Bundesliga - souhrn 30. kola: Bayern může za týden slavit

16.04.2022, 17:25, aktualizováno 17.04.2022, 21:27
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Dortmundu (© AFP)
Bayern nezaváhal v Bielefeldu a na čele tabulky má devítibodový náskok, za týden tak může slavit další obhajobu titulu. Borussia Dortmund nadělila Wolfsburgu potupných šest gólů, Freiburg zdolal Bochum a dotáhl se za Leverkusen, ten podlehl Lipsku a přepustil mu třetí příčku...

Bayer Leverkusen - RB Lipsko 0:1

17.04.2022 19:30

Góly: 69. Dominik Szoboszlai

Fotbalisté RB Lipska si v zápase 30. kola Bundesligy poradili s Leverkusenem 1:0. Na triumfu měl velký podíl Christopher Nkunku, který příchodem na hřiště po poločasové pauze vyburcoval svůj tým ke zlepšenému výkonu, a navíc asistoval na rozhodující gól maďarského reprezentanta Dominika Szoboszlaie. Český útočník Patrik Schick propadu svého celku na čtvrtou příčku nezabránil, ačkoliv odehrál celé utkání.

Účast v Lize mistrů byla pro oba rivaly na dosah ruky, případné vítězství by však jednomu či druhému celku mohlo dát prakticky jistotu. Pro Die Werkself byl velkým povzbuzením návrat jejich dvorního střelce Schicka, který stihl po vleklém zranění naskočit už do dvou ligových duelů, na branku však zatím čekal. Svůj klenot na hrotu útoku měli i hosté, Nkunku ke svým 17 gólům nastřádal i 12 asistencí a byl tak jedním z nejproduktivnějších hráčů celé soutěže. Francouz však začal utkání pouze na lavičce náhradníků.

Od úvodních minut mohli diváci v BayAreně sledovat utkání hrané ve vysokém tempu. Hosté hráli s balonem na kopačkách častěji, výraznější šance ale nepřicházely. Naopak Leverkusen podnikal nebezpečné výpady, které ovšem troskotaly na nepovedených řešeních v předfinální fázi. Za zmínku stojí snad jen střela Moussy Diabyho k levé tyči z 28. minuty, kterou však výborným zákrokem zlikvidoval Péter Gulácsi.

Do druhé půle naskočil z lavičky Nkunku a ihned hru svého týmu oživil. Po jeho akci se dostal ke střele uvnitř pokutového území Willi Orbán, jenž však svou ranou pouze orazítkoval levou tyč. Leverkusen ovšem také hrozil, zejména rychlonohý Diaby. Ten se dostal po hodině hry do úniku, který ovšem zakončil těsně vedle. Lipsko nadále pokračovalo v dominanci na balonu a odměnou mu byl gól v 69. minutě. Nkunku vysunul pěknou nahrávkou do šance Szoboszlaie, který se rozhodl z hranice pokutového území zakončit na přední tyč a míč i díky lehké teči obránce skončil v síti. Leverkusen vrhnul své síly do útoku s cílem také skórovat, dobře připravená obrana Die Rotten Bullen však vyrovnání nedopustila.

Lipsko tedy svého soupeře přehrálo a v tabulce ho vystřídalo na třetím místě. V dalším kole 23. dubna bude hostit berlínský Union. Bayer ve stejný den zavítá na hřiště Fürthu.

Více informací k zápasu

Union Berlín - Eintracht Frankfurt 2:0

17.04.2022 17:30

Góly: 17. Taiwo Awoniyi, 21. Grischa Prömel

V klání ze středu tabulky německé Bundesligy si Union Berlín ve 30. kole připsal vítězství 2:0 nad Frankfurtem, a přiblížil se tak k postupu do evropských pohárů. V první polovině zápasu se během pěti minut prosadil Taiwo Awoniyi a Grischa Prömel.

Frankfurt usiloval o umístění v první šestce, vinou tří nevydařených zápasů v řadě se mu však pohárové příčky vzdálily. Případný úspěch v hlavním městě jej však mohl do bojů o Evropu vrátit. Domácí posíleni vítězstvím z berlínského derby ale nebyli pro Eintracht snadným soupeřem. Sedmý celek soutěže si taktéž dělal naděje na vyšší tabulkové postavení, a vzhledem k formě obou týmů nebylo divu, že Union šel do utkání v roli mírného favorita.

Do zápasu na první pohled vstoupili aktivněji hosté, ale byl to právě Eisern Union, který jako první zahrozil. Ve 12. minutě Genki Haraguchi z centru hlavou orazítkoval pravou tyč. Za pět minut už to byla gólová akce, kterou vymyslel Rani Khedira. Ten přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Awoniyiho, který střelou vyčistil pravý dolní roh brány. Tlak Die Eisernen pokračoval a ve 21. minutě zaznamenal další zářez. K odraženému balonu se dostal Prömel, který z hranice vápna vyslal nechytatelnou střelu. Orli po gólové smršti dostali hru pod kontrolu, ale nedokázali si vytvořit žádnou šanci, a do kabin tak odešli s dvougólovou ztrátou.

Po výměně stran se Union zaměřil na bránění náskoku, který si vytvořil v první polovině. Hosté na to zareagovali dvojitým střídáním před 60. minutou. Awoniyi si vzal míč a sólovou akcí byl v 63. minutě blízko k třetímu zářezu Unionu, ale jeho střela z pokutového území letěla příliš vysoko. Kromě této individuální akce se ani jeden z celků nepropracoval ke gólové šanci, protože se kombinačně trápily. Hru také zdržoval poměrně vysoký počet faulů a střídání na obou stranách. Ani závěrečný tlak Frankfurtu zápas nezměnil a dvougólovou ztrátu z první půle smazat nedokázal.

Union zvítězil potřetí v řadě a udělal další důležitý krok k účasti v evropských pohárech v následující sezoně. Další zápas jej čeká 23. dubna v Lipsku, Frankfurt bude ve stejný den hostit Hoffenheim.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Greuther Fürth 0:0

17.04.2022 17:30

Góly: -

Fotbalisté Hoffenheimu nezvládli před vlastními fanoušky překonat obranu posledního celku soutěže a v zápase 30. kola Bundesligy pouze remizovali s Fürthem 0:0. V tabulce se tak propadli na osmou příčku. Český obránce v řadách domácího týmu Pavel Kadeřábek odehrál 71 minut.

Pro fotbalisty Fürthu byla naděje na záchranu už prakticky mizivá. Na nesestupové 16. místo ztráceli propastných 12 bodů a nepomáhala jim ani forma, se kterou již sedm ligových klání v řadě nevyhráli. Naopak Hoffenheim po třech prohrách v řadě stále bojoval o pozice zajišťující pohárovou Evropu v následující sezoně. Před utkáním se nacházeli na sedmé příčce a nutně potřebovali vyhrát, aby se dostali zpátky před šestý Kolín nad Rýnem.

Domácí vstoupili do zápasu aktivněji a častěji drželi balon na kopačkách. Bohužel však modrobílým chyběla jakákoliv nadstavba v podobě překvapivé nahrávky, nebo samostatného průniku, a proto jejich územní převaha nepramenila v žádné šance. Jedinou střelu na bránu v první půli si připsal chorvatský útočník Andrej Kramarič, s jeho slabým pokusem však neměl brankář větší potíže.

Ve druhé půli se výkon hostů jednoznačně zlepšil a v 56. minutě mohli jít do vedení. Střela Branimira Hrgoty z přímého volného kopu však jen těsně přeletěla branku Hoffenheimu. O sedm minut později se probil do zajímavé příležitosti Julian Green, americký útočník zkoušel z hranice pokutového území zakončit jedovatě na zadní tyč, Oliver Baumann však předvedl exkluzivní zákrok a míč za svá záda nepustil. V závěru utkání přece jen zabrali domácí a svého soupeře zatlačili, vítězný gól se jim však vstřelit nepodařilo.

Hoffenheim nedokázal na vlastním stadionu Trojlístky porazit a v boji o evropské poháry tak ztratil důležité dva body. Svou ztrátu se pokusí odčinit 23. dubna v duelu s Frankfurtem. Fürth přivítá ve stejný den na domácí půdě Leverkusen.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - Bayern Mnichov 0:3

17.04.2022 15:30

Góly: 10. Jacob Laursen (vl.), 45+7. Serge Gnabry, 85. Jamal Musiala

Mnichovský Bayern ve 30. kole německé Bundesligy snadno porazil trápící se Bielefeld 3:0. Sestupem ohrožená Arminia si už v 10. minutě sama zavařila vlastním gólem Jacoba Laursena. Favorit zápasu pak ve zbytku utkání využil své převahy k dvěma dalším brankám. O jednu z nich se v závěru postaral mladík Jamal Musiala, který se prosadil poprvé od poloviny prosince.

Na papíře bylo setkání těchto dvou celků naprosto jasnou záležitostí. Die Arminen prohráli pět z posledních šesti ligových duelů a nic nenasvědčovalo tomu, že by se to mělo změnit právě proti rozjetému Bayernu. Na druhé straně ligový lídr dominoval všem herním statistikám, včetně nejlepší obrany nebo útoku a samozřejmě také nejlepšího střelce v podobě Roberta Lewandowskiho. Polský ostrostřelec měl na kontě už 32 přesných zásahů a dosahoval průměru více než jednoho gólu na zápas.

Zápas si od úvodního hvizdu vzal do rukou hostující Bayern a téměř vůbec nepůjčil míč domácímu celku. Hned v 10. minutě si nešťastně srazil míč do vlastní brány Laursen, když se snažil hrudí zpracovat centr. Druhou branku mohl ve 32. minutě přidat Lewandowski, ale jeho střela z kraje vápna minula horní tyčku. Ve 44. minutě dokázal domácí Masaya Okugawa lobem překonat gólmana Bayernu Manuela Neuera, radoval se však předčasně, protože tomu předcházel velmi těsný ofsajd. Ještě do přestávky přece jen došlo k navýšení náskoku favorita, když se v dlouhém nastavení prosadil Serge Gnabry.

Druhou polovinu utkání začal hostující Bayern napadáním obránců Bielefeldu hluboko na jeho polovině hřiště. Arminia zlepšila obranu a dlouho úspěšně odvracela útoky bavorského celku. Do šance ke snížení dvougólového manka se dostal Amos Pieper v 63. minutě, ale z vápna trefil jen Neuera. Třetí zářez hostů chtěl připsat v 77. minutě individuální akcí Jamal Musiala, ale střelu dokázal Stefan Ortega vyrazit. Za chvíli napřáhl ke střele Alphonso Davies, ale ani ten se prosadit nedokázal, protože jeho projektil těsně minul pravý horní roh Ortegovy brány. Poslední gól zápasu pak přišel v 85. minutě. Lewandowski si zkušeně počkal na dobíhající spoluhráče a našel Musialu, který pohotově zavěsil.

Vysoce favorizovaný Bayern tedy překvapení nepřipustil a dál suverénně kráčí za dalším titulem. 23. dubna jej čeká možná klíčové derby s Borussií Dortmund. Bielefeld se ve stejný den představí na hřišti Kolína nad Rýnem.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln 1:3

16.04.2022 18:30

Góly: 85. Breel Embolo - 5. Anthony Modeste, 20. Florian Kainz, 34. Dejan Ljubičić

Jednou branku se pod vítězství 3:1 opět podepsal Anthony Modeste. Hlavně díky jeho střelecké potenci se klub z města nad řekou Rýn pere o účast v pohárové Evropě. Naopak Gladbach musí spíše počítat s tím, že sezonu v lepším případě dohraje ve středu tabulky.

Běžela teprve 5. minuta, když francouzský forvard pochroumal naděje domácích na plný bodový zisk. Florian Kainz příhrával z pravého křídla a přesná přízemní střela z voleje přinesla šestnáctou branku v sezoně - 0:1. V 10 minutě to zkusil Mark Uth a mnoho nechybělo, aby míč orazítkoval břevno. Poté to z první zkusil Breel Embolo. Jeho střela zpoza vápna však postrádala větší razanci.

V závěru úvodní dvacetiminutovky nejprve znovu zazlobil Uth. Yann Sommer byl pozorný, což platilo i záhy proti pokusu Modesteho. Jenže následný nepovedený odkop švýcarského brankáře rozjel bezva akci, v jejímž závěru uklízel Kainz de facto do prázdné klece - 0:2. Snížit se hlavou pokusil Matthias Ginter, ale nebylo mu přáno.

Ve 28. minutě Embolo procedil přihrávku na Jonase Hofmanna, který o malý kousek minul zařízení. Ve 34. minutě kouč Hříbat Adi Hütter jenom nevěřícně kroutil hlavou. Uth totiž z levého křídla přihrál zcela neobsazenému Dejanu Ljubičićovi, jehož přízemní střela z hranice vápna skončila až v síti - 0:3. Do poločasového hvizdu se o snížení snažil akorát Ramy Bensebaini, jehož technický obstřel však za Schwäbeho zády neskončil.

V 50. minutě posunul Embolo na kolegu Kouadia Koného, jenž nepropálil hradbu před sebou stojících těl. Po hodině hry se Hofmannovi podařilo obstřelit Jonase Hectora. Nicméně co to bylo platné, když střela byla nepřesná? V 67. minutě střihnul ve vzduchu nohama Modeste, leč cílil pouze do prostoru, kde stál připravený Sommer.

Pět minutek před vypršením řádné hrací doby sebral Hofmannův centr za obranu Embolo, aby balon lehoučce nakopnul podél vyběhnuvšího muže v rukavicích - 1:3. V závěrečných minutách ještě musel Anthony Modeste předvést něco ze svého defenzivního umění. A v nastaveném čase díky výbornému zákroku nezvýšil na 4:1 Tim Lemperle, přestože se na svatyni Gladbachu řítil docela sám.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 6:1

16.04.2022 15:30

Góly: 24. Tom Rothe, 26. Axel Witsel, 28. Manuel Akanji, 34. Emre Can, 38. Erling Haaland, 54. Erling Haaland - 82. Ridle Baku

BVB zvládli mimo jiné vsítit tři góly během čtyř minut. Dvěma trefami se pod jednoznačný výsledek podepsal také Erling Haaland, jenž tak přerušil dlouhou sérii bez gólu, která se - i kvůli zranění - protáhla na necelé tři měsíce. Vlci, kteří před týdnem skórovali čtyřikrát do sítě Bielefeldu, mají po šestnácté porážce šestibodový náskok na barážovou pozici.

Počáteční minuty přitom v Signal Iduna Parku patřily hostujícímu výběru. Střela Maximiliana Arnolda byla nepřesná. Ve 3. minutě pobídnul Jonas Wind na zadní tyči číhajícího Lucase Nmechu, jehož skvěle vychytal Gregor Kobel. Následná dorážka v odkryté kleci neskončila. Další minuty se hrálo ve vysokém tempu, ale na první přesný zásah se muselo počkat do 24. minuty.

Brandtův centr od rohového praporku směřoval na bližší (levou) tyč, kde zády k bráně hlavičkoval sedmnáctiletý debutant Tom Rothe, když se dostal před Sebastiaana Bornauwa. Spolu se všemi aktéry na hrací ploše pak jenom sledoval, jak míč končí u protilehlé tyčky. Číhající Haaland zasahovat nemusel, nicméně spolu s dalšími spoluhráči poplácal mladičkého kolegu po hlavě - 1:0.

Za necelých 120 sekund se norský kanonýr chopil balonu. Rozhodnul se, že bude lepší přihrát na ofsajdové hraně stojícímu Axelu Witselovi, na jehož zakončení pravačkou byl Koen Casteels krátký - 3:0. A aby toho šoku pro Floriana Kohfeldta na lavičce nebylo málo, hned v osmadvacáté minutě si pro něj Černožlutí připravili třetí hřebíček.

Marco Reus se ujal rozehrávky standardní situaci. Centr doletěl ve vápně do ideálního prostoru, kde jej Manuel Akanji z první poslal do gólmana, od něhož se odrazil na místo určení - 3:0. Pro kapitána Borussie šlo o jubilejní stou bundesligovou asistenci. Přestože by tomu v ten moment nikdo z Wolfsburských nevěřil, další pohroma už byla za dveřmi.

Emre Can se vyhnul protihráči a zpoza vápna zkusil štěstí. Přízemní střela byla dobře umístěná, nicméně Casteels byl rozhodně v pozici, kdy měl kulatý předmět bez větších nesnází lapit. K údivu všech, včetně hostující jedničky, se tak ale nestalo - 4:0. Domácí stále neměli dost a nadále toužili vidět radost na vyprodaných tribunách.

Takže z časomíry neuběhly ani tři minutky, když Reus naservíroval před prázdnou svatyni Haalandovi. A to by bylo, aby se šutér jeho formátu v takové situaci mýlil - 5:0. Ani Jude Bellingham nechtěl zůstat pozadu, jenže hlavou mířil vedle. Ihned po změně stran Kobel skvěle lapil Windovu dobrou ránu. Marco Reus pak de facto trefil brankáře, avšak další střela se opět zastavila až v síti.

Na svědomí ji měl Erling Haaland, jenž se v tabulce střelců přiblížil druhému Patriku Schickovi na rozdíl dvou branek. Po tvrdé ráně pod břevno z hranice malého čtverce byli hosté zralí na ručník - 6:0. Po hodině hry mohl norský zázrak dokonat hattrick, kdyby si Casteels neporadil. V 70. minutě pumelice Astera Wranckse rozezvučela brankovou konstrukci.

Dortmundští evidentně ve svých snahách zvolnili, čímž dali soupeři prostor snížit. Kobel nejprve zmařil sólo Nmechy, aby krátce poté razantní Ridle Baku pokusem na bližší (pravou) tyč zaznamenal jedinou branku svého týmu - 6:1. Rozhodčí Robert Schröder neměl žádný důvod, aby k povinným devadesáti minutám cokoli nastavoval.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - VfL Bochum 3:0

16.04.2022 15:30

Góly: 5. Lukas Kübler, 16. Roland Sallai, 53. Roland Sallai

V Europa-Park Stadionu to byla ze strany svěřenců Christiana Streicha celkem jednoznačná záležitost. Dva poměrně brzké góly nepochybně hodně pomohly. Ten třetí se uskutečnil osm minut po změně stran. Jakékoli snahy o korekci výsledku pak utnul svým vyloučením Kostas Stafylidis. SC tedy mají blízko k udržení pohárové příčky, zatímco VfL mají ve hře o udržení stále všechny trumfy ve vlastních rukou.

Už v 5. minutě převzal Höflerův centr Lukas Kübler, aby z rohu pokutového území nekompromisně propálil Manuela Riemanna - 1:0. Po čtvrt hodině měla hostující jednička štěstí, že tečovaný pokus Jeong Woo-yeonga nenadělal více neplechy. Nicméně už za necelou minutku se Roland Salai podíval na bránu a pravačkou zacílil na levou tyč, od které se míč odrazil tím správným směrem - 2:0.

V 36. minutě to byl opět maďarský forvard, kdo hlavou ohrožoval hostující svatyni. V poslední minutě prvního dějství zakončoval ještě výše zmíněný korejský reprezentant, leč neměl optimálně seřízená mířidla. Ve druhém poločase musel být dvakrát pozorný Mark Flekken. Potřetí už nikoli, jelikož Elvis Rexhbecaj mířil nad bránu.

Všechno tak musela pojistit minuta třiapadesátá, kdy Jeong Woo-yeong po dobré práci nacentroval do vápna, kde se k přesné hlavičce dostal znovu Sallai, čímž svůj celkový střelecký účet pozvednul na tři zásahy - 3:0. Po hodině hry obrana výběru Thomase Reise totálně propadla, takže se dva freiburští borci octili před Riemannem, který byl trefen Nicolasem Höflerem.

Roland Sallai do děje tohoto klání výrazně promluvil ještě v 68. minutě, kdy se na něm vyfauloval Stafylidis. Červená karta byla jasná, takže die Unabsteigbaren dohrávali o deseti. Domácí měli nahráno, takže se nechtěli pouštět do žádných větších akcí. Výjimku tvořil pouze pokus Hölera, který muž v rukavicích vyrazil do bezpečí.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - VfB Stuttgart 0:0

16.04.2022 15:30

Góly: -

Bezgólový stav ve vzájemném utkání těchto dvou celku svítil po závěrečném hvizdu na ukazateli skóre naposledy v prosinci 2015. Od té doby se oba kluby potkaly devětkrát a dohromady zaznamenaly třicet zásahů. Jenže Matarazzově skvadře to letos příliš nestřílí a Svenssonův výběr rovněž prožívá horší období, které jej zřejmě vyřadilo z bojů o pohárovou Evropu.

První dobrá možnost se v MEWA-Areně zrodila v 11. minutě. Po Sosově centru měl blizoučko k míči Saša Kalajdžić, avšak ve finále na něj těsně nedosáhnul, takže Robin Zentner měl jednoduchou úlohu. Po čtvrthodině Tiago Tomás našel kolegu Omara Marmoushe, který minul. Dominik Kohr si ve 22. minutě věřil, ale nic mu to nebylo platné.

Teprve ve 40. minutě vyprodukoval velice výživnou střelu Orel Mangala a gólman Mohuče musel vyrážet. Stejným způsobem si hráč se sedmadvacítkou na zádech počínal bezprostředně po změně stran, když jeho směrem zamířil v dobré formě hrající Tiago Tomás. V jednapadesáté minutě Zentner chyboval, čímž nabídnul de facto stoprocentní příležitost Marmoushovi, jenž ji ale s díky odmítnul.

Dominik Kohr pak pálil velmi dobře, jenže Florian Müller kulatý předmět za svá záda nepustil. Po hodině hry Ingvartsen pobídnul kolegu Jonathana Burkardta, který nepropálil před sebou stojícího protihráče. Zmíněný mohučský forvard se následně dostal do kolize s Konstantinosem Mavropanosem, avšak podle sudího Badstübnera to na penaltu nebylo.

V 72. minutě se Marcus Ingvartsen chopil rozehrávky přímého kopu. Dánský reprezentant, který v Mohuči hostuje z Unionu Berlín, nastřelil nejprve zeď a při dorážce těsně minul. Velká škoda pro domácí tým. Deset minut poté se odehrála ještě větší, jelikož stejný hráč pálil z dobré pozice o hodně nad. Tím udělal symbolickou tečku za tímto střetnutím.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Hertha BSC 0:1

16.04.2022 15:30

Góly: 49. Suat Serdar

Oba kluby mají záchranářské starosti, takže oba nutně potřebují bodovat. Staré dámě se to z předchozích osmi zápasů podařilo pohříchu jenom jednou. FCA za stejné období nastřádalo tři výhry a jednu remízu, přičemž před týdnem podalo bojovný výkon proti Bayernu, což ovšem ve finále nestačilo ani na bod.

Už ve 3. minutě si nepočínal podle koučových představ Lucas Toussart, čehož mohl využít Michael Gregoritsch, kdyby lépe zamířil. Po úvodní desetiminutovce se zatoužil rozpomenout na lepší časy Alfred Finnbogason. Bohužel pro Augsburg nastřelil Marcela Lotku. V následujících minutách to vypadalo, že hráči mají na svých kopačkách více nervozity, než by bylo vhodné.

Ve 36. minutě se osmělil opět Gregoritsch, avšak jeho přímý kop se mezi tři tyče nevešel. Do konce první půle byla k vidění už jenom jedna tečovaná střela. Ve 49. minutě se velmi pěkně trefil Suat Serdar, když mu míč naservíroval Marco Richter - 0:1. Záhy poté se autor gólu mohl prosadit znovu, jenže mu v ten moment už nebylo přáno.

Michael Gregoritsch nehodlal ve své aktivitě polevit ani po změně stran, což vyústilo ve skutečnost, že za Lotkou zvonilo břevno. Davie Selke měl svého času našlápnuto k pozoruhodné kariéře, jenže nepřekročil svůj stín, o čemž se necelých třicet tisícovek diváků ve WWK Areně přesvědčilo i v 73. minutě. Na opačném pólu mířil nad Iago.

S blížícím se závěrem utkání se domácím nedařilo prakticky už vůbec nic, o čemž svědčí i dvě vcelku zbytečné žluté karty. Hertha, v jejímž dresu chyběl Vladimír Darida, tedy potvrdila, že v poslední době umí na die Fuggerstädter zahrát. Za týden ji čeká další důležitá partie, tentokráte se Stuttgartem. To samé platí pro svěřence Markuse Weinzierla, neboť zajíždějí do Bochumi.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov30233489:2972
2.Borussia Dortmund30203776:4363
3.RB Lipsko30166865:3154
4.Bayer Leverkusen30157868:4352
5.SC Freiburg30149749:3451
6.Union Berlín30138940:3947
7.1. FC Köln301210844:4446
8.TSG Hoffenheim301361150:4545
9.1. FSV Mainz 05301161343:3639
10.Eintracht Frankfurt301091140:4239
11.Borussia Mönchengladbach301071342:5537
12.VfL Bochum301061430:4336
13.VfL Wolfsburg301041634:5134
14.FC Augsburg30881434:4732
15.Hertha BSC30851732:6629
16.VfB Stuttgart306101436:5328
17.Arminia Bielefeld305111423:4626
18.Greuther Fürth30381924:7217

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
ladyboy arsenal

konečně Hertha boha jeho

Reagovat
cologneFC

DERBYSIEGER FC!!!

Reagovat
andrew96

Baumgart do Evropy chce, co fans?

Reagovat
cologneFC

My sme chceli aj minulý rok Ale vážne, šanca je, tak ju treba využiť. Hráme krásny futbal, ale bude to ťažké.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmundík. No. Najbližšie Bayern. To sa zasa zoserú, dostanú sedem a bude po radosti. Snáď ale Rose po sezóne pá-pá. A s ním aj diverzant Hummels.

Reagovat
Rudnevs

Aufgehts Schalke Nech už po Mikeovi príde na budúcu sezónu akýkoľvek tréner, Mike zanechá veľkú stopu. Najväčší frajer kebyže nám vybojuje postup. Parádny zápas s Darmstadtom (priamy konkurent o postup). Začína sa mi páčiť toto nové Schalke

Lautern vyhra v derby proti Saarbrückenu pred rekordnou kulisou. Prosim obaja postup!

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
Allianz_Arena

Lipsko tu sezonu zachrání, bude velmi úspěšná. Dnes sice se štěstím, ale venku hrají opravdu skvěle.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele