Ligue 1 - souhrn 10. kola: PSG i Marseille zaváhaly

07.10.2022, 22:55, aktualizováno 09.10.2022, 22:46
Komentáře a souhrny
Tete (© AFP)
PSG se neprosadilo v Remeši, navzdory remíze 0:0 však navýšilo náskok na druhou Marseille, která si první ligovou porážku nečekaně připsala s AC Ajaccio. AS Monaco na úvod nedělního programu zvítězilo v Montpellieru a zůstává na pohárových příčkách. Lille si poradilo s Lens, z penalty rozhodl David. Lyon sice nad Toulouse dlouho vedl, náskok ale neudržel a bere pouze bod za remízu 1:1...

Lille OSC - RC Lens 1:0

09.10.2022 20:45

Góly: 44. Jonathan David (pen.)

Při exekuci vítězné penalty Jonathana Davida se jistě pozorně díval Florian Sotoca, který po čtvrthodině svou výhodu pokutového kopu zahodil. Lens tak setrvá na čtvrté příčce, zatímco LOSC se po deseti kolech dotáhly na dohled pohárovým příčkám.

Jak naznačeno, ve 14. minutě José Fonte špatně načasoval svůj skluz, takže místo balonu zasáhnul Deivera Machada. Sotoca nezasáhnul kulatý předmět vůbec čistě, čímž Lucasi Chevalierovi nesmírně usnadnil úlohu. Ve 26. minutě André Gomes pobídnul Davida, který nastřelil Briceho Sambu. Poté utrpěl krvavé zranění domácí Tiago Djaló, ale zápas dohrál.

V závěru prvního poločasu tak viděl, že Massadio Haïdara při rohu hodně nešikovně bránil Benjamina Andrého, takže se kopala "pětka" i na druhé straně. Jonathan David měl slušnou porci štěstí, jelikož muž v rukavicích uhodnul směr. Přesto mohl Stade Pierre Mauroy slavit gól do šatny, který svěřencům Paula Fonsecy velmi pomohl.

Autor branky zaměstnal brankáře Racingu ihned po změně stran, ale druhý zásah z toho nebyl. Proti hostující jedničce neuspěl ani Adam Ounas, který se znovu osmělil v 53. minutě. Po hodině hry se v dobrém světle prezentoval Jimmy Cabot. Tedy až na to nepřesné zakončení. Rána Seka Fofany se zprvu tvářila býti nebezpečnější, než nakonec byla.

V 70. minutě se Chevalier zavěsil do vzduchu, protože jinak by čerstvý Alexis Claude-Maurice ukázkově vymetl levou šibenici. Za 120 sekund prudce pálil Angel Gomes a Samba volil efektivní zákrok na volejbalový způsob. V nastaveném čase vymyslel jednu střelu ze zoufalství Ismaël Boura.

Po něm Jonas Martin na opačném pólu přihrál před bránu, kde se balon od letícího Davida odrazil ve vzdálenosti dvou metrů od brankové čáry do země, od které se odrazil nad břevno. Na jednu stranu velká smůla, na tu druhou by byla určitě větší, kdyby finální náběh družiny Francka Haiseho, kterého se zúčastnil i gólman Brice Samba, skončil vyrovnáním na 1:1.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - FC Nantes 3:0

09.10.2022 17:05

Góly: 26. Amine Gouiri, 80. Martin Terrier, 84. Désiré Doué

Les Canaris neprožívají zrovna povedený úvod sezony, což si jejich příznivci a příznivkyně potvrdili v Roazhon Parku. Až do 80. minuty se jednalo o vcelku otevřený duel, jenže pak domácí k dosavadní jedné trefě přidali ještě dvě. Takže pranic nevadilo, se Joe Rodon krátce před koncem postaral o to, že se ani 10. kolo letošního ročníku Ligue 1 neobejde bez červené karty.

Už ve 3. minutě se dostal ke střele Ludovic Blas, jenže mířil nad. Následující pasáž se musela obejít bez vyložených příležitostí. Dokud nepřišla na pořad podvečera 26. minuta a s ní akce, při které tečovaná přihrávka od Arnauda Kalimuenda skončila na hlavě Amineho Gouiriho, jenž dokázal z bezprostřední blízkosti překonat Lafonta - 1:0.

Konfrontace obou borců se opakovala pět minut před závěrečným hvizdem úvodního dějství. Útočník Rennes však druhou branku nepřidal. Poté se ještě osmělili Kalimuendo a Martin Terrier, jenže ani jejich šance další pohromou pro Kanárky neskončily. Po změně stran se na pozoruhodné fotbalové momenty muselo nějakou chvíli čekat.

Až v 72. minutě pobídnul Bourigeaud nabíhajícího kolegu Terriera, jemuž pokazil radost vzorně se navrátivší Nicolas Pallois. Deset minut před vypršením řádné hrací doby rozehráli Génésiovi svěřenci pohlednou akci, v jejímž závěru Gouiri šikovně nahrál Martinu Terrierovi, který z první překonal vyběhnutého brankáře - 2:0.

A aby toho nebylo málo, za nějakých 250 sekund centroval po další pohodové kombinaci Terrier na Désirého Douého, který si míč nachystal a následně jej halfvolejem napálil Lafontovým směrem tak, že po odrazu od břevna stanovil finální skóre této partie - 3:0. Rodon si pak nevybíravě vyšlápnul na Mostafu Mohameda a byl okamžitě vyloučen. Nepříjemná rána Blase se za Mandandova záda nedostala. A střela Kamaldeena Sulemany se vytočila mimo.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Racing Strasbourg 2:3

09.10.2022 15:00

Góly: 11. Adrien Hunou, 87. Miha Blažić - 7. Kévin Gameiro, 33. Miha Blažić (vl.), 58. Habib Diallo

Racing nezačal aktuální ročník dobře, takže mu po devíti kolech patřila poslední příčka. Až v tom desátém se dočkal první výhry, která jej po předchozích pěti remízách poslala těsně nad sestupové pásmo, kde se nachází i SCO.

V 7. minutě centroval z pravé strany do vápna Jean Bellegarde. Kevin Gameiro dráhu letu míče po celou dobu sledoval, takže jeho povedený volej zapadnul přesně k pravé tyči - 0:1. Jenže už za čtyři minutky znovu panoval remízový stav. Sofiane Boufal věřil, že kolega Adrien Hunou zasáhne skákavý balon tak, že skončí u pravé tyče, což se také přihodilo - 1:1.

Asistent u vyrovnávací trefy to v 18. minutě zkusil sám. Bohužel pro domácí byl až příliš přesný, tudíž Matz Sels nechal děkovat. Aktivní Boufal záhy v šestnáctce soupeře posunul na Abdallaha Simu, proti němuž rychle vystartoval muž v rukavicích. Ve 25. minutě se pro individuální akci rozhodnul Souleyman Doumbia, avšak v jejím závěru se hrubě ukopnul.

Krátce poté zakončoval Azzedine Ounahi a Sels musel zasahovat. Ve 27. minutě se do míče opřel Nabil Bentaleb a jeho ráně z dálky scházely vskutku jenom centimetry. Za šest minutek rozehrávali hosté přímý kop. Alexander Djiku hlavou posunul na Lucase Perrina, který svou stoprocentní šanci neproměnil, protože Yahia Fofana čaroval.

Ovšem po nařízeném rohu inkasoval, jelikož před ním přizvednul balon vlastní spoluhráč Miha Blažić - 1:2. Do konce úvodního dějství málem přidal pojistku Gameiro, kdyby Fofana nevytáhnul další ze svých vynikajících zákroků. Ve druhé půli trvalo téměř čtvrt hodiny, než viděly poloprázdné ochozy čtvrtou branku utkání.

Postaral se o ni Habib Diallo, protože gólman Angers neudržel v rukách na první pohled vcelku snadný balon - 1:3. O deset minut později předvedl Sofiane Boufal výbornou práci s míčem, jenže ve finále své akce už měl sílu pouze na slaboučké zakončení, které se stalo snadnou kořistí brankáře. Další pokus Himada Abdelliho skončil jenom na boční síti.

Čtvrt hodiny před koncem zatoužil odčinit svoje zaváhání Blažić. Cílil však akorát do středu brány. Skóre dostalo svou finální podobu v 87. minutě. Vysoký centr do vápna chtěl Boufal přetavit v gól. Sels kulatý předmět zkrotil, jenže pouze pro Blažiće, který měl před sebou mimořádně snadnou úlohu, totiž rozvlnit síť z padesáti centimetrů - 2:3. V první nastavené minutě si Doumbia vylámal zuby na jedničce Racingu, takže se svěřenci Juliena Stéphana mohli radovat.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - AJ Auxerre 2:1

09.10.2022 15:00

Góly: 55. Saif-Eddine Khaoui, 58. Grejohn Kyei - 90+2. Jubal

Les Lanciers si počínají v podstatě stejně nenápadně, jako v minulém ročníku. Tehdy však přes dobrá období skončili těsně nad propastí. Po deseti kolech aktuální sezony mají na kontě solidních šestnáct bodů, což v pohodě stačí na horní polovinu tabulky. Naopak AJA dobře vědí, že stále mají, co zlepšovat.

Po deseti minutách hry se diváci a divačky na Stade Gabriel Montpied už začali radovat, nicméně rozhodčí Vernice po konzultaci s kolegou branku odvolal pro těsný ofsajd. Nudnější pasáž skončila až nedlouho před poločasovým odchodem do šaten. Znovu u toho byl Elbasan Rashani, jenž ve velice dobré pozici cílil pouze do Benoîta Costila.

V poslední minutě řádné hrací doby úvodního poločasu se za obranou hostujícího celku ocitnul Grejohn Kyei. Jeho zásah však nemohl platit, jelikož si nepohlídal ofsajdovou hranu. Z druhé půle bylo odehráno deset minutek, když právě Kyei šikovně postrčil na Saïf-Eddinea Khaouiho, jehož rána levačkou zapadlo pod břevno - 1:0.

Nějakých 180 sekund poté měl Pascal Gastien na lavičce opět radost. Grejohn Kyei prostě vystřelil zpoza vápna a Costil byl na tenhle pokus krátký - 2:0. Čtvrt hodiny před koncem pálil těsně vedle Nuno Da Costa. Zanedlouho se prezentoval svým technickým obstřelem Lassine Sinayoko. Mory Diaw svůj tým podržel.

V nastaveném čase prodloužil Alexandre Coeff rohový kop z pravé strany dále před bránu, kde se v pádu prosadil Jubal Júnior - 2:1. To bylo trochu moc na hostujícího kouče Jean-Marca Furlana, jehož reakce se možná neobejde bez dalšího trestu. V každém případě jím vedený celek musí doufat, že se za týden proti Nice podaří uhrát o něco lepší výsledek. Clermont se střetne s Monakem.

Více informací k zápasu

OGC Nice - ES Troyes 3:2

09.10.2022 15:00

Góly: 2. Mattia Viti, 37. Andy Delort (pen.), 50. Nicolas Pépé - 83. Xavier Chavalerin, 90. Abdu Conté

Nice proti Troyes vyšel start do obou poločasů. V tom druhém si brzy vybudovali tříbrankový náskok, o který v závěrečné desetiminutovce málem přišli. Nakonec tedy rozhodla trefa Nicholase Pépého, jenž byl hrdinou i ve střetnutí na Slovácku v rámci Evropské konferenční ligy.

Z časomíry neuběhlo ani 120 sekund, když po nakrátko rozehraném rohu centroval na bližší (pravou) tyč Sofiane Diop a Mattia Viti se hlavou dokázal prosadit - 1:0. V 10. minutě mohl přidat pojistku Pépé, kdyby ve výborné pozici nenakopnul kromě balonu i krtka. Po čtvrt hodině se osmělil Andy Delort, nicméně na svůj zásah si musel ještě počkat.

Krátce poté zasahoval Gauthier Gallon proti nepříjemně tečované střele. Teprve ve 33. minutě musel poprvé do akce Kasper Schmeichel. Záhy byl znovu vidět už dvakrát zmiňovaný forvard z Pobřeží slonoviny, bohužel pro něj i pro celé Nice nedokázal prostřelit bránícího protihráče. Ve 35. minutě se dopustil faulu Erik Palmer-Brown. Chvíli to vypadalo, že Pépého zasáhnul mimo vápno, avšak po konzultaci s kolegou u videa ukázal Johan Hamel na penaltový puntík.

Gauthier Gallon sice vystihnul směr Delortovy střely, ale na zvýšení náskoku pro Les Aiglons nic nezměnil - 2:0. Ve zbytku úvodního poločasu došlo na dva dalekonosné pokusy. Ani jeden nepatřil do kategorie nebezpečných, zato v 50. minutě posunul Diop na bývalého hráče Arsenalu, který zblízka překonal gólmana - 3:0.

Tohle už pro hosty vypadalo hodně nedobře. O korekci se snažil Papa Yade, na Schmeichela ovšem nevyzrál a následně pálil Gaëtan Laborde do břevna. V 82. minutě se ocitnul v dobré pozici Xavier Chavalerin, jehož skákavá a zřejmě i trochu tečovaná střela se zastavila až v síti - 3:1. Sedm minut poté Mama Baldé trefil tyčku.

V poslední minutě řádné hrací doby dokázal snížit jeho spoluhráč Abdu Conté, když mu elegantně vrátil míč Iké Ugbo. Následné zakončení dánský reprezentant před brankovou čarou zastavit nedokázal. Kdyby se místo pěti minut nastavovalo deset, s velkou pravděpodobností by tento mač dospěl k zasloužené remíze.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - FC Lorient 1:2

09.10.2022 15:00

Góly: 17. Romain Del Castillo - 24. Terem Moffi, 53. Terem Moffi

Les Merlus zažívají vynikající vstup do sezony, protože z úvodních deseti duelů jich vyhráli hned osm. Klub, který byl spíše pasován na boj o udržení, se tak zatím stává nejpříjemnějším překvapením Ligue 1, což v případě jednotlivých hráčů platí pro útočníka Terema Moffiho. Naopak Brestu doteď nevychází prakticky vůbec nic, takže kouč Michel Der Zakarian tuší, že si svou pozicí nemůže být nadále jistý.

Ve 4. minutě se k hlavičce dostal Islam Slimani, jenže nezamířil přesně. V době, kdy nebyla odehrána ani úvodní čtvrt hodiny, se proti Yoannu Cathlinemu vyznamenal Marco Bizot. Zbytek za něj vyřešil včasným odkopem Brendan Chardonnet. V 17 minutě centroval z levého křídla na zadní tyč Jere Uronen. Romain Del Castillo volil zakončení hlavou do protipohybu gólmana, což se ukázalo býti výborným řešením, neboť ani skluzující Julien Laporte nestihnul gólu zabránit - 1:0.

Že by ale radost příznivců Les Pirates trvala nějak dlouho, to se rozhodně napsat nedá. Už za sedm minutek vymyslel Laurent Abergel šikovný centr pro Terema Moffiho, jehož rána se odrazila od levé tyče na místo určení - 1:1. Otočit skóre chtěl ještě do poločasu Quentin Boisgard. Bohužel pro Lorient minul zařízení.

Rozhodující moment utkání přišel na pořad odpoledne v 53. minutě. Cathline po pěkné narážečce sice Chardonneta nepropálil, nicméně kulatý předmět se odrazil k Moffimu, na jehož ránu zblízka nemohl Bizot při nejlepší vůli dosáhnout - 1:2. Odpovědět chtěl Jérémy Le Douaron. Jeho nůžky si Yvon Mvogo pohlídal.

Po dalším zásahu zatoužil Terem Moffi v 78. minutě. Na muže v rukavicích nigerijský forvard sice nevyzrál, ale přesto se s osmi trefami v pořadí kanonýrů dělí o první příčku s Kylianem Mbappém a Neymarem. Následný akrobatický pokus Le Douarona skončil na horní síti. V nastaveném čase ještě zkusil štěstí Ibrahima Koné. Na těsném vítězství svého týmu už nic nezměnil.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - AS Monaco 0:2

09.10.2022 13:00

Góly: 45+1. Breel Embolo, 80. Myron Boadu

Monacký celek si i přes nepřesvědčivý výkon došel v 10. kole Ligue 1 pro výhru na hřišti Montpellieru 2:0. Na vítězné trefě utkání se na konci prvního dějství podíleli dva nejlepší střelci týmu, když Wissam Ben Yedder asistoval Breelu Embolovi. Knížecí klub tak zaznamenal páté ligové vítězství v řadě. Domácí naopak i přes sympatický výkon odešli bez bodu a zůstávají v klidném středu tabulky.

Monako se po nepříliš vydařeném startu do sezony začalo hlavně ve francouzské nejvyšší soutěži výkonnostně zvedat, což potvrdila čtyři ligová vítězství v řadě. Během těchto duelů si knížecí klub dokázal poradit i se silnými soupeři jako Lyonem či Nice. Tentokrát se mu do cesty postavil Montpellier, jenž předváděl výkony jako na houpačce, které mu ale dosud vynesly slušné 10. místo.

A i v tomto duelu ukazoval Montpellier, že favoritovi z Monaka nedá nic zadarmo, naopak to byl právě celek z jihu Francie, který se nebál hrát směrem dopředu a soupeře mírně přehrával. Na první šance tak diváci nemuseli čekat dlouho, ani jeden tým však bránu významněji neohrožoval.

To se změnilo až v nastaveném čase prvního poločasu, když se k míči ve vápně po neúspěšném pokusu o odhlavičkování míče dostal Embolo a nekompromisní ranou pod břevno poslal přece jen Monako do vedení.

Druhý poločas začal pro domácí ještě lépe, hned v úvodu si vytvořili trvalejší tlak, ten ale stále nevedl k velkému ohrožení monacké brány. Po čase ale opět začalo hrozit i Monako. Ve velké šanci se ocitl Ben Yedder, když dostal míč mezi obránce, jeho střelu z úhlu však dokázal vytěsnit gólman domácích.

Hosté se dočkali druhého gólu v 80. minutě, když si Myron Boadu naběhl na přesnou přihrávku od Caia Henriqueho a bez problémů uklidil míč do sítě. Ve zbytku zápasu už ani jeden tým nenašel síly na trvalejší tlak, a zápas se tak dohrál v poklidném duchu.

Monako si tak z Montpellieru odvezlo již páté vítězství v řadě. Následující utkání v Ligue 1 odehraje 16. října doma proti Clermontu. Tým z jihu Francie svede o den dříve bitvu s Lens.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Paris Saint-Germain 0:0

08.10.2022 21:00

Góly: -

Bodovou ztrátu zaznamenalo v 10. kole Ligue 1 i favorizované PSG. Hvězdami nabitý tým trenéra Christophera Galtiera nedokázal překonat obrannou hráz Remeše a z korunovačního města francouzských králů se vrací s remízou 0:0. Utkání výrazně ovlivnila červená karta pro Sergia Ramose.

Paříži v sobotu večer chybělo několik opor a z hvězdného tria hrál na hrotu útoku jen Kylian Mbappé. I tak měli hosté obrovskou územní převahu a ve 13. minutě i první gólovku, střelu Ruize z hranice šestnáctky ale vytěsnil Diouf. Brankář Remeše se po půlhodině hry vytasil s dalším fantastickým zákrokem po ložence Mbappého.

Zahanbit se nenechal ani Donnarumma, u kterého se očekávalo mnohem méně práce. Italský brankář vyrazil Munetsiho velkou šanci a i on tak měl podíl na nerozhodném výsledku.

Klíčový moment přinesla 41. minutě. Stoper Sergio Ramos nejprve uviděl za faul žlutou kartu a protože si neodpustil řeči vůči sudímu, přišla karta číslo dvě. To byl zásadní moment, protože Pařížané museli koncentrovanou obranu Remeše dobývat v početní nevýhodě.

Domácí navíc vystrkovali růžky a o další práci měl postaráno Donnarumma, který výtečně vychytal Zeneliho. Až v 67. minutě se naskytla dobrá možnost i Paříži, jenže střídající Neymar svůj únik poslal jen vedle tyče. V další fázi zápasu následoval úbytek vyložených šancí a stav 0:0 se až do konce zápasu nezměnil.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - AC Ajaccio 1:2

08.10.2022 17:00

Góly: 15. Dimitri Payet (pen.) - 25. Bevic Moussiti-Oko, 47. Leonardo Balerdi (vl.)

První porážku v sezoně utrpěl Olympique Marseille a senzačně se tak stalo s nováčkem z Korsiky. Druhý tým tabulky rychle vedl a vše vypadalo na snadnou práci, nicméně Ajaccio do poločasu vyrovnalo a krátce po změně stran strhlo vedení na svojí stranu.

V úvodu utkání nic nenasvědčovalo tomu, že by měl mít Olympique problémy. Všechno šlo podle plánu a po čtvrthodině hry Phocéens vedli. Po hře rukou nařídil sudí pokutový kop a Dimitri Payet ho s přehledem proměnil. Kdo však očekával další góly Marseille, ten musel být zklamán.

Ajaccio se totiž nepoložilo a ve 25. minutě přispěchalo s odpovědí. Bevic Moussiti-Oko si převzal přihrávku a přesně mířenou ranou k tyči srovnal.

Domácí to zaskočilo, ale ještě do poločasu měla Marseille několik náznaků šancí strhnout vedení znovu na svojí stranu. Ajacciu se zase naskytovaly rychlé brejky, se kterými mělo OM problémy.

Ajaccio se nakonec překvapivě dostalo do vedení na začátku druhého poločasu. Leonardo Balerdi chtěl odvrátit centr do vlastní šestnáctky, ale počínal si tak nešťastně, že si vstřelil vlastní gól.

Diváci na Stade Vélodrome byli v šoku, nicméně Marseille měla na odpověď ještě spoustu času. Vůbec nejblíže vyrovnání byla čtvrthodinu před koncem. Gigotova teč nadělala hostujícímu brankáři problémy, nicméně skvělým zákrokem jí zvládl. K dorážce se ještě dostal Kaboré, ale trefil jen protihráče. Čas se pak pro Marseille rychle krátil a vyrovnat se nedařilo.

Ajaccio nakonec skutečně vedení 2:1 udrželo a postaralo se o největší senzaci tohoto kola v Ligue 1. Ajaccio vyhrálo teprve po druhé v sezoně a znovu to bylo na hřišti soupeře, tentokrát na slavném Stade Vélodrome.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Toulouse FC 1:1

07.10.2022 21:00

Góly: 2. Tetê - 67. Rafael Ratão

Tetê sice dokázal skórovat už ve 2. minutě, ale do finálního hvizdu viděla bezmála dvaačtyřicetitisícová kulisa v Parc Olympique Lyonnais už jenom jediný gól, který však padnul do sítě Anthonyho Lopese. Díky tomu mají Les Gones na kontě po deseti kolech čtrnáct bodů, TFC nasbíralo o pouhé dva méně.

Jak uvedeno, lepší vstup do utkání si skvadra kouče Petera Bosze snad ani nemohla přát. Tetêho přízemní střelu tečoval Kévin Keben Biakolo pro Maxima Dupého zcela nechytatelně, takže autor branky mohl poděkovat Dembélému s Lacazettem za jednoduchou, leč nesmírně efektní narážečku, po které na něj posunul míč druhý jmenovaný - 1:0.

Všechna čtyři poslední vzájemná klání (včetně jednoho osmifinále Coupe de France) se stala kořistí Lyonu. K dalšímu vítězství mohl ve 24. minutě ještě lépe nasměrovat Lacazette, jenže zblízka na muže v rukavicích nevyzrál. Naopak ve 42. minutě vyskočil po rohovém kopu ze všech nejvýš Corentil Tolisso. Jeho hlavička bohužel pro domácí směřovala akorát do místa, kde stál připravené Dupé.

Hned poté vystřelil Stijn Spierings a za Lopesem zvonilo břevno. Do konce úvodního poločasu musela ještě jednou zasahovat jednička ve službách TFC, nicméně tenhle zákrok byl spíše z kategorie rozchytávacích. Po změně stran se Olympique snažil o navýšení skóre. Po hodině hry si dobře počínal Karl Toko Ekambi, jen kdyby nevystřelil mimo.

A tak se stalo, že přišla 67. minuta a s ní akce, při které neváhala k pokutovému území soupeře přiběhnout šestice svěřenců Philippa Montaniera. Nakonec to byl Rafael Ratão, kdo pálil pravačkou z šesti metrů neomylně po zemi - 1:1.

Jeff Reine-Adélaïde chtěl překlopit misky vah opět na stranu svého týmu, jenže se musel sklonit před brankářovým uměním. Ten samý hráč v nastaveném čase o kousek hlavou minul. Stalo se tak krátce poté, co se neujalo Lacazettovo zakončení ze střední vzdálenosti.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain1082028:526
2.FC Lorient1081121:1425
3.Olympique Marseille1072120:723
4.RC Lens1063117:821
5.AS Monaco1062219:1320
6.Stade Rennes1053220:918
7.Lille OSC1051418:1816
8.Clermont Foot1051414:1516
9.Olympique Lyon1042417:1214
10.Montpellier HSC1040621:2112
11.Toulouse FC1033414:1612
12.ES Troyes1032518:2111
13.OGC Nice103259:1311
14.Racing Strasbourg1015410:148
15.Stade Reims1015412:198
16.AJ Auxerre1022610:228
17.Angers SCO1022611:248
18.AC Ajaccio102177:157
19.FC Nantes101459:187
20.Stade Brestois1013610:216

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
Slavia10

Lyon

Reagovat
Mandanda_30

Ajaccio padají jak hrušky, Kaboré zatím hrůza

Reagovat
Mandanda_30

Samozřejmě že Balerdi

Reagovat
Mandanda_30

Francouzskej Tottenham opravdu tpč

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý sudí v Reims, takhle se musí na ubrečeného Ramose

Reagovat
Mandanda_30

Reagovat
Salfovic

Copak asi tomu rozhodčímu řekl.

Reagovat
Mandanda_30

PSG výborně, ještě Lens s Lorientem musijou ztratit a není to tak ultrakatastrofální

Reagovat
Godwinson

Disasi je ale fantastickej, ten musi byt o parnik nejlepsi stoper v lize. A jevi se mne i dobre nastavenej. Pral bych mu nejaky lepsi klub z PL.

Reagovat
Seydou Doumbia

On i Badiashille by se do PL hodili, jen mi příjde že Disasi ještě musí trochu ustálit výkony, potom bude skvělý.

Reagovat
Israha

Jako ta prohra jednou přijít musela, ale zrovna to nebylo nutné v doslova nejlehčím zápase sezony s tragickým týmem, kterému pustit body je zlo pro všechny fanoušky Ligue 1. Tudore, Tudore...

Reagovat
Langi

Na toho Blanca si tedy pockam…zaroven je velka otazka, zda je stale takova vyhra a co s tim tymem udela…on je pro me lidsky i trenersky zcela necitelny…to, co si po angazma v PSG udelal s karierou furt nechapu

Reagovat
Seydou Doumbia

jsem zvědav, jestli na takové jméno mu půjde někdo v zimě na ruku co se týče věhlasných posil...jinak je to pro mě ted neznámá, kdyby přišel 4 roky zpátky, ale ted...uvidíme

Reagovat
Langi

Uz do toho asi dost keca ten american…minimalne skrze prachy…coz je mozna dobre, protoze Aulas a jeho kone uz se predvedli dost…jeste by bylo fajn, kdyby nekdo dohnal ke zodpovednosti Juninha.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jako ten Amík spolu s Blancem by mohl být nový začátek, otázkou je, zda do toho nový majitel chce šlapat a nebo to bude mít jako hračku, viz v určitém období majitel Arsenalu

Reagovat
Langi

No jako on ma bohuzel podily ve vice klubech…treba Botafogo nebo Crystal Palace…a co jsem se docetl, tak vykoupil jak Aulasuv podil, tak i ty cinany…dost me prekvapuje, ze jsem ten nakup v cervnu vubec nezaznamenal…vetsinou mi kolem Lyonu ty hlavni zpravy neutecou, ale tohle jsem zacal vnimat snad az nekdy pred tydnem, pritom uz pred letem to bylo upecene

Reagovat
Langi

Oficialne…Blanc podepsal do cervna 2024, s nim by mel prijit Passi jako asistent…ze soucasneho slozeni zustavaji asistenti Giuly a Cacapa

Reagovat
Seydou Doumbia

Lens po šesti měsících poraženo, wow. I tak neskutečná série, Chevalier životní výkon.

Reagovat
Langi

A jeste je porazi takove mrdky jako Lille…jinak z toho, jak koukam na tabulku, tak letos uz je to ted pomalu cely v pici…PSG a Marseille jsou uplne jinde…Monaco letos ani nema svuj tradicne marnej podzim…pak je tam Lens, Rennes a Lorient (ktery to asi neudrzi) v daleko lepsi forme…bud to Blanc fakt zvedne stylem, ze zase zacneme porazet i uzsi spicku, nebo to ani na pohary letos nevidim

Reagovat
Seydou Doumbia

Bohužel. Jako reálně jestli Blanc nezačne čarovat hned po nástupu proti silným týmum a nebude vyhrávat a neudržíme do konce roku kontakt, tak pak nám nepomůžou ani nějaký hvězdný posily v lednu to dohnat. Přitom jsme za prvních pět kol měli náskok na většinu týmu v lize, jenže za posledních 5 zápasů máme 1 bod, nice 6, lens 8, lille 9, om 10, rennes 11, monaco 15...a to je s aktuálním losem do konce roku dost v prdeli

Reagovat
Israha

Jako viděl jsem letos jen dvakrát, ale je to slabší, než loni a předloni. Furt se proti nim hraje nepříjemně, furt je jich plné hřiště, ale vepředu to už kolikrát hrají hodně na sílu, chybí tomu ta lehkost a suverenita, kdy skoro každý útok smrděl gólem. Letos podle mě o poháry nakonec hrát nebudou.

Reagovat
Seydou Doumbia

Proti nám každý akce gólem smrděla, ale všechny jejich zápasy jsem neviděl. Jsem zvědavý na Opendu, to je hodně zajímavý hráč.

Reagovat
Israha

Nevím, mně zatím úplně nezaujal, technicky výborný, ale nějak bez chladnokrevnosti. Mi z těch dvou viděných zápasů přišlo, že letos v Lens žádná ofenzivní individualita vyloženě neční. Fofana šel trochu dolů, Clauss je u nás, Sotoca je výrazný jen statisticky.

Reagovat
Seydou Doumbia

Zatím ani ten Frankowski není tak dominantní jak jsem čekal. Uvidíme, taky záleží kdo bude s těch papírové lepších týmu odpadávat. Zvedne se Lyon, Lille a Nice? Pokud nijak výrazně ne tak tam nějaký pátý místo je reálný uhrát.

Reagovat
Israha

Lille podle mě nahoru půjde. Fonseca je oproti Gourvennecovi obrovský posun a projeví se to. A Blanc asi taky moc horší, než Bosz být nemůže.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele