Ligue 1 - souhrn 9. kola: Lyon padl počtvrté v řadě

30.09.2022, 22:56, aktualizováno 02.10.2022, 22:41
Komentáře a souhrny
Wissam Ben Yedder v oslavách s Aleksandrem Golovinem (© AFP)
Lyon prohrál také na půdě Lens, o osudu utkání rozhodla proměněná penalta. Ben Yedder zaznamenal hattrick a Monacu zásadně pomohl k výhře nad Nantes. Lorient v neděli zdolal Lille a drží se v kontaktu s vedoucím duem. Marseille vyhrála v Angers a posunula se na první místo před PSG. Největší podíl na vítězství měl Jonathan Clauss, jenž si připsal rozhodující gól a dvě asistence. Úřadující mistr ale neotálel a poradil si s Nice...

RC Lens - Olympique Lyon 1:0

02.10.2022 20:45

Góly: 82. Florian Sotoca (pen.)

Racingu stačila k vítězství proměněná penalta ze závěrečné desetiminutovky. Díky tomu zůstává jedním z poslední trojice neporažených výběrů, což znamená čtyřbodovou ztrátu na vedoucí PSG. Naopak čtvrtá porážka Les Gones zapříčinila, že po devíti kolech setrvají na třinácti bodech.

Hned na začátku utkání to zkusil zpoza vápna Karl Toko Ekambi, ale jeho střela byla zblokovaná. V podobném duchu se nesly i následující minuty. Obrany pracovaly velmi dobře a spolehlivě, takže není divu, že diváci a divačky na Stade Bollaert-Delelis viděli za celých devadesát minut (plus nějaké to nastavení) jednom jeden jediný gól ze značky pokutového kopu.

Ve 25. minutě měli svěřenci Franck Haiseho štěstí, protože Kevinem Dansem tečovaná střela Lacazetta zazvonila o břevno. Anthony Lopes musel poprvé zasahovat až necelých deset minut před koncem úvodního dějství. Loïs Openda našel Facunda Medinu, jenž cílil přímo do středu brány. Krátce poté se osmělil David da Costa, přičemž příznivci Lyonu mohli zůstat v klidu. Závěrečné minuty do poločasového hvizdu patřily Opendovi, leč skóre se nezměnilo.

Florian Sotoca poprvé zahrozil po změně stran, nicméně jeho hlavička neměla gólové parametry. Johann Lepenant se svým pokusem zpoza vápna také neuspěl. Další fáze utkání se nesla ve znamení faulů. Až v 58 minutě se musela jednička hostujícího celku položit na zem kvůli dobře mířené střele Loïse Opendy.

Deset minut poté se připomněl Seko Fofana, jehož navštívenka také neskončila v síti. Ani čerstvý Wesley Saïd nechtěl zaostávat, nicméně v tomto střetnutí mu přáno nebylo. V 79. minutě zahrál ve vlastním vápně rukou Thiago Mendes a sudí Benoît Bastien ukázal na penaltový puntík. Florian Sotoca nařízenou "pětku" proměnil s velkým přehledem, díky čemuž zaznamenal svou šestou branku v sezoně - 1:0. Těsný náskok si hráči severofrancouzského celku bez větších potíží uhájili.

Více informací k zápasu

AS Monaco - FC Nantes 4:1

02.10.2022 17:05

Góly: 2. Breel Embolo, 6. Wissam Ben Yedder, 28. Wissam Ben Yedder, 62. Wissam Ben Yedder (pen.) - 79. Caio Henrique (vl.)

Hráči knížecího klubu si těžko mohli přát lepší vstup do utkání, jelikož po šesti minutách vedli o dvě trefy. Výtečný podvečer zažil Wissam Ben Yedder, který nechal vzpomenout na svou formu z minulé sezony, kdy se postaral celkem o pětadvacet přesných zásahů. Tentokrát zaznamenal hattrick, čímž posunul Monaco na pohárovou příčku, zatímco Les Canaris mají dál minimální náskok nad těmi sestupovými.

Už ve 2. minutě Clementovi svěřenci rychle rozehráli, načež Caio Henrique pobídnul Wissama Ben Yeddera. Alban Lafont sice dokázal proti obávanému šutérovi zasáhnout, jenže Breel Embolo, posila z Borussie Mönchengladbach, byl při své dorážce hlavou neomylný - 1:0. Další pohroma následovala v 6 minutě.

Golovin předal Embolovi, který dál posunul na Ben Yeddera, jehož oblouček zapadnul k pravé tyči - 2:0. Ve finále úvodní dvacetiminutovky se v dobré šanci ocitnul Quentin Merlin, ale Alexander Nübel díky výbornému zákroku svůj tým podržel. Následně se osmělil Alexandr Golovin, nicméně mezi tři tyče se netrefil.

Evann Guessand pak svým centrem německého gólmana poněkud vystrašil. Nicolas Pallois nedlouho poté ukázal, že na hřiště chodí především proto, aby gólům zabraňoval, nikoli aby je sázel. Právě tuto činnost má v monackém dresu na starosti Wissam Ben Yedder. Ve 28. minutě přidělal hostujícímu kouči Kombouarému další vrásky na čele, protože domácí snadno rozebrali defenzivu Nantes a odměnou jim byla přesná střela k levé tyči - 3:0.

Do konce úvodní půle si Kanárci mohli v obranné fázi přeci jen odpočinout. Jenže v době, kdy z časomíry utekla první hodina hry, podkopnul Andrei Girotto ve výborné pozici nacházejícího se Kevina Vollanda, což rozhodčí Thomas Leonard ocenil žlutou kartou pro obránce bretaňského celku, ale také penaltou, kterou hvězda utkání proměnila s velikým přehledem, a tím pádem si na konto připsala čtvrtý zásah v sezoně - 4:0.

Následně proběhlo několik střídání, ovšem úspěšný zákrok si připsal Lafont, když zkrotil pokus Krépina Diatty. Lohann Doucet pak spolupracoval s Mostafou Mohamedem, takže Nübel musel zasahovat. O tom, že tohle klání Nantes vůbec nevyšlo, svědčí i skutečnost, že se o jejich jediný gól musel postarat monacký Caio Henrique, jenž nikým neatakovaný trknul kolenem do vlastní brány centr Quentina Merlina - 4:1.

V nastaveném čase Ludovic Blas nastřelil Malanga Sarra a Abdoul Bamba si vylámal zuby na domácí jedničce. Sebevědomí AS před blížícím se duelem s Montpellierem nepochybně vzrostlo. Les Canaris naopak počtvrté prohráli, a věří, že o příštím víkendu zvládnou derby proti Stade Rennes v mnohem lepším stylu.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - Clermont Foot 1:3

02.10.2022 15:00

Góly: 70. Cédric Avinel - 11. Grejohn Kyei, 89. Elbasan Rashani, 90+1. Jodel Dossou

Ještě tři minuty před vypršením řádné hrací doby to vypadalo, že toto utkání dospěje k remíze. Jenže pak se misky vah díky dvěma slepeným gólům překlopily na stranu hostujícího výběru, kterému po devíti odehraných kolech patří post v horní polovině tabulky. Naopak korsický celek po sedmé porážce setrvává na dvacáté příčce.

Na první branku se na Stade François Coty nečekalo příliš dlouho. Běžela 12. minuta, když Johan Gastien dostal příležitost po nepovedeném centru od rohového praporku složit reparát. Míč si těsně před gólmanem našel Grejohn Kyei a nůžkami otevřel skóre - 0:1. Po půl hodině hry se dostal do zakončení Mounaïr El Idrissy a Mory Diaw nechal děkovat.

První půle se jinak nesla ve znamení dvou nepříjemných střetů, a tak obecenstvo věřilo, že se po změně stran dočká fotbalovějších okamžiků. Čtvrt hodiny po startu druhé pětačtyřicetiminutovky se ujal rozehrávky standardní situace Ryad Nouri. Ke hlavičce se dostal Clément Vidal, nicméně ke škodě domácího výběru cílil vedle.

Vyrovnání tedy přišlo na pořad odpoledne v 70. minutě. Centr do vápna muž v rukavicích podběhnul, čímž otevřel prostor pro Cedrica Avinela. Ten v nesnadné pozici nejprve orazítkoval břevno, leč záhy poté před dobíhajícími obránci stihnul doklepnout kulatý předmět na místo určení - 1:1. V závěru nejprve hlavičkoval mimo Bevic Moussiti-Oko, ovšem další pokusy už byly úspěšné.

První proměnil Elbasan Rashini, když po rozehrávce standardní situaci doklepával zblízka po Wieteskově přiťuknutí hlavou - 1:2. V nastaveném čase se Les Lanciers chopili míče, aby Saîf-Eddine Khaoui pobídnul Jodela Dossoua, který stihnul vystřelit ještě předtím, než mu pod nohy skočil brankář François-Joseph Sollacaro - 1:3.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Stade Brestois 1:1

02.10.2022 15:00

Góly: 86. M'Baye Niang (pen.) - 64. Islam Slimani

Že se v letošním ročníku Ligue 1 rozmohl nekončící nešvar v podobě červených karet, potvrdila 52. minuta tohoto zápasu hraného na Stade l’Abbé-Deschamps. Hostům se sice zanedlouho podařilo skórovat, jenže v závěru potvrdili slabší formu a nechali si utéct vítězství. Ligový nováček si tedy udržel dvougólový náskok.

V 5. minutě se v nadějné pozici ocitnul Islam Slimani. Míč však na hranici malého čtverce poskakoval v jeho neprospěch. V minutě čtyřiadvacáté výborně v soupeřově šestnáctce zpracoval Lassine Sinayoko, jenže střele z otočky minula pravou tyč. Nuno Da Costa se vzápětí neocitnul v marné pozici. Bohužel pro fanoušky a fanynky Auxerre vyprodukoval jen slabé zakončení.

Ten samý hráč se během úvodního dějství dostal ke střele ještě jednou. Ani po ní se skóre neměnilo. Po změně stran stačilo Julianu Jeanvierovi pouhých sedm minut na to, aby po faulu na Jérémyho Le Douarona viděl druhou žlutou kartu. Hosté vycítili příležitost a dočkali se v 64. minutě. Balon se odrazil k Islamu Slimanimu, jenž z hranice vápna se štěstím prostřelil Costila - 0:1.

V 85. minutě došlo ve vápně Brestu k momentu, který rozhodčí Florent Batta po konzultaci s kolegou u videa vyhodnotil jako penaltový. Exekuce se sebevědomě ujal M’Baye Niang a přízemní střelou po své pravé ruce překonal Marca Bizota, jenž krátce předtím vyfasoval za protesty žlutou kartu - 1:1. Jednička ve službách domácího mančaftu musel v nastaveném čase ještě lapit pokus střídajícího Gaëtana Perrina.

AJA tedy nepochybně bylo po závěrečném hvizdu spokojenějším týmem. Osm bodů z devíti utkání představuje pro klub z regionu Burgundsko-Franche-Comté patrně očekávané číslo. Příště se představí na stadionu v Clermontu, kdežto skvadra Michela Der Zakariana, který si svou pozicí nemůže být zcela jistý, přivítá doma v dobré formě se prezentující Lorient.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Montpellier HSC 4:2

02.10.2022 15:00

Góly: 18. Stijn Spierings, 24. Zakaria Aboukhlal, 31. Farès Chaïbi, 48. Brecht Dejaegere - 7. Nicolas Cozza, 68. Elye Wahi

Od klubů, které okupují střed tabulky, se rozhodně takový výsledek nečekal. Tím spíše, že velmi podobný se naposledy zrodil v závěru minulého století. TFC však dokázalo odčinit porážku s Lille, zatímco výběr La Paillade nenavázal na výhru nad Strasbourgem.

Na Stadium Municipal běžela teprve 7. minuta, když defenziva domácího výběru nepohlídala na hranici malého čtverce dorážejícího Nicolase Cozzu - 0:1. Vyrovnání se Montanierovi svěřenci dočkali v 18. minutě. Rohový kop z levé strany nakonec propadnul až na zadní tyč, kde zblízka skóroval Stijn Spierings - 1:1.

Gólové hody pokračovaly za necelých 360 sekund, když si Zakaria Aboukhlal tváří v tvář Bingourouovi Kamarovi poradil s velkým přehledem - 2:1. Po půl hodině hry si druhou asistentci v zápase připsal na konto Branco van den Boomen, protože výtečná střela Farese Chaïbiho se pro senegalského brankáře stala nechytatelnou - 3:1.

Do konce úvodního dějství to vypadalo, že ze hřiště bude muset Elye Wahi. Nakonec odehrál celý duel a připsal si i poslední trefu, která však nic neřešila. Necelých 180 sekund po startu druhého poločasu zvýšil na 4:1 Brecht Dejaegere, neboť jeho přízemní rána se dala chytat jen velmi složitě. Tohle už pro hosty nevypadalo dobře.

A to ještě Issiaga Sylla po hodině hry ve stoprocentní tutovce selhal. Záhy vyfasoval druhou žlutou Mikkel Desler. Početní výhody dokázal využít už jenom Wahi, když si připravil Chotardovu přihrávku a křižnou střelou rozvlnil síť, načež ukazoval všem svým spoluhráčům, aby se rychle vrátili na vlastní polovinu.

Avšak Toulouse si bylo dobře vědomé dvougólového náskoku, který hodlalo udržet. Enzo Tchato sice dvakrát zazlobil, ale Maxime Dupé mohl přeci jen zůstat v klidu. Elye Wahi pak minul o malinkatý kousek. A Stephy Mavididi přestřelil, takže Montpellier musí věřit, že za týden proti Monaku předvede lepší výkon. TFC míří do Lyonu.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Stade Reims 2:2

02.10.2022 15:00

Góly: 51. Wilson Odobert, 90. Jackson Porozo - 12. Folarin Balogun, 54. Junja Ito

ESTAC v dosavadním průběhu sezony nepředvádí nezajímavé výkony. Díky nim ztratil v posledních šesti duelech pouze jediný. V Remeši můžou být oproti tomu rádi, že se podařilo po dvou prohrách získat do tabulky další bodík.

První branka tohoto střetnutí padla v jeho 13. minutě. Pozdější hříšník Junya Ito poslal z pravé strany centr na bližší tyč, který dokázal přetavit v gól Folarin Balogun, přestože míč kousek předním nevyzpytatelně poskočil - 0:1. Následně se o slovo přihlásil domácí forvard Mama Baldé, nicméně jemu tentokrát nebylo přáno.

Do konce první půle stihnul Andreaw Gravillon orazítkovat levou tyč. Mama Baldé krátce po něm svou další příležitost opět neproměnil. V samotném závěru ještě Renaud Ripart zahrával přímý kop ze vzdálenosti nějakým osmnácti metrů od brány, nicméně ji o kousek přestřelil. Otevírací dějství tedy přineslo více radosti Remeši a jejímu kanonýrovi Balogunovi, který zatím zvládnul šest přesných zářezů.

V 51. minutě ještě z hrací plochy sledoval, kterak si brankář Yehvann Diouf nevšimnul presujícího útočníka, takže míč v tísni posunul jenom na Wilsona Odoberta, který uklízel do odkryté klece - 1:1. Za 120 sekund přišla radost na opačném pólu. Pěkný centr Alexise Flipse propadnul na zadní tyč, kde číhal neobsazený Junya Ito - 1:2.

Japonský štírek se záhy proměnil z hrdiny v psance, jelikož ostře fauloval Jacksona Poroza, pro což podle očekávání neměl sudí Millot pražádné pochopení, a Les Rouges et Blanc tak museli jít do deseti. Toho chtěl hned využít Mama Baldé, ale přestřelil. Při svém dalším pokusu byl ten samý hráč pro změnu až příliš přesný. Až v poslední minutě řádné hrací doby vyplaval po centru do vápna před gólmanem Jackson Porozo a zblízka dopravil balon do sítě, což rozhodčí po konzultaci s VAR potvrdil - 2:2.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Lille OSC 2:1

02.10.2022 13:00

Góly: 9. Bafodé Diakité (vl.), 87. Théo Le Bris - 78. Jonathan David

V popředí tabulky zůstane i po tomto týdnu Lorient. Les Merlus navázali na výkony před reprezentační pauzou a proti Lille zapsali již sedmou výhru v sezoně! Tři body jsou o to sladší, že se je podařilo vybojovat v početní nevýhodě, protože po hodině hry uviděl červenou kartu Dango Ouattara. Tři minuty před koncem pak rozhodl o výhře Merlus Théo Le Bris.

Největší překvapení probíhajícího ročníku Ligue 1 tak nebere konce. Lorient zvládl další těžké utkání a dál si hoví v popředí tabulky.

Lille se ocitlo pod tlakem hned v úvodu a také rychle inkasovalo. Ve 4. minutě ještě dokázal zasáhnout brankář Chevalier, ovšem o chvíli později inkasoval smolný vlastní gól z kopačky Bafodého Diakitého. "Dogy" mohly odpovědět až po půlhodině hry pumelenicí Jonathana Davida, kterou Mvogo fantasticky vyrazil. Nic dalšího už se v prvním poločase nestalo a diváci se mohli těšit na druhou půli.

I ta přinesla několik zajímavých okamžiků na obou stranách. Především v 62. minutě došlo ke klíčové události. Dango Ouattara fauloval zezadu a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. To byla ideální možnost pro Lille jak vyrovnat, popřípadě zvrátit výsledek na svojí stranu.

A "Dogy" opravdu začaly utahovat šrouby. V 68. minutě orazítkoval břevno Jonathan David a o deset minut později stejný hráč skutečně vyrovnal. Skvělou práci odvedl Ounas, jenž přihrávkou vysunul Bambu a ten zase naservíroval balón před prázdnou branku Jonathanu Davidovi.

Už to vypadalo, že se Lille nadechne k otočce, ovšem tři body nakonec pro sebe uzurpoval Lorient. Le Bris si zpracoval těžký balón a okamžitě přešel do akce jeden na jednoho a nasadil brankáři Chevalierovi jesle. Lorient tak navázal na předchozí představení a Lille porazil 2:1.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - OGC Nice 2:1

01.10.2022 21:00

Góly: 29. Lionel Messi, 83. Kylian Mbappé - 47. Gaëtan Laborde

Vůbec poprvé od svého přesunu z Remeše se zjevil v základní sestavě PSG teprve dvacetiletý útočník Hugo Ekitiké. Naboural tak obvyklou útočnou hegemonii domácí družiny, kterou sice i nadále tvořili Neymar i Lionel Messi, vypadl z ní však Kylian Mbappé. A málem se bez něj nezdařilo zvítězit nad Nice. Než právě třetí jmenovaný přišel na plac ze střídačky a rozhodl.

Celek z jihu Francie neodvedl v Parku princů vůbec špatný výkon, byť do hlavní francouzské metropole ani náhodou necestoval v roli toho, kdo by měl bodovat. Letos se spíše pohybuje na jakési průměrné laťce, výsledky rozhodně nejsou na takové úrovni, aby si mohl již předem na favorizovaného protivníka sebevědomě vyskakovat a dělat široká ramena. Ve finále ovšem od nějakého úspěchu nebyl vůbec daleko, vždyť až do 83. minuty byl průběžný stav nerozhodný.

V tu chvíli si každopádně vzal poslední slovo Mbappé, jenž na úkor Ekitikého zůstal na lavici náhradníků, avšak na sklonku hodiny hry přece vstoupil do akce. Mukiele si bleskově vyměnil balón s Vitinhou, domácí obránce pak vběhl do šestnáctky, následně ve středu vápna vyhledal volného Mbappého, který se následně z vyložené pozice zkrátka v koncovce zmýlit nemohl.

Už první poločas každopádně jasně naznačil, že Pařížané nejsou v ideálním rozpoložení. Dost těžkopádně se propracovávali do nějakých šancí, na druhou stranu vykázali účinnou efektivitu a ve 29. minutě se ujali vedení. Neymar nakonec oběhnutím míče jasně naznačil, že se přímák bude týkat jeho spoluhráče Messiho, a ten svou levačkou nakroutil balón přesně na bližší tyč. Gólman Schmeichel mohl jen smutně lomit rukama, na tuhle střelu nereagoval. Nice se ovšem také dokázalo gólově prosadit, do druhého dějství vstoupilo zostra a ve 47. minutě vyrovnalo díky Labordemu, k němuž překvapivě doputoval pas zprava od Atála. Nicméně Les Parisiens nakonec žádné překvapení nedopustili, na konečné vítězství se na každý pád pořádně nadřeli.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Stade Rennes 1:3

01.10.2022 17:00

Góly: 72. Habib Diallo (pen.) - 38. Arnaud Kalimuendo, 49. Martin Terrier, 61. Amine Gouiri

Fotbalisté Štrasburku se ve francouzské nejvyšší soutěži dál trápí a v sobotu prohráli i se Stade Rennes 1:3. Veškeré plány na bodový zisk dostaly ze strany domácích trhliny ve 29. minutě, kdy byl vyloučen Nyamsi. Oslabení Alsasané pak nedokázali soupeři vzdorovat a na své první vítězství stále čekají.

Jakoby trápení Racingu nebralo konce. Stade Rennes mělo hned v úvodu velkou šanci, kterou ještě Martin Terrier nedokázal proměnit a balón poslal jen do náruče Selse. Kévin Gameiro pak o několik minut později poslal domácí do vedení, ale jeho dorážce předcházel ofsajd a branka tak neplatila. Pro vývoj celého zápasu byla naprosto zásadní 29. minuta. Nyamsi zákrokem z kategorie kung-fu snad nemohl vyfasovat nic jiného než červenou kartu a domácí se rázem ocitli v nepříjemných problémech.

A to zvláště potom, co hosté vstřelili ještě v prvním poločase vedoucí gól. Truffert našel Arnauda Kaliumenda, jenž povedenou střelou z otočky překonal brankáře Selse. V nastaveném čase prvního poločasu ještě trefil Martin Terrier břevno a více se nestalo.

Otěže zápasu drželi pevně hosté a po změně stran své dílo dokonali. Ve 49. minutě se konečně prosadil Martin Terrier, když jednoduše dorazil balón do odkryté branky po střele Kaliumenda. Racing úplně přestal hrát a jen sledoval, jak Rennes pálí jednu šanci za druhou a v 61. minutě střílí třetí gól. Amine Gouiri měl prakticky stejně snadnou práci před prázdnou brankou jako před ním Terrier.

Bylo jasné, že o vítězi zápasu bylo rozhodnuto. Samotné utkání ale ještě nabídlo několik zajímavých šancí, včetně korigujícího gólu Štrasburku. Traorého faul na Gameira totiž znamenal pokutový kop a ten proměnil Habib Diallo. Ofenzivně laděné utkání zvedalo diváky ze sedadel až do závěrečného hvizdu, nicméně další branka ani po tutovkách Bellegradeho či Ablineho nepadla. Stade Rennes veze z Alsaska důležité tři body, zatímco domácí prodloužili své čekání na první ligovou výhru v této sezoně. Racing díky tomu zůstává v sestupovém pásmu.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Olympique Marseille 0:3

30.09.2022 21:00

Góly: 35. Jonathan Clauss, 50. Luis Javier Suárez, 59. Gerson

Tým Igora Tudora sice před reprezentační přestávkou v součtu s Ligou mistrů dvakrát klopýtnul, nicméně o posledním zářijovém dni roku 2022 znovu potvrdil, že může být pro PSG silným soupeřem v boji o titul. SCO naopak třetí výhru v řadě nepřidalo, přesto po devátém kole jistě setrvává nad sestupovými vodami.

Oba celky začaly aktivně, resp. až přemotivovaně. Proto se na zajímavější střely na bránu čekalo čtvrthodiny. Tu první si na konto po přihrávce od bývalého hráče Slavie Abdallaha Simy připsal Sofiane Boufal. Potom pálil Gerson, ale jeho pokus byl tečovaný, takže pro Yahiu Fofanu žádná těžká práce. Zato Nabil Bentaleb střílel hodně tvrdě, takže Pau López musel vyrážet na roh.

Ve 35. minutě chyboval Kabore. Adrien Hunou však nedokázal trestat. Díky tomu se potvrdilo ono známé fotbalové pořekadlo o tom, že když nedáš, tak dostaneš. Osamocený Jonathan Clauss převzal na levém křídle přihrávku od Luise Suáreze. Doběhnul až do pokutového území, kde místo očekávané přihrávky volil střelu, která se od tyče odrazila na místo určení - 0:1.

Boufal chtěl okamžitě odpovědět, ale mířil jenom do středu brány, kde stál připravený gólman. To samé se hned po změně stran přihodilo Claussovi. Druhý zásah ve Fofanově síti tedy musel krátce poté obstarat Luis Suárez. Posila ze španělské Granady vytěžila maximum z dobré práce Jonathana Clausse a ranou na bližší (pravou) tyč zařídila svému týmu dvoubrankový náskok - 0:2.

Gólová tečka přišla těsně před vypršením úvodní hodiny hry. Opět v ní měl prsty Clauss, jenž tentokrát v podobné pozici našel Gersona, který ihned po zpracování zvolil přízemní střelu na opačnou stranu, než předtím jeho kolumbijský kolega - 0:3. Záhy po rozehrávce autor gólu pobídnul Issu Kaboreho, který k nelibosti příznivců a příznivkyň OM na 4:0 nezvýšil.

Na začátku závěrečné desetiminutovky Amine Salama minul. Poté zahrával přímý kop těsně vedle Boufal. Souleyman Doumbia pak našel opět Salamu, jehož zakončení se mezi tři tyče o nějakých dvacet čísel nevešlo. Ve zbývajících minutách neuspěl ani Sada Thiob, ani Jordan Veretout, jemuž pokazil radost výborným obranným zákrokem Miha Blažić. Přesto můžou být hosté s výsledkem spokojení.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain981028:525
2.Olympique Marseille972019:523
3.FC Lorient971119:1322
4.RC Lens963017:721
5.AS Monaco952217:1317
6.Stade Rennes943217:915
7.Olympique Lyon941416:1113
8.Lille OSC941417:1813
9.Clermont Foot941412:1413
10.Montpellier HSC940521:1912
11.ES Troyes932416:1811
12.Toulouse FC932413:1511
13.OGC Nice92256:118
14.AJ Auxerre92259:208
15.Angers SCO92259:218
16.FC Nantes91449:157
17.Stade Reims914412:197
18.Stade Brestois91359:196
19.Racing Strasbourg90547:125
20.AC Ajaccio91175:144

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
Israha

Pohodové vítězství, výkon tak na 2/3 plynu, síly pošetřené . Clauss špička, to je aktuálně můj suverénně nejoblíbenější hráč v OM...při každém přiblížení se vápnu je v náběhu, vždy centruje do šance, vždy zakončuje nebezpečně. A upozornil bych na Mbembu, který nenápadně hraje s Marquinhosem o pozici nejlepšího stopera ligy. Fyzická dominance, přehled, čistá hra, vůdcovství. Takhle dobrý stoper nebyl v Marseille pod stálou smlouvou snad od N'Kouloua. Negativem snad jen sakaiovský výkon Kaborého.

Reagovat
DieryVonry

Nova sport 2, tak kde máte ten zápas Nice - PSG?

Reagovat
Godwinson

Strasny kundy. Psali, ze to presouvaji na NS1 a tam bezi pochcana MLS.

Reagovat
Godwinson

Pro Angers vcera skoda, mohl to pro ne byt remizovy zapas. Do prvniho golu hrali dobre a meli i sance. Takze kruty vysledek, ale po tech golech odesli.

Reagovat
Godwinson

Lyon je ve strasny prdeli, na to se neda koukat. Plno prumeraku, Lacazette uplny traged. Je videt, ze uz i ti hraci asi chteji zmenu trenera, ale k cemu jim bude. Vedeni se nezbavi hracu, kteri za Lyon nechteji hrat, tezky.

A megasupertalent Cherki, skoda slov. Hrac tak do Brestu.

Reagovat
Langi

Prvni cast souhlas, ale ohledne Cherkiho bacha…on prakticky cele zari naskakoval jako nahradnik v 60. minute a casto byl nejlepsi na hristi…prakticky on, Gusto a Tete jako jedini snesou nejake meritko, zbytek je o hovne

Do tehle faze ten klub dostali Aulas s Juninhem naprosto nezvladnutym letem…vysledek je tym plny prumeraku bez chuti neco hrat…tehle pad bude jeste trvat, z Lyonu ma kazdy prdel uz i v lize, natoz v Evrope.

Reagovat
Godwinson

Tak uz to ma na salamu a ceka na zmenu kouce. Dnes mu delalo problem i popobehnout.

Souhlas, vedeni to strasne posralo. Aulas si porad mysli, ze je Lyon evropsky velkoklub a ceka na brutalni nabidky za hrace, co proste za Lyon nechteji hrat. A to se pak nabaluje a je z toho tahle sracka.

Docela bych byl zvedavy na Tuchela. Ten si teda asi zvykl na jiny prachy. Pro nej by to ale mohla byt skvela volba ukazat, ze fakt neco umi.

Reagovat
Langi

Lyonske dno ma i sklep…muj prispevek pod Boszovym clankem snad ani nemuze byt aktualnejsi…zitra jde a jsem zvedavy, jaky ligovy prumerak ho nahradi…

Reagovat
Seydou Doumbia

napsal si to tam skvěle to je pravda

Reagovat
Dirtyfoxx420

V zadnem pripade se nechci zastavat Bosze, to nikdy, meli ho vykopat uz po minule sezone. Ale ruku na srdce, kdo by mohl neco zvladnout s takhle uzkym kadrem.

Mimochodem, nejak mi uniklo, Zidane je stale volny?

Reagovat
Dirtyfoxx420

Totální sra*ka od Lyonu, výkon k pláči. Totálně promarněných 90 minut mého života a dalších fandů OL, co na tenhle zápas koukali. Už se musí probrat, tohle bylo dno..

Btw: gratulace Lens, výborný tým a sympatický výkon. Zasloužená výhra

Reagovat
Seydou Doumbia

Nejhorší výkon Lyonu v historii fotbalu co jsem viděl na vlastní oči...jedine štěstí je že pro mě už fotbal není celý život, jinak bych po dnešku skočil z okna a zabil se...tohle Bosz nemůže přežít

Reagovat
Langi

Jako nechat se celej druhej polocas valcovat a nakonec skoncit i bez strely na branku v Lens, to uz je jinej mazec…videl jsem hodne, ale ti hraci uz na to regulerne serou…takovejhle sranec jsem za poslednich snad 12 let videl snad jednou a to byl ten zaver pod Sylvinhem, ktery se presne po necem takovemhle pakoval…ja sem fakt zvedavy, koho chce Aulas ukecat, aby tohle vzal…horsi staci si tezko predstavit…rad bych pripomnel, ze Gourvennec je volny…na potreti uz to treba vyjde

Reagovat
Seydou Doumbia

ono ten odložený prodej klubu tomu amíkovi taky asi nebude náhoda, nechápu proč to chce brát nikdo jako sampaoli, pochettino, blanc nepříjde, to bude přesně nějaký wtf ligový jméno...kdyby to byl třeba někdo na styl clementa, tak ještě by to byla výhra pro nás

Reagovat
Langi

Lyonský los do konce roku je takový nemastný neslaný, ale rozhodně se nedá říct, že by je čekalo něco jednoduchého...jako Toulouse by asi doma porazit měli, ale zbytek je mix zápasů se špičkou (Marseille, Lille, Nice) a vždy nepříjemných zápasů venku (Rennes, Montpellier, Brest)...v současném rozpoložení je to tak na jednu výhru a možná 3-4 remízy

Reagovat
deadlife

Myslím si, že teď horko těžko udolají Toulouse a poté zase dostanou výprask v Rennes jako loni a Bosz už půjde. Jinak si to ani neumím představit. Bohužel. A propos, pořád dumám a přemýšlím nad tím proč vlastně byl odejit Denayer? Potichoučku vyšuměl ze soupisky a nakonec zmizí kdesi v Emirátech. Podobný osud potkal svého času Marcela, i když tam byly problémy v kabině. Aouar už měl taky dávno zmizet v zahraničí a ne paběrkovat na lavičce.... Poslední dobou se dějí v Lyonu moc divné věci. Ta atmosféra asi nebude moc dobrá.

Reagovat
deadlife

K tomu včerejšku. Laca se mi zdál včera hodně podrážděný viz. zakopnutý balon, hádka s Cherkim. Přijde mi, že se v kabině něco odehrává. A nebude to moc fajné. Nepamatuju, kdy naposledy Lyon skončil bez jediné střely na branku (byť tam byla tečovaná střela Lacazetta do břevna). Těšil jsem se, že po repre pauze na to konečně vletí a ukážou všem, že se chtějí letos o ty poháry poprat, ovšem včerejší výkon nebyl ani na boj o záchranu.... A jak je možné, že se Gusto, Dembelé a Tolisso zraní v repre pauze? To už je vlastně jen taková třešnička na zkyslém dortu.....

Reagovat
Langi

Jako atmosféra v týmu bude uplně na hovno...tam 3/4 týmu ani nechce hrát fotbal...navzájem vůči sobě rozhazují rukama, vztekají se.

A o zranění z repre to fakt není...každý normální klub má klíčové posty zdvojené a alespoň nějaké alternativy právě pro tyto případy...ne, současný Lyon má 4 golmany, 8 středních záložníků, ale 2 stopery a 1 pravého obránce. Takhle to v klubu, který má evropské ambice přece nemůže vypadat...a senilní Aulas se na Twitteru vysmívá fanouškům, kteří mu dávají oprávněnou čočku a je sám zcela mylně přesvědčený o své vlastní bezchybnosti.

Reagovat
Langi

Denayera jsem nepochopil...on se zranil, následně odmítl prodloužit smlouvu, byť dělal kapitána a klub zájem měl a proto vypadl z kádru...nakonec skončil jako volný hráč a v létě tak dlouho přebíral nabídky, až se na něj každý vysral...že skončil v 27 letech v takové prdeli je jenom jeho vina.

Marcelo byl výmaz, který se s každým rozhádal a neuměl se prý absolutně chovat...on podával sice relativně dobré výkony, ale tam byl hlavně tlak se ho zbavit, jelikož rozesíral kabinu.

Aouar skončil, jak skončil no...měl nejpozději v létě odejít, kdy za něj klub mohl ještě něco získat...v současném Lyonu je navíc...že takový hráč ani nehraje je, při té mizérii, poměrně vtipné, ale tam je potřeba si uvědomit, že ten přetlak na pozici MC/AMC je tak velký, že vždycky bude nějaký borec sedět...to je výsledek diletantské přestupové politiky vedení

Reagovat
deadlife

A ještě jedna taková perlička. Co vlastně s tím Boatengem? Jeho výkony se mi moc ze začátku, když ještě hrál, nepozdávaly. Navíc mě přišel docela náladový a trošku frajer a mistr světa. Buď je zraněnej nebo sedí na lavici. Divné, při jeho jistě ne zrovna malém platu. Paradoxně se opět jedná o stopera. Tam je to holt s těmi obránci fakt složité. Jinak se mi líbíl Diomande. Klidně bych ho nechal v sestavě místo Lukeby, i když Mendes poslední dobou začíná taky občas hořet, takže by možná nebylo špatné nechat na stoperské dvojici Lukebu s Diomandem. Jo a ještě poznámka k Cherkimu. Čekal jsem, že už jeho čas v základu musí co nevidět přijít, ale absolutně nechápu, proč ho Bosz dá do zahuštěného středu zálohy, když jeho místo je na kraji? On potřebuje dostat míč do běhu a z křídla si to dirigovat. Včera ho Lens docela v pohodě vymazalo. Doufám, že ho Bosz zase hned neuklidí na lavičku, protože po včerejšku by musel nechat na lavičce takřka celou včerejší jedenáctku.

Reagovat
Langi

Boateng je líný...stín toho TOP hráče z Bayernu...v jeho letech, podle mě, trochu počítal, že si půjde zahrát LM/EL do kvalitního klubu druhého sledu, kde bude ještě za hvězdu a moc se nenadře...nicméně asi byl sám překvapený do jakých sraček to vstoupil a poměrně rychle formou i výkony zapadl mezi ty průměráky

Nicméně při té bídě v obraně nechat hrát Mendese místo Boatenga nebo Diomandeho je jako střelit se do nohy...Mendes hoří primárně proto, protože to není vůbec stoper.

Cherki potřebuje čas a kvalitní spoluhráče kolem sebe. On není úplně tvůrce hry (zatím), ale má přehled a umí číst hru...nicméně když si to nemá s kým dát a hned je u něj obránce, tak je nulový...Pamatuju si, že prakticky celý úvod sezóny střídal v 60. minutě a velmi často byl nejlepší na hřišti...jenže to se hrálo 4-3-3 a měl vedle sebe Tolissa nebo Faivreho...teď měl za sebou dva spíše defenzivní záložníky a měl za úkol rozherávat na nasraného Lacazetta...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele