat
stas87

to sice ano ale zaujal ma,rozhodne nesklamal,proste hral lepsie ako na jar,jasne je to prvy zapas a nemozem robit sudy ale pozdavalo sa mi to

Reagovat
jv

To určitě, na jaře to byla katastrofa.

Reagovat
REPLIKATOR

Gebre

Reagovat
Arne

Werder I když se předvedl i na tom turnaji, tak takový výkon jsem nečekal, ta hra vypadala fakt slušně a Fritz s Huntem byli v tom středu super... K Ignjovskimu, doplatil na ten blbej odraz a asi zkušenosti na beku, přece jenom je to DM. Pozičně by tu situaci zvládl dobře a byl tam, kde být měl, ale na tu změnu směru zareagoval strašně pomalu.

BVB podle očekávání, kdo jiný by se měl na úvodu trefit než Marco. Furt ta souhra není ideální, ale i tak výbornej výkon; to, jak zabral dozadu a obral Hunta na vlastní šestnáctce, nemělo chybu. Kdo mě štval, je Kuba, sice si to trochu vyžehlil před druhým gólem, ale ty jeho pokusy z třiceti metrů, když může ještě prostrčit do strany, to bych zešílel. Měl by ho někdo sundat z tý hrušky.

Reagovat
smazaný uživatel

překvapil mne Elia, takhle si ho ani nepamatuju

Reagovat
Arne

Já taky ne, zelenou ještě na sobě neměl... Co konkrétně myslíš?

Reagovat
JozkokozleJ

Tiez som bol celkom v soku, ked raz sprintoval opacnym smerom, ako je zvyknuty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

docela často se vracel, což jsem od něj opravdu nečekal, navíc si pamatuju spíš jeho horší zápasy, ve kterých vypadal poněkud líně, dneska to vypadalo, že našel nový zápal pro hru

Reagovat
Arne

Tak to jo, ale on i za HSV a Twente (tam jsem ho viděl tak třikrát), když měl náladu, jezdil i dozadu... Jen aby mu to vydrželo. Směrem dopředu ale měl ukázat víc.

Reagovat
jv

Nemohl jsem si vzpomenout, koho to obral, ale to bylo skvělý.

Reagovat
penepi

Neviem, mne sa Kuba páčil.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund dnes v obraně místy hořel... titul letos skončí v Mnichově

Reagovat
jv

Však je to první zápas a stroj se teprve rozjíždí... Nechtěj vidět tu jízdu, až bude nastartovanej.

Reagovat
penepi

Reagovat
Arne

Co se týče nás, tak ke koukání to moc nebylo, rozhodla čistě kvalita... K Hubňovi se radši ani nevyjadřuju, na posranýho i hajzl spadne. Co šel pryč, tak to vzadu s Lustim skřípalo, nepomohl tomu ani Sprint, ten na tuhle úroveň (zatím) nemá. Dobře, že na derby už bude Thomas.

Jak jsem večer tekl z Kuby, tak tady mě za těch pár minut stačil klasicky nasrat Ramos. Bych ho někam střelil i zadarmo, ať se nediví, že už na něj Ostkurve ze zvyku píská, když neudělá krok dozadu a neprojeví ani špetku snahy. Kluge se mi furt nelíbí, dneska byl marný taky Ruka. Änis, Sami a Sandro, tahle trojka by ale šla.

Reagovat
stas87

videl som len prvych 25 minut a potom som zaspal,co rahn?slaby?videl som len golov herthy a u obidvoch bol nachreiner,ten prvy mu nejde vycitat ale ten druhy uz ano,proste to podcenil a vykaslal sa na wagnera eintracht a sandhausen...kolko im davas nez zapadnu?ja tak 4-5 kol

Reagovat
Arne

Rahn dozadu spolehlivost a dost nám zatápěl z rohů a těch pár standardek, on to v levačce pořád má... Sprint z něj nebude mít dobrý spaní.

Sandhausen zapadne brzy a bude hrát o záchranu, Braunschweig by ale mohl být to, co loni Paderborn. Já jsem je teď zatím neviděl ani ze sestřihu, ale podle všeho pokračují v tom, co hráli minulou sezónu.

Reagovat
stas87

oni snad vyhrali vo fürthe asi ako jedinny tim loni...no tych prvych 25 minut bola zo strany herthy krc,nepresnost za nepresnostou a podstatne lepsie posobil kombinacne jahn,hostia ale moc neutocili,maximalne vo dvoch,ruka zly,wagner sa ti teda zatial paci?

Reagovat
JozkokozleJ

Braunschweig som videl v prvom kole proti Kölnu. A co sa mi vyrazne zapisalo do pamäte bolo: "typicky druholigista". Hracska kvalita je na pomery druhej ligy dobra, ale cim dominovali bola doraznost a tvrdost. Köln bol futbalovejsi (o dost), ale hraci kozlov boli zufali z neustaleho napadania Eintrachtu, ktore dost bolelo.

Reagovat
Arne

Tam to dělá ten Lieberknecht (taky dobrý jméno), má perfektně propracovanou defenzivu a celkově sehraný tým... Nejsou tam žádní superfotbalisti, ale co sem tam vidím, tak i nějakou pěknou kombinaci dají.

Reagovat
Arne

Wagner se mi nelíbí, je to hroznej kopáč a nesympatickej, má v sobě trochu zákeřnost... Ale dokud je Lasagne mimo, tak k Samimu takovýho rozbiječe prostě potřebujeme, o tom žádná.

Reagovat
JozkokozleJ

Asi tak. Dnes dalsi z vykonov Herthy, ktory nie je mozne hodnotit, lebo to bolo proste slabe. Hlavne stred pola resp. kombinacia, ktora ani nebola. Od Klugeho a Niemeyera ale ani nemozno cakat nejaku chytru kombinaciu, ci rozohravku. Bud sa Allagui stiahne viac do rozohravky (chybal by ale na hrote) alebo tam miesto jedneho z nich musi niekto kreativnejsi.

Reagovat
Arne

Já furt budu věřit, že to bude Luhukayova klasika... Se podívej, jak začínal svoje první sezóny ve všech působištích. Jak jsem psal snad pod prevkem, tak do konce září až října hlavně body, pak až bych hodnotil celkově.

Místo Klugeho se tam mohl usadit Ronny a pak předvedl ve Frankfurtu ramosovský výkon, to je potom těžký... Já Klugemu věřím, že se do toho dostane, za tak krátkou dobu nemohl jít tolik dolů a v Schalke tuhle pozici zvládal víc než dobře (si pamatuju ty výkony z LM).

Reagovat
JozkokozleJ

Luhukaya nekritizujem, urcite mu verim a ako trener mi pride velmi schopny.

Som ale asi netrpezlivy k stredovej formacii. Od Klugeho som cakal, ze bude riesit veci viac futbalovo, zatial hraje ale velmi na istotu. Snad sa do toho dostane, lebo inak by pred seba (s Niemeyerom) potrebovali spilmachra.

S Ronnym suhlasim. Zapas proti FSV som nevidel, ale ak si spomeniem na jeho vykony v minulosti, malokedy zahral po sebe dvakrat dobre (s tym, ze ked hral zle, tak hral skutocne nahovno).

Reagovat
Arne

Já bych nejradši hrál 4-2-3-1 s Änisem na desítce, ale problém je, že Sami sám na hrotu nebude ideálně fungovat... Té klasice 4-4-2 moc nefandím, ale uvidíme, jak si to během těch čtyř, pěti tejdnů sedne.

K Ronnymu nemám co dodat... To zase byla po tom Paderbornu euforie, jak konečně bez bratříčka pookřeje, atd. Určitě se zase láduje někde v mekáči a na životosprávu kašle.

Reagovat
jv

Toho Baumiho je ale škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Theo Ta naše Jihlavská škola je prostě znát

Reagovat
Arne

Si pamatuju, jak býval ve vysočině focenej ještě za VelMez.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: O Jiráčka se zajímá Fiorentina, Marseille, Galatasaray a HSV. Snad klapne Hamburg, pro jeho vývoj určitě nejlepší možné angažmá.

Reagovat
Kovi81

Fialky a Marseille by taky nebyli od veci, hlavne nejit do Turecka, pokud je o nej zajem v techto klubech.

Reagovat
smazaný uživatel

zahraničí už prý odmítl a soustředí se na setrvání v Německu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Evidentně má rozum a nedá na agenta/y (hlavně nepodlehnout) a nakonec by se i v tom Wolfsburgu prosadil, akorát Felix ho asi odpískal a prachy bude chtít utopit jinde, škoda. Zrovna DM a zálohu celkově má ale zajištěnou hodně slušně.

Reagovat
JozkokozleJ

I tak ale nepochopim, kebyze ho Magath pusti. Na ME sa ukazal vyborne, ked dorazil do Vfl a bol v kondicii a forme, hral vyborne. V HSV by sa mu dostalo pevnej pozicie, ale z nejakeho dovodu chcem, aby ostal vo Wolfsburgu a ukazal, ze ma na to byt tam dolezitym hracom zakladu.

Reagovat
jv

Taky bych rád, aby zůstal u Vlků. Na druhou stranu Träsche (pokud zlepší výkony a to by na DM měl, výrazně) a Schäfera bude těžko dostávat ze základu a nemusel by si několik utkání třeba ani čuchnout.

Reagovat
JozkokozleJ

Schäfera mam rad, je to vo Wolfsburgu persona, ale ja si ho snad ani nepamätam, aby hral na DM. Ako dlhodobemu brusicovi lajny by mu post na DM nemusel sediet (nie zeby som mu to zelal). A beriem ako samozrejmost, ze je Jiracek pred Josuem a Hasebem. Uvidime...

Reagovat
jv

Tak Riether, jeho bývalý kolega z obrany se taky předělal v jedno z nejlepších DM v bundeslize a hrál tam skvěle. Zrovna Schäfer se tomu přizpůsobí podle mě v pohodě a bude dál u VfL patřit k nejlepším hráčům. Takového hráče prostě nenechá Felix sedět a levá strana je obsazená dobře, takže se to všechno jeví jako logický krok.

Potom je akorát otázka, jestli bude o tolik lepší než Jiráček? Každopádně Schäfer se v případě nutnosti bude přesouvat nalevo a na DM bude muset za zenitem hrající Josué a nebo někdo z neozkoušených (Medojević, Pannewitz), případně Polák, ale tam není jistota, že se Magathovi zase znelíbí. Hasebe je pak samostatná kapitola, Felixův oblíbenec, ale stejně se do nominace na první zápas nevešel, má ale velkou výhodu v univerzálnosti, takže na zalepování v nouzi je asi ideální.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale treba kdyby sel do OM...hmmmm,to by byla nadhera

Reagovat
smazaný uživatel

Co znamená OT?

Reagovat
smazaný uživatel

Off topic. Mimo téma.

Reagovat
smazaný uživatel

offtopic

Reagovat
smazaný uživatel

co jsem četl tak tak chce pravidelně hrát a zůstat v Německu

Reagovat
smazaný uživatel

výborně gebre!!!

Reagovat
smazaný uživatel

remízovej zápas.... Brémy se mi líbily snad i víc, Dortmund měl minimum šancí a dvakrát mu pomohla stejná tyčka, inu výhoda domácího hřiště

Reagovat
jv

Od nás to byl "vyzrálejší" výkon a přes mezery v obraně to vypadalo slušně, šance byly, ne že ne a mohlo tam toho spadnout daleko víc (namátkou Matsova hlavička, dvakrát Lewa, Ilkay taky střílel nebezpečně). Stejně to ale mohlo klidně skončit opačně, to je bez debat. Defenziva se prostě musí ještě dát dohromady, ale to určitě přijde, hlavní jsou v tuhle chvíli tři body, výkony se můžou lepšit postupně.

Reagovat
smazaný uživatel

na tu hlavu jsem zapomněl, ta byla dobrá.... ale stejně hodně balonů jenom lítalo dopředu a chyběla taková ta klasická strkačka v tom přechodu do útoku, která přišla u druhýho golu a předtim snad jenom jednou.... velkou zásluhu na výhře má Weidenfeller

Reagovat
jv

Rozhodně to ještě nebylo ono, ale taky Werder dobře zhušťoval prostor a těžko se tam kombinačně dostávalo, přesto několik akcí se našlo. Jinak Roman nemá tu zásluhu jenom dneska, ale dlouhodobě je to jeden z nejvíc nedoceněných hráčů, resp. brankářů bundesligy a má velkou smůlu, protože jinde by mohl hrát klidně v repre, škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

snad od odchodu Pierra Womého nebo ještě dýl hoří Werder na LB a není schopnej to dát do kupy, Silvestre, ten nějakej Alžířan (Abdennour ?).... všechno špatně a dneska zase

Reagovat
jv

Abdennour přitom momentálně drží obranu Toulouse, akorát na stoperu.

Reagovat
smazaný uživatel

ve svý době to byl nejhorší hráč Bundesligy

Reagovat
smazaný uživatel

škoda no aj preto že som unavený zaspal ten zápas ešteže ide opakovačka za hodinku ale hlavne tej prehry každý mi povedal že to mala byť remíza. Určite sa prejavilo to že pre Ignojovskeho a Arnautovica to nie je ten klasicky ich post.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě 1-2 zápasy a Götze bude moct hrát od začátku..a až se pořádně s Marcem sehrají, tak to teprve bude

Reagovat
penepi

Tak tip mi vyšiel presne, škoda, že som to nepodal. Už teraz so zvedavý na prvý zápas vonku o týždeň.

Reagovat
cetto

Na Werder se chci letos soustředit, dlouhodobě jim fandím a doufám, že se letos dostanou zpátky mezi německou elitu. Už první zápas potvrdil, že na to mají. V prvním poločase byl skvělej Elia, ve druhým zase Arnautovic. Gebre si svoje odehrál, ten gol jeho výkon poněkud zlepšuje, i když patřil spíš mezi lehký podprůměr na hřišti. Ale snad se rozehraje, byla na něm vidět nervozita, nedovoloval si ani zdaleka tolik, kolik v Liberci. Druhý gol byl z 50% jeho. Každopádně nadějný start do sezony v podání celého týmu a pokud budou takhle hrát (ale bez chyb) i v následujících zápasech, evropa je nemine

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach - TSG ...paráda, Hanke si snad základ udrží

SpVgg - FCB ...výsledek je dobrý, tabulku zřejmě povedem už od prvního kola, ale podle předvedené hry to spíš vypadalo tak, že připravujem půdu pro Guardiolu

...Petržela už má za sebou první minuty v BL, tak snad jich přibude - no a Morávek dostal kartu za simulování jinak překvapil Schahin divím se, že se ho Fürth zbavoval, to se jim nehodil do systému?

Reagovat
JacoBee

Ale tak alespoň hrál Morávek od začátku

Reagovat
smazaný uživatel

nehrál on i za SGD?

Reagovat
smazaný uživatel

jj - myslím, že v předminulé sezoně (ve třetí lize na půl roku)

Reagovat
smazaný uživatel

jop, dotáhl je do baráže a v odvetě snad dal vítězný gól po one-man show

Reagovat
JozkokozleJ

Spolu s Essweinom tam vtedy radili.

Reagovat
smazaný uživatel

Hra dnes rozhodne sklamala, ale neboli sme ani v najsilnejsom rozostaveni, ale hra bola fakt dost zlan... Shaqiri nic moc, Kroos v zaklade potesil a hlavne sme zvladli tazky prvy zapas proti neprijemnemu superovi

Reagovat
Arne

Danimu to strašně přeju, sympaťák a jeden ze symbolů postupu SGD Navíc oba góly moc hezký, zakončení suverénní, jako ho znám ze třetí ligy, jako by na téhle úrovni hrál odjakživa.

Teď by se mohl rozstřílet ještě Occéan a ve Fürthu si začnou drbat hlavu, proč tyhle dva pouštěli a mají tam toho debílka Falla.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Ten Fall maka, bojuje, ale myslim, ze bude rychlo konkurovat de Camargovi v najnesympatickejsom hracovi ligy

Reagovat
Arne

U mě už vyhrává on teda.

Reagovat
stas87

mas pravdu,uz len podla vyzoru nesympatak

Reagovat
smazaný uživatel

mne přišlo, že vypadá stejně jak Gerald Asamoah, když měl ještě delší vlasy s těma copánkama

Reagovat
penepi

Kua, prečo som posadil Hankeho na lavičku namiesto Pekharta?

Reagovat
jv

Gladbach - TSG zase taková hitparáda nebyla, sliboval jsem si od toho daleko víc, ale tak pořád je začátek sezóny.

Reagovat
madridcan

Frankfurt-Leverskusen zatial prehliadka odfajcenych sanci...ale teraz Kiesling pekne

Reagovat
stas87

zatial sa mi to velmi paci,dost sanci,futbal hore-dole,len byt trener tak ma asi jebne z tych chyb

occean ukazuje to co ten fall zatial nezvlada a asi ani nezvladne prokauc zo strany fürthu

Reagovat
Arne

Hele, teď mě napadlo, vždyť jsi mi neposlal ještě ty věci k překladu... Jste to odložili nebo tam fakt začátkem týdne jedete?

Reagovat
stas87

juj prepac,cakam na nu kedy mi to ona posle,pisala ze zajtra rano cize dopoledne by si to mal mat na mailu stihnes to nejak do vecera spravit ci uz na zajtra nieco dolezite mas?

Reagovat
Arne

Ještě nevím, jak budu službovat, ale bude to dost naknap... V pondělí tam teda jedete?

Reagovat
stas87

asi utorok alebo streda,v pondelok nie,ideal by bol stvrtok,skusim to zariadit na stvrtok

Reagovat
Arne

Tak to v pohodě, během pondělí to bude určitě, možná zítra, ale teď fakt nemůžu říct.

Reagovat
stas87

ok,neboj nebude to nejaky roman co dynamo?podla vysledku jednoznacny zapas,a prvy gol dal losilla-ten hral dobre uz tusim minuly zapas,to je dobra posila pre dynamo

Reagovat
smazaný uživatel

ty jedeš nakonec gastarbeitovat do Mnichova?

Reagovat
stas87

no mal by som,ideme s to skusit s kamaratom,v planu je zatial linec a aj mnichov,ak to neklapne tento rok tak na jar uz urcite ano,to aj s nemcinou na tom budem uplne inak

Reagovat
madridcan

Frankfurt mal kopat jasnu penaltu

Reagovat
madridcan

Ty vole co odfajcieva Frankfurt....zato by im mali zobrat vyplaty

Reagovat
Arne

To znamená jako zahodit, jo?

Reagovat
madridcan

tak v ich pripade skor ,,odjebavat"

Reagovat
stas87

jednoznacne zatial zapas kola eintracht-bayer,sice vyhrali domaci ale mohlo to byt kludne 5:5,dneska to bolo excelentne z obi dvoch stran,rode,jedinny drzak obrany anderson,meier,oczipka pri prvom gole,occean......toho mat vo fürthe tak som stastny ako blcha na druhej strane bellarabi(mal by obcas veci riesit vcas)kießsling,schürle,wollscheid...proste nadhera,len jedinna vytka-kinhöffer,jasna jedenastka po lenovho zakroku

Reagovat
JozkokozleJ

Proste paradny zapas. Ako pises, hore - dole. Tak ako som nemal rad Frankfurt v ich zostupovej sezone, tak mi teraz ten mansaft pride velmi sympaticky.

Reagovat
stas87

tak ja frankdurt neznasam doteraz uz v druhej lige ked hrali s greutherom o postup+fsv,ktoremu prajem zostup uz nejake 2 roky...ale angazovanim occeana to trosku vylepsili

Reagovat
Arne

Viděl jsem to teda až od druhý půle, ale i tak, nepamatuju se, že by mě za posledních pár měsíců hra tolik bavila... Jsem chtěl vypíchnout hráče Frankfurt, který se mi líbili, ale to bych snad na dva musel vypsat všechny.

Bayer hrál taky moc pěkně, tu kvalitu tam mají neskutečnou a Bellarabi překvapivě nezaostává ani o chlup. Jediná kaňka ten trest od svazu a jen třicet tisíc lidu.

Reagovat
stas87

som si vravel preco bola dolna tribuna zavreta a hore boli ludia len uz potom v druhom polcase nebol moc vidiet aigner,okrem golu toho moc nepredviedol,to iste na druhej strane bender,u toho golu na 2:1...koho presne to bola chyba?kadleca a este niekoho?takuto dieru je nemozne spravit

Reagovat
JozkokozleJ

Kadlec mi pride, ze mal uz radsej niekam prestupit a Leverkusen si mal nechat Oczipku. Ten hral paradne uz v St.Pauli, pribrzdilo ho zranenie.

Reagovat
stas87

to asi nie hele...mne stale kadlec pride velmi dobry,svoje miesto si drzi s prehladom,oczipku az tolko nepoznam a st.pauli taktiez nemam rad

Reagovat
JozkokozleJ

Kadlec nehraje zle, ale uz akoby stagnoval, resp. akoby nemal taky hlad a potrebu presvedcit o svojich kvalitach.

Reagovat
Arne

Teď si ani nevybavuju, kdo tam byl, ale Frankfurt to udělal parádně... Jinak Dynamo netuším, já jsem až teď zjistil, že to bylo 3:1 a ne 2:0.

Reagovat
jv

Bellarabi bude podle Samiho a spol. letos hitem, tak uvidíme, každopádně přípravu měl nadmíru vyvedenou a řekl si o základ nebo minimálně o místo prvního střídajícího hráče do ofenzivy.

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Thomase Müllera

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak parádní goly Schahina

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

hm,takze okazaki len na lavicke

snad nas caka dalsi perfektny zapas

tip:stuttgart-wolsfburg 3-1

som zvedavy na nalda ako sa predvedie,aj na diega

Reagovat
penepi

Stuttgart s Vlkmi nič moc zatiaľ.

Reagovat
DieFohlenBMG

Polák se boji hrat

Reagovat
smazaný uživatel

O co pohlednější byl odpoledne ten Frankfurt s Leverkusenem, o to větší boj je tenhle večerní zápas. Škoda. Jinak Bundesliga den - paráda!

Reagovat
penepi

škoda, že som mal dnes možnosť vidieť iba Stuttgart. Zajtra sa ešte teším na H96.

Reagovat
DieFohlenBMG

To je tragikomediant

Reagovat
DieFohlenBMG

dlouho sem neviděl vic posranou penaltu

Reagovat
penepi

Ibiševič

Reagovat
Arne

Hm, to byl teda závěr... Tu Vedadovu dorážku ale možná předčila ta šílenost, se kterou vyběhl na hřiště Kjaer.

Reagovat
smazaný uživatel

nemam ho veľmi rád ale slovenský černoško hral dobre

Reagovat
smazaný uživatel

los 2. kola DFB Pokalu mj.:

H96 - Dynamo

Aalen - Dortmund (návrat navrátilců: aalenské dvojky)

Bayern - FCK

Fortuna - Gladbach takže fanoušci nepřijdou o své derby

Stuttgart - St. Pauli

Reagovat
smazaný uživatel

*tak u BVB jsem si spletl Aalen s Ahlenem, takže to o tenhle náboj přijde...

Reagovat
penepi

Hmm ale aj na wiki je Aalen.

Reagovat
smazaný uživatel

no, VfR Aalen je správně nalosováno, ale myslel jsem si, že to je ten klub, ve kterym byl Reus s Großkreutzem, ale to byl RW Ahlen

Reagovat
smazaný uživatel

neco shniuleho je uvnitr HSV

Reagovat
smazaný uživatel

a přišlo to z Chelsea

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

to kazdopadne, Fink to ale solidne nezvlada..

Reagovat
jv

Vždyť dělá maximum, co může.

Reagovat
JozkokozleJ

Presne tak, vo Finkovi by som problem nevidel.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Petrřela?

Reagovat
JozkokozleJ

Pristihol som sa, ze fandim v zapase Wolfsburgu. Za to ale moze asi fakt, ze Stuttgart prilis v oblube nemam. Wolfsburg si tu vyhru ale nezasluzil, hoc trest za penaltu prist musel.

Magarh je naprosto necitatelny. Cely cas sa spekuluje, kto bude na DM, pada "x" moznych mien a on tam postavi Knocheho a Träsch nedorazi ani pocas hry, pritom Polak ano. Ze nebol Jiracek ani na lavicke, je zrejme jasny signal. No pomaly mi pride, ze ist do HSV by bolo snad horsie, nez zostat tocit rusku ruletu s Felixom. Kto po minulorocnych skusenostiach postavi stopersku dvojku Bruma - Mancienne, ten si nezasluzi zlutovanie.

Reagovat
penepi

VfB si výhru ale nezaslúžil duplom. Taký remízový zápas, ale aj by som sa priklonil skôr k Wolfsburgu.

Reagovat
smazaný uživatel

Raději třikrát měř než-li jednou k Magathovi přestoupíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Das Jirátschek nikde

Reagovat
penepi

Tak a teraz neostáva nič iné len sa tešiť na piatok.

Reagovat
stas87

a greuther by mohol uhrat svoje prve body

Reagovat
penepi

Ja dúfam. Inak ty s kým sympatizuješ? Všimol som si teda, že hlavne fandíš Werderu.

Reagovat
stas87

no fandim werderu a v 2.BL som si oblubil prave fürth,vlastne na uplne prvom zapase som bol fürth-hertha este v case ked bola hertha druholigova,no a oni minulu sezonu postupili cize mam dvoch timov oblubenych v BL,dalej mi je sympaticke SGD(fans)hertha a koln(elektrizujuca atmosfera+skveli fans)

Reagovat
penepi

Medzi TOP 5 fans v Nemecku koho osobne radíš?

Reagovat
stas87

bvb,stuttgart,sgd,köln,hertha...ale vysoko urcite budu aj königsblaugen,nürnberg,hsv....

Reagovat
penepi

No otec bol asi tri roky dozadu na VfB - Werder a vravel, že sa mu viac páčili vaši, že boli super.

Reagovat
stas87

ja nie som odbornik cez fans,nejaky ten zaciatocnicky prehlad mam ale BL sledujem hlavne kvoli futbalu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele