Ligue 1 - souhrn 38. kola: Marseille předčila AS Monaco

21.05.2022, 22:55
Komentáře a souhrny
Gerson (© AFP)
Marseille rozdrtila Štrasburk a jde přímo do Ligy mistrů, AS Monaco totiž v šesté minutě nastavení přišlo o triumf na půdě RC Lens. Z francouzské nejvyšší soutěže sestupuje Bordeaux, o patro níže ho doprovodí FC Metz...

Angers SCO - Montpellier HSC 2:0

21.05.2022 21:00

Góly: 45+1. Thomas Mangani (pen.), 67. Mathias Pereira Lage

SCO tedy oplatilo porážku z prvního vzájemného klání. Oba kluby se po osmatřicátém kole seřadily za sebou na třinácté a čtrnácté příčce. To může mrzet zvláště La Paillade, kteří z posledních devíti střetnutí prohráli hned sedm.

V 9. minutě zahrávali domácí rohový kop a Nabil Bentaleb trefil tyčku. Další pokus patřil jeho protihráči Florentu Molletovi, nicméně byl dosti nepřesný. Po čtvrt hodině se opřel do balonu Thomas Mangani a za Jonasem Omlinem zvonila branková konstrukce. Bahokenovova následná střela se díky teči stala pro gólmana snadným soustem.

Do konce poločasu stihnul zase minout Mollet. Pak zahrál ve vlastním vápně rukou Ambroise Oyongo a kopala se penalta. Na starosti si ji vzal Thomas Mangani a spolehlivě vymetl levou šibenici, takže Omlinovi nebylo nic platné, že uhodnul směr - 1:0. Na Stade Raymond Kopa tedy měli už po první půli blíže k vítězství domácí.

Po změně stran měli dvě šance hosté. Zvláště ta druhá hodně zaváněla gólem. Autor jediné branky utkání byl v 63. minutě vystřídán. Za Angers nastupoval od roku 2015. V příští sezoně za něj už hrát nebude. Pětatřicetiletý fotbalista už tedy jenom z lavičky sledoval, jak se jeho spoluhráčům podařilo navýšit vedení.

Jmenovitě to byl Mathias Pereira Lage, kdo se po přihrávce od Batisty Mendyho vyhnul třem protihráčům, aby přízemní střelou rozveselil klubové příznivce a příznivkyně - 2:0. Snížit mohl Nicholas Gioacchini, kdyby trefil odkrytou klec. Poté se ukopnul Mohamed Cho. V 82. minutě Béni Makouana dostal po Mandreově zákroku příležitost dorazit svou střelu, jenže míč skončil na boční síti. V samotném závěru ještě Junior Sambia předvedl zakončení, kterému scházela přesnost.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Girondins Bordeaux 2:4

21.05.2022 21:00

Góly: 16. Steve Mounié, 34. Youcef Belaïli - 14. Ricardo Mangas, 32. Sékou Mara, 73. Sékou Mara, 75. Javairô Dilrosun

Francouzská nejvyšší soutěž přichází o jednu letitou stálici. Osud Girondins Bordeaux se totiž i přes výhru 4:2 na půdě Brestu naplnil. Bylo to očekávané, neboť záchranu mohl v posledním kole zařídit už jen zázrak. Fanoušky tak mohl utěšit jen čtyřbrankový příděl, o který se svými brankami postarali Mangas, dvougólový Mara a Dilrosun.

Je to smutné loučení, protože Les Girondins patří k historicky nejúspěšnějším klubům ve Francii. V roce 2009 klub slavil titul, o čtyři roky později ovládl Ligový pohár a v minulosti v něm působili i čeští fotbalisté Jaroslav Plašil nebo Vladimír Šmicer. Pád do nižší soutěže je ale logickým vyvrcholením prachmizerné sezony, kterou u Atlantiku měli.

Bordeaux začalo v Brestu dobře a svým fanouškům vykřesalo malinkatou naději ve 14. minutě, když vstřelilo vedoucí gól. Na centr z pravé strany si naběhl Ricardo Mangas a z první poslal balón za záda Bizota. Vedení hostů nemělo dlouhého trvání a hned za dvě minuty vyrovnal Stevie Mounié nechytatelným volejem z malého vápna - 1:1.

Začátek zápasu byl dle gusta fanoušků a v přestřelce se pokračovalo. Ve 32. minutě vrátil vedení na stranu Bordeaux Sekou Mara. Bizot sice první střelu vyrazil, ale obrana Brestu jen přihlížela, jak Mara bez problému doráží balón do branky.

A i tentokrát se historie opakovala a Brest znovu bleskurychle srovnal. Dobře zahraný rohový kop zasáhl hlavou Irvin Cardona a Poussin zůstal bezmocně v kleče.

Začátek druhého poločasu vypadal na to, že si oba celky vystřílely střelný prach, nicméně alespoň u hostů byl opak pravdou. Další branka však padla až čtvrthodinu před koncem. Dilrosun dostal spoustu prostoru a času vniknout do šestnáctky a vystřelit, na to dokázal Bizot zareagovat, ale proti dorážce Sekoua Mary už byl bezmocný. Chvíli na to vsítilo Bordeaux čtvrtou branku. Javairo Dilrosun se dobře zbavil protihráče, nabral rychlost a technickou ranou pečetil vítězství hostů 4:2.

Posledních patnáct minut zápasu už se jen dohrávalo. Hra byla kouskována spoustou střídání a žádný z celků si už stoprocentní příležitost nevytvořil. Pro Bordeaux má vítězství 4:2 trpkou příchuť, neboť i tak končí v tabulce Ligue 1 na posledním místě a sestupuje do Ligue 1. Co se týče Brestu, ten končí na solidním jedenáctém místě.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - Olympique Lyon 1:2

21.05.2022 21:00

Góly: 59. Mohamed Bayo - 27. Moussa Dembélé, 49. Houssem Aouar

V posledním zápase na půdě Clermontu uspěl Olympique Lyon, ale celkové hodnocení sezony bude negativní. Les Gones se nedokázali probojovat do evropských pohárů a výhra 2:1 v Clermont Ferrant je slabou útěchou.

Šlo koneckonců o povinné vítězství. Pro nováčka byl duel s Lyonem velkým svátkem a příležitostí se ukázat vlastním fanouškům v tom nejlepším světle a pro hosty to určitě nebyla jednoduchá výhra.

Clermont především v úvodu utkání kousal a kdyby Bayo zblízka lépe trefil balón, mohli domácí vést. Na "kdyby" se však nehraje a ve 29. minutě šel Olympique do vedení. Na Tetého standardku si naskočil Moussa Dembélé a hlavou rozvlnil síť. Převaha Lyonu navíc pokračovala a Barcolovu střelu musel vyrazit na rohový kop Djoco. Předvedl se i Clermont a krásná střela Khaouiho skončila na břevně. V prvním poločase byla k vidění ještě jedna tutovka, o kterou se postarali Lyonští. V nastavení šel sám na brankáře Djoca Teté a balón poslal trestuhodně vedle tyčky.

Olympique Lyon vedl po prvním poločase 1:0 a krátce po změně stran si své vedení pojistil. Houssem Aouar jen nastavil kopačku po přihrávce z levé strany a zvýšil na 2:0.

Domácí sympaticky neházeli flintu do žita a o několik minut později snížil. Po faulu na Dossoua byl nařízen pokutový kop, který Mohamed Bayo napodruhé proměnil. Při prvním pokusu se zaskvěl Lopes, nicméně brankář nestál nohama na čáře a kop se musel opakovat. Bayo prokázal pevné nervy a při druhé střele už uspěl.

Clermont se pak hnal za vyrovnáním a blízko byl při šanci Allevinaha. Olympique se v závěru zápasu spíše bránil a neměl s tím sebemenší problém. Výsledek 2:1 se totiž pro hosty nezměnil.

Více informací k zápasu

RC Lens - AS Monaco 2:2

21.05.2022 21:00

Góly: 30. Przemyslaw Frankowski, 90+6. Kevin Danso - 34. Benoît Badiashile, 62. Wissam Ben Yedder

Knížecímu klubu tedy nakonec stačil bod k tomu, aby obsadil třetí příčku na úkor Stade Rennes. Přitom o vedení na severu Francie přišel až v poslední nastavené minutě. V každém případě kouč Philippe Clement bude jistě tuhle sezonu hodnotit kladně. U Francka Haisseho to patrně bude složitější, protože jeho skvadra určitě měla na to, aby v konečném zúčtování obsadila pohárovou pozici.

Ve 4. minutě střílel Seko Fofana, ale Alexander Nübel zasahovat nemusel, protože mu vypomohl jeden z obránců. Následně ve výborné šanci selhal Arnaud Kalimuendo. Ten samý hráč se osmělil i v minutě dvanácté, kdy ovšem brankáře Monaka nepřelstil. Stejně si počínal těsně po skončení úvodní dvacetiminutovky už jednou zmiňovaný Fofana, přičemž v sestavě hostujícího výběru nechyběl jeho jmenovec Youssouf.

Nicméně o první gól se postaral Przemyslaw Frankowski, když k němu Nübel vyrazil balon. Nutno dodat, že šťastný střelec měl v tomto případě opravdu štěstí - 1:0. Že by ale domácím náskok vydržel nějak dlouho, to se rozhodně napsat nedá. Už za necelých 240 sekund rozehrál roh Golovin a Benoît Badiashile se se svou pravačkou nemýlil - 1:1.

Aktivní Seko Fofana stihnul do poločasové pauzy ještě jednu střelu, avšak mezi tři tyče nezamířila. To samé platilo při příležitosti Auréliena Tchouaméniho. Krátce po startu druhé půle skóroval Facundo Medina, jenže opakované záběry jej usvědčily z ofsajdu. Teprve potom se ozval Wissam Ben Yedder. Při svém samostatném nájezdu ale na brankáře nevyzrál.

Vzápětí dobře pálil David Costa. Stav na ukazateli se ovšem neměnil. Tchouaméni pak nastřelil před sebou stojícího obránce, což jej mohlo mrzet pouhé dvě minutky. Po centru Kevina Vollanda se popětadvacáté v ročníku prosadil Wissem Ben Yedder, tentokráte hlavou - 1:2. Borci hájící barvy klubu ze Stade Louis II tedy otočili vývoj tohoto klání ve svůj prospěch.

Následující pasáž hry se musela obejít bez vyložených příležitostí. Místo nich byly k vidění čtyři žluté karty, přičemž tři z nich si na konto připsali hosté. Pátou žlutou dostal už po půl hodině Kevin Danso. A právě on se spolu se střídajícím Ignatiusem Ganagem zasloužil o tom, že se Racing vyhne jedenácté porážce.

Běžela šestá minuta nastaveného času, když první jmenovaný centroval do vápna, kde se míče chopil ten druhý. Jeho nekompromisní rána zapadla do sítě, což přineslo nejen vyrovnávací zásah, nýbrž i vpád jednoho z fanoušků na hrací plochu, protože tuhle radost chtěl prostě sdílet přímo s hráči - 2:2.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Stade Rennes 2:2

21.05.2022 21:00

Góly: 11. Timothy Weah, 88. Timothy Weah - 41. Benjamin Bourigeaud, 90+3. Serhou Guirassy

Les Rouges et Noirs se tak vyvarovali třinácté porážky a v konečném zúčtování jim patří čtvrtá příčka. LOSC se po loňském titulu nepřekvapivě nevyhnulo slabším pasážím, který severofrancouzský klub odsunuly až na desátou pozici.

Na úvod o sobě dal vědět Hamari Traoré, ale hosty do vedení neposlal. V 7. minutě nebezpečně pálil Lovro Majer, leč nakonec o kousek přestřelil. Dočkal se tedy až na opačném pólu hrací plochy Timothy Weah, jelikož střela Jonathana Bamby vypadla Alfredu Gomisovi z rukou, takže syn současného liberijského prezidenta mohl hlavou v pohodě dorážet - 1:0.

Tým Jocelyna Gourvenneca se po vedoucí trefě evidentně uklidnil. Náskok chtěl pojistit ve 27. minutě Bamba, jenže to by musel být přesnější. VE 35 minutě byl faulován Martin Terrier. Sám se ujal exekuce tohoto přímého kopu, jelikož zatoužil po dvaadvacáté brance v sezoně. Nastřelil pouze zeď. Balon se však dostal k Nayefu Aguerdovi, který skóroval. Bohužel pro Rennes to bylo z ofsajdu, jak sudímu Deleruemu potvrdil kolega u videa.

V případě zásahu Benjamina Bourigeauda ze 41 minuty bylo z hlediska pravidel všechno v pořádku. Osmadvacetiletý rodák z Calais svým halfvolejem Léa Jardima dokonale překvapil a sezonu zakončí s jedenácti přesnými zářezy - 1:1. Po změně stran se dvakrát o slovo přihlásil jeho spoluhráč Martin Terrier. Ani jednou ale neuspěl, protože nejprve minul, a pak si vylámal zuby na brankáři.

V 53. minutě zahrávali domácí roh. Balon propadnul k Zekimu Celikovi, který jej poslal nad. Tahle situace šla určitě řešit lépe, stejně jako v případě hlavičkujícího Svena Botmana v 63. minutě. Při další šanci LOSC našel Weah svým centrem Buraka Yilmaze. Turecký útočník, který se významnou měrou podílel na loňském triumfu, hlavou minul.

Závěrečnou desetiminutovku započal Lovro Majer. Pravou tyč Jardimovy svatyně netrefil o dobrý metr. V hektičtějším závěru se jako první prosadil Timothy Weah. Celikův centr byl ukázkový, stejně jako hlavička útočícího hráče, který za celou sezonu zvládnul dát tři branky - 2:1. To vlastně není až tak špatná bilance, když si uvědomíme, že věhlasný Lionel Messi jich zaznamenal šest.

Hattrick mohl oslavit krátce poté, jenže se nacházel v příliš složité situaci. A tak se stalo, že z levé strany centroval Adrien Truffert na malé vápno, kde si počíhal Sehrou Guirassy. Jeho hlavička byla neomylná a Gourvennec se mohl na lavičce hodně rozčilovat, že jeho defenzivní linie tuhle poměrně čitelnou akci lépe nepřečetla - 2:2.

Více informací k zápasu

FC Lorient - ES Troyes 1:1

21.05.2022 21:00

Góly: 75. Armand Laurienté - 22. Yoann Touzghar

Estac přitom dohrával posledních pět minut o deseti. Vyloučení Issy Kaborého však soupeř už potrestat nestačil. Bretaňský klub tak zakončí ročník na šestnácté příčce, kdežto skvadra kouče Bruna Irlese na to je o jednu pozici lépe.

Už ve 3. minutě měl hodně práce Jessy Moulin. Poradil si ovšem jak s Teremem Moffim, tak s lobujícím Enzem Le Féem. Další pokus přišel na pořad večera ve 20. minutě. Výbornou ránu Laurenta Abergela z nějakých pětadvaceti metrů zastavila až levá tyčka. Za necelých 120 sekund tak mohli jít do vedení hosté.

Renaud Ripart skvěle načasoval svou pobídku na obranu, takže Yoann Touzghar mohl jít sám na Dreyera. Přízemní střela pravačkou na bližší (rovněž pravou) tyč v tomto případě všechno jistila - 0:1. Pojistku hodlal záhy přidat Kouamé, ale neuspěl. Po půl hodině tvrdě pálil Terem Moffi a Moulin se musel činit.

Ve druhém dějství nešlo borcům na hrací ploše upřít snahu, nicméně se střelami á la Enzo Le Fée v 55. minutě si od fanoušků a fanynek na stadionu příliš potlesku nevysloužili. Že tohle utkání ani ve zbývajících pětatřiceti minutách patrně žádnou gólovou smršť nenabídne, potvrdil i Renaud Ripart, když v dobré pozici nastřelil hned prvního z obránců.

Zato jeho protihráč Armand Laurienté si čtvrt hodiny před koncem řádné hrací doby na razil s Dangem Ouattarou, aby Moulinovi naznačil lob, ale místo toho poslal balon pod ním - 1:1. Kaboré byl potom za svůj likvidační zákrok na Abergela poslán po čeverné kartě okamžitě do šaten. V nastaveném čase stačil Mama Baldé už jenom přestřelit.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Racing Strasbourg 4:0

21.05.2022 21:00

Góly: 32. Gerson, 73. Cengiz Ünder, 89. Gerson, 90+3. Cédric Bakambu

Klub z přístavního města se tak stává vicemistrem po dvouleté odmlce. Po letošním představení v rámci Evropské konferenční ligy, kde svěřenci Jorgeho Sampaoliho došli do semifinále, si zahrají Ligu mistrů. Racing v konečném součtu opanoval šesté místo, takže na pohárovou Evropu nedosáhne.

Domácí byli aktivní od samotného začátku a do vedení mohli jít už v 6 minutě. Nepovedenou zpětnou přihrávku vystihnul Arkadiusz Milik, který následně pobídnul Amineho Harita, který střílel jenom do tyče. Krátce poté se osmělil Mattéo Guendouzi a Matz Sels musel do akce. Na další pokus se čekalo do 23 minuty.

Podepsal se o něj Kevin Gameiro, když centr Anthonyho Caciho poslal mimo tři tyče. První gól se tedy na Stade Vélodrome slavil po půl hodině hry. Gerson se toho nebál a tvrdou střelou z úhlu rozvlnil síť - 1:0. Poločas zakončil svou dalekonosnou střelou Gameiro, avšak cílil právě do míst, kde stál připravený Steve Mandanda.

Útočník Racingu se připomněl hned po startu druhého dějství. Znovu mu scházela přesnost. V 50. minutě vyprodukoval skákavou střelu Ludovic Ajorque, nicméně pro brankáře ve službách OM se věru nejednalo o žádnou složitou práci. Rozhodčí Stéphanie Frappart, která bude pískat i na MS v Kataru, potom musela zápas na pět minut přerušit, protože nedisciplinovaní domácí fandové se dýmovnicemi postarali o snížení viditelnosti.

Po hodině hry pálil Guendouzi a Sels se musel znovu činit. Stejně si hostující jednička počínala i v 71. minutě proti nepříjemně tečované střele, kterou jejím směrem vyslal Amine Harit. Duje Čaleta-Car pak hlavičkoval tak, že balon skončil na horní síti. V 73. minutě při dobré akci Milik posunul na Harita, který dále našel Cengize Ündera, jehož přesná střela se zastavila až v síti - 2:0.

V 79. minutě zatoužil po odpovědi Adrien Thomasson, jenže minul. Zbývající dvě branky si hráči Marseille nechali až na závěrečné minuty. Cengiz Ünder svou druhou trefu v zápase nepřidal. Na rozdíl od Gersona, jehož levačka byla po Milikově asistenci neomylná - 3:0. Během pětiminutového nastavení došlo nejen na dvě střídání, nýbrž i na čtvrtý zářez, který se zrodil poté, co Cedric Bakambu dorážel kulatý předmět za gólmanova záda - 4:0. Finální utkání sezony tedy vicemistrovi vyšlo na výbornou.

Více informací k zápasu

FC Nantes - AS Saint-Étienne 1:1

21.05.2022 21:00

Góly: 23. Ludovic Blas (pen.) - 79. Romain Hamouma

Tenhle jediný bod rozhodnul o tom, že se přímými sestupujícími staly Bordeaux a Mety. Les Verts budou o zachování prvoligové příslušnosti bojovat s AJ Auxarre, které se mezi elitou naposledy objevilo v sezoně 2011/2012. Nantes nakonec setrvalo v horní polovině tabulky, ale hlavně se stalo vítězem Coupe de France.

Během úvodní čtvrt hodiny bylo na hostech znát, že hrají o hodně. Teprve potom se osmělil Denis Bouanga. Jeho odvážné sólo však kvůli teči gólem neskončilo. Důležitý moment se odehrál ve 22. minutě. Ludovic Blas byl v soupeřově vápně zatahán za dres Mickaëlem Nadem a rozhodčí Letexier nařídil penaltu, kterou sám faulovaný díky sázce na razanci proměnil - 1:0. Za těchto okolností by hosté sestoupili. Úspěšný exekutor se do další šance dostal ve 35. minutě. Paul Bernardoni se tentokrát překonat nenechal.

Na začátku druhého poločasu musela hostující jednička likvidovat pokus Randala Kolo Muaniho. K dorážce se dostal Samuel Moutoussamy, nicméně ani on strážce svatyně celku ze Saint-Étienne nepřekonal. Quentin Merlin se pak opřel do balonu tolik, že hodně překopnul. V 67. minutě to byla opět budoucí posila Eintrachtu Frankfurt, tedy Randal Kolo Muani, kdo si ve vápně udělal prostor, jenže napálil pouze Bernardoniho. Veliká škoda pro domácí.

Tím spíše, že pak přišly na pořad večera dva okamžiky v podání Romaina Hamoumy. Při tom prvním ještě o kousek netrefil. Kdežto v 79. minutě si na zadní (pravé) tyči počínal na ideální centr od Denise Bouangy - 1:1. Do konce utkání však pořád zbývalo přes deset minut, během kterých se mohlo stát cokoli.

Kanárkům však už o nic nešlo, protože na osmý Lyon se ani v případě vítězství už nemohli bodově dotáhnout. Více než 18 500 diváků a divaček na Stade de la Beaujoire už další příležitost ke skórování na té či oné straně nevidělo. Přesto budou vzhledem k výše uvedené skutečnosti s tímto ročníkem spokojení. Jistě je potěšil i fakt, že Antoine Kombouaré zůstane nadále na lavičce.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - FC Metz 5:0

21.05.2022 21:00

Góly: 25. Kylian Mbappé, 28. Kylian Mbappé, 31. Neymar, 50. Kylian Mbappé, 67. Ángel Di María

Hattrickem se blýsknul Kylian Mbappé, který se tak stal s osmadvaceti vstřelenými brankami nejlepším střelcem tohoto ročníku Ligue 1. Opanoval rovněž pořadí nejlepších asistentů. Na konto si totiž připsal dvacet přihrávek, o šest více, než jeho kolega z útoku Lionel Messi, který v této statistice obsadil druhou příčku před Benjaminem Bourigeaudem (12). Les Grenats se bohužel takovouto kvalitou pyšnit nemohli, ale třeba se za rok podaří postoupit zpět mezi elitu.

Už ve 4. minutě vyzkoušel pozornost soupeřova gólmana Ángel Di María. Po čtvrt hodině se osmělil Vincent Pajot, ale chyběla mu přesnost. V závěru úvodní dvacetiminutovky nejdříve těsně minul Messi a po něm se svým technickým obstřelem neuspěl Neymar. Na sebe to tedy musel vzít až třetí hvězdný kanonýr v domácím dresu. Di María nastartoval Mbappého, který se elegantní kličkou vyhnul Caillardovi, aby zakončil mezi nohama Boubacara Couyatého - 1:0.

Než se hosté stačili rozkoukat, prohrávali o dvě branky. Messi si všimnul rozeběhnutého Mbappého, jehož následná přízemní střela levačkou se zastavila až v síti - 2:0. Mimořádně nepovedenou šestiminutovku ze strany výběru kouče Antonettiho dovršil třetím gólem Neymar, když jeden z obránců sice odzbrojil Di Maríu, jenže míč dostal přímo k nohám brazilské superstar, která zblízka nezaváhala - 3:0.

Argentinec s jedenáctkou na dresu, který s největší pravěpodobností odehrál v Ligue 1 poslední zápas, se ve 37. minutě sám octinul v šanci, avšak ztroskotal na Caillardovi. O závěrečnou akci prvního poločasu se postarali Neymar s Mbappém, přičemž druhý jmenovaný cilil vedle pravé tyče. V každém případě úvodní dějství zvládli domácí s velkým přehledem.

Ve druhém se na průběhu hry nepřekvapivě nic nezměnilo. V 50. minutě si Kouyaté na hranici vlastní šestnáctky nevšimnul hladového Mbappého, jenž poté opět udělal kličku strážci svatyně Met, do které pak doručil svou další zásilku, čímž dovršil hattrick - 4:0. V 52 minutě se místo čtvrtého gólu rozhodnul pobídnout Neymara, kterému pokazil radost výborný zákrok jednoho z obránců. Krátce před dovršením úvodní hodiny hry uviděl zblízka druhou žlutou kartu Boubacar Traoré a musel ze hřiště.

Nicméně domácí měli dostatečný náskok, takže si Di María mohl klidně dovolit pálit z třiceti metrů výrazně nad. Kylian Mbappé neměl dost a jeho následný pokus skončil na tyči. V 67 minutě si Messi zpracoval balon hrudí a z voleje střílel do tyčky, od které se míč odrazil k jeho reprezentačnímu kolegovi Di Maríovi, který se rozhodně neukvapil. Jednoduchou zasekávačkou obešel obránce a zvýšil na 5:0.

Zbývající minuty se dohrávaly v podstatě už jenom z povinnosti. Lionel Messi byl hodně aktivní, ovšem svůj sedmý zasah v sezoně nepřidal. V nastaveném čase ještě po Mbappého přihrávce ztroskotal na Marc-Auréle Caillardovi střídající Wijnaldum. V každém případě PSG vyhrálo letošní ročník s patnáctibodovým náskokem. Po roční odmlce jest znovu mistrem.

Více informací k zápasu

Stade Reims - OGC Nice 2:3

21.05.2022 21:00

Góly: 9. Hugo Ekitiké, 17. Kamory Doumbia - 75. Andy Delort (pen.), 77. Andy Delort, 83. Andy Delort

Velikou zásluhu na jubilejní dvacáté výhře v podání Les Aiglons měl Andy Delort, který stihnul během osmi minut zaznamenat hattrick! Celkem tedy zvládnul osmnáct gólů. V dresu Remeše se nejvíce dařilo Hugovi Ekitikemu, jenž si svou desátou branku schovával také na tenhle střet. Na lepší, než dvanáctou pozici v tabulce to ale nestačilo.

Delort byl hodně aktivní, o čemž svědčí už úvodní střela tohoto klání ze 7. minuty. Krátce poté Ekitike využil menšího zaváhání a pravačkou trefil prostor u tyče - 1:0. Pojistku chtěl záhy přidat jeho kolega z útoku, tedy El Bilal Touré. Jeho snahy k navýšení skóre nevedly. Až Kamory Doumbia v závěru otevírací dvacetiminutovky skóroval.

Po přihrávce od El Bilala Tourého si to neohroženě namířil do soupeřova vápna, odkud pálil za Benítezova záda - 2:0. Ve 28. minutě hostující jedička vykopávala tak silně, až se balon dostal k jejímu protějšku, totiž k Predragu Rajkovićovi. Potom hlavičkoval Wout Faes a muž v rukavicích se při této příležitosti rozhodně nezapotil.

Ve druhé půli to vypadalo, že se Óscarův tým chce soustředit spíše na udržování dvougólového vedení, než aby jej chtěl pojistit dalším gólem. To se začalo nevyplácet v 74. minutě. Do té doby se totiž veškeré útočné akce soupeře dařilo eliminovat. Jenže pak holt Yunis Abdelhamid fauloval ve vlastní šestnáctce Andyho Delorta.

Rajković sice při penaltové exekuci uhodnul směr, avšak na tvrdou střelu k tyči nedosáhnul - 2:1. Po inkasované brance vystřídal El Bilal Touré, nicméně potom znovu úřadoval bývalý hráč Montpellieru. Pozici mu připravil Amine Gouiri a následná střela do levého dolního rohu se ukázala býti optimálním řešením - 2:2.

V 83. minutě nemohl kouč Remeše věřit svým očím, neboť dvougólový náskok byl zcela pryč. Bránící Maxime Busi nepředstavoval pro hvězdu večera žádný problém, takže hlavou skórovala - 2:3. Domácí byli z nečekaného vývoje události tolik zaskočení, že si do finálního hvizdu rozhodčího Erica Wattelliera nevytvořili jedinou šanci.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain38268490:3686
2.Olympique Marseille38218963:3871
3.AS Monaco38209965:4069
4.Stade Rennes382061282:4066
5.OGC Nice382071152:3666
6.Racing Strasbourg381712960:4363
7.RC Lens3817111062:4862
8.Olympique Lyon3817111066:5161
9.FC Nantes3815101355:4855
10.Lille OSC3814131148:4855
11.Stade Brestois381391649:5748
12.Stade Reims3811131443:4446
13.Montpellier HSC381271949:6143
14.Angers SCO3810111744:5541
15.ES Troyes389111837:5338
16.FC Lorient388121835:6336
17.Clermont Foot38992038:6936
18.AS Saint-Étienne387112042:7732
19.FC Metz386131935:6931
20.Girondins Bordeaux386131952:9131
Bodové odečty
OGC Nice-1 
Olympique Lyon-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
Mandanda_30

GANAGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
Mandanda_30

OMMMMMMMMMMMMMMMMMMM ALLEEEEEEEEEEEEEZ

Reagovat
El Fáňos

Nádhera!!!!

Reagovat
Mandanda_30

!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
El Fáňos

Za celou sezonu jsme si to druhé místo zasloužili, ale byl to teda boj!!!! A ASSE v baráži, tak držím palce, ať to zvládnou a ALLEZ OM

Reagovat
Mandanda_30

Reagovat
isokarhu.

ASSE je uplne marne, normalne si ten zostup zasluzia. nech konecne ide hore auxerre.

Reagovat
Seydou Doumbia

nemožný...s Métami bych věřil právě Auxerre, ale ASSE to nějak urve inviduální kvalitou, která tam oproti soupeři bude obrovská...se nějak geniální ukopne Khazri nebo Bouanga

Reagovat
Thelvin

Chtěl bych mít tenhle optimismus

Reagovat
El Fáňos

věřím a přeju to ASSE, kdysi jsem tam studoval a chodil na Ligue 1, tak je mám celkem rád. Jinak kvalitou by měli hrát o jiné příčky, ale po ztrátě Galtiera se jim nepodařilo najít adekvátní náhradu a týmu chybí jeden dva důležití hráči, aby hráli mnohem výš. Auxerre by šlo do Ligue 1 na rok, maximálně na dva...

Reagovat
Seydou Doumbia

máš nějaký fotky přímo se zápasů na L1?

Reagovat
El Fáňos

určitě jo, možná i video. Pamatuju si, jak jsem byl natěšenej na Marseille a byl jsem tak blízko za bránou, že přes fanouškovské vlajky nebylo vidět a unikl mi první gól, myslím Thauvina... pak jsem se odebral trochu výš a celkově to byl pěknej match a 2:2 byl super výsledek, že mě nikdo nechtěl zmlátit a bylo se na co dívat

Reagovat
Seydou Doumbia

krásný, závist takové zažitky...klidně pošli nějaké fotky do zpráv

Reagovat
Mandanda_30

Jak na Velodromu pustili tu LM hymnu.............. 10/10 Aj Sampa projevil hepy emoce

Reagovat
Seydou Doumbia

tak ve skupině LM zase 0 výher, tutovka

Reagovat
Mandanda_30

Pokud zůstanou ti hráči, kteří tady jsou na hostování a dokoupijou se ještě tak 3-4 další hráči, tak můžem aspoň dat tu 2011/2012 sezónku repete, především když bude chytat Mandanda tak na pohodu

Reagovat
Mandanda_30

Snad dáte aspoň 6. místo příští sezónu, jsme vám dali 3 body jen tak u nás doma, ale pak rupnete s Métama

Reagovat
Seydou Doumbia

my jsme chtěli pomoci Métam k záchraně na úkor ASSE, ale těsně to nevyšlo

Reagovat
Mandanda_30

Reagovat
Israha

Byl jsem na koncertě, zápasy jsem neviděl...no ale s výsledky maximální spokojenost. OM druhé místo, Galtier na pohárech, ASSE baráž, ideál. Škoda Štrasburku, ale těm se dnes fandit nemohlo, no .

Reagovat
Seydou Doumbia

Mohlo. Strasburg výhra a poháry, vy předkolo LM a ideál. Bohužel až na pár ojedinělých šanci to byla jednoznačná záležitost, kdyby nevyhráli tak je fanoušci stejně nepustí do kabiny, protože by tam vběhlo 5 tisíc fanoušku. Lens jinak o pět bodů více než loni, kdy by to stačilo dokonce na EL. V silnější konkurenci a po odchodu Badeho dle mého moc pěkný výkon, nakonec ta krize pominula a Haise asi se shodneme že odvádí skvělou práci.

Reagovat
Israha

To by mi na pohárech zase chyběl Galtier . Lens solidní závěr, z posledních deseti zápasů jediná prohra....takhle se hraje o poháry (že, Petere Boszi? ).

Reagovat
Seydou Doumbia

Škoda slov, my jsme akorát dokázali vrátit naději na záchranu Métam, ale nevyšlo to. Co tym sezony? Za mě něco takového, nebo bych použil oficiální tým sezony a jen vyměnil golmana.

https://www.futhead.com/22/squads/165655/

Reagovat
Israha

Benítez - Caio Henrique, Marquinhos, Saliba, Clauss - Tchouameni, Guendouzi - Terrier, Payet, Ben Yedder - Mbappé. Rozestavení fluidní . Guendo zaměnitelný za Fofanu, Henrique za Mendese, Payet za Bourigeauda. Mbappé, Yedder, Terrier, Tchoua, Clauss, Saliba, Marquinhos nevynechatelní.

Reagovat
Seydou Doumbia

Asi bych taky neměl nic proti, pěkný tým

Reagovat
El Fáňos

Haiseho jsem si dost přál (po Galtierovi samozřejmě, který je navíc rodák z Marseille) k nám, když odcházel AVB. Teď jsem za Sampaoliho rád, ale občas mi přijde, že je to hodně vášně, hodně běhání a kontroly hry, bez přímočarosti a hry do vápna, což se úplně neshoduje s mottem Droit au But

Reagovat
Seydou Doumbia

jsem na vás zvědavý v LM, snad vám příjdou nějaký dustojný posily na ni...at neděláte ostudu (zase)

Reagovat
El Fáňos

mám to úplně stejně a druhé místo je opravdu parádní.

Reagovat
DidusIneptus

Bravo Štrasburk! Hezké 6.misto. Kdo to před sezónou čekal? Bravo Méty bojovali jste srdnatě. Teď už vás ve 2.lize čekají radostnější chvíle - lepší výhry v Ligue2 než prohry v Ligue 1

Reagovat
smazaný uživatel

Never in doubt, easy baráž. Ne, ať žije dědek Hamouma, dlouho to vypadalo, že jedinou nadějí je PSG, který nasype Metám desítku. S Auxerre by to mohla být hodně těsná baráž, nevím, jak jsou na tom herně, ale druhý nejlepší útok Ligue 2 nevěští nic dobrýho.

Reagovat
Seydou Doumbia

nádherný závěr baráže

Reagovat
smazaný uživatel

Hottake: To urobenie Mbappeho de facto hrajucim sportovim riaditelom mozno neni ani zly napad: vyhodenie Leonarda (zasa by dokazal zabit sezonu z ???? vyberom trenera typu Coincencao a pod. aj ked fajn tak na PSG ambicie zatial nemaju) a Pochettina, vraj tlaci na Zidaneho a viac top hracov z L1 a FRA...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele