Bundesliga - souhrn 1. kola: Lipsko ztratilo, BVB a Bayern nikoliv

05.08.2022, 22:35, aktualizováno 07.08.2022, 19:33
Komentáře a souhrny
Marco Reus (© AFP)
Schalke se návrat do ligy nepovedl a po dlouhém oslabení prohrál v Kölnu. Ztrátu hned na úvod si připsalo Lipsko, které remizoval ve Stuttgartu. Dortmund v sobotním šlágru zdolal Leverkusen a odpověděl na páteční výhru Bayernu nad Frankfurtem, jenž od obhájce titulu obdržel poputný půltucet. Union Berlín ovládl berlínské derby a připravil Hertě druhou po sobě jdoucí soutěžní porážku. Freiburg snadno zvítězil v Augsburgu, Mainz veze cenné body z Bochumi, zatímco Gladbach přehrál oslabený Hoffenheim. Brémy po návratu mezi elitu remizovaly ve Wolfsburgu...

1. FC Köln - Schalke 04 3:1

07.08.2022 17:30

Góly: 49. Luca Kilian, 65. Florian Kainz, 80. Dejan Ljubičić - 76. Marius Bülter

Nepovedený návrat mezi německou elitu prožilo Schalke 04. Tým z Gelsenkirchenu na půdě Kolína nad Rýnem třikrát inkasoval a navíc už od 36. minuty hrál bez vyloučeného Dominicka Drexlera. Brankáře Schwolowa postupně překonali až po změně stran Kilian, Kainz a Ljubičić. Čestný úspěch Schalke má na svědomí Bülter.

Po roční odmlce se vrátil do Bundesligy jeden z jeho nejlepších týmů - Schalke 04. V prvním kole zavítal na nevyzpytatelnou půdu RheinEnergie Stadionu. V zahajovací jedenáctce Franka Kramera nechyběl ani český reprezentant Alex Král, ale příliš důvodů k radosti neměl. Königsblauen v Kolíně nad Rýnem propadli a domů se vracejí s nepořízenou.

Nutno podotknout, že domácí si vítězství zasloužili, ale kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby byla Schalke uznána vedoucí branka a kdyby Drexler neviděl už ve 36. minutě červenou kartu. Hosté totiž začali aktivně a krásná branka Rodriga Zalazara nebyla kvůli ofsajdu uznána. VAR přitom zkoumal situaci několik minut a příznivce Schalke finální verdikt nepotěšil. V 19. minutě si velkou šanci vytvořili i domácí a odkrytou branku netrefil na zadní tyči Chabot.

Naprosto zásadní byla pro vývoj utkání 35. minuta a souboj Dominicka Drexlera s Hectorem. VAR totiž upozornil na nedovolený zákrok prvně jmenovaného a sudí nakonec hostujícího hráče vyloučil. Geißböcke okamžitě přešli do útoku a Ljubičiće fantasticky vychytal Schwolow. Schalke bezbrankový stav v prvním poločase ubránilo, ale po změně stran už inkasovalo a to rovnou třikrát.

Pět minut po přestávce poslal Kolín do vedení Luca Kilian, jenž v pádu zasáhl přihrávku Hectora. O patnáct minut později zvýšil už na 2:0 Florian Kainz, když ukončil velký závar před Schwolowem. Málokdo věřil, že by mohlo Schalke utkání ještě zdramatizovat, ale přesně to se čtvrthodinu před koncem stalo. Marius Bülter si v 77. minutě naskočil na perfektně zahranou standardku a ještě znejistil domácí publikum. Bylo to ale jenom na chvíli, protože v 81. minutě už Kolín zase vedl o dva góly. Dejan Ljubičić zůstal uprostřed šestnáctky nikým neobsazen a po lahůdkovém centru z levé strany výsledek pojistil.

Do konce utkání se ještě mohlo skóre několikrát proměnit, jenomže v nastavení postupně selhal Lemperle, zatímco Schalke se postavilo do cesty břevno. Königsblauen se tak návrat do Bundesligy nepovedl, Kolín nad Rýnem zvítězil 3:1.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - RB Lipsko 1:1

07.08.2022 15:30

Góly: 31. Naouirou Ahamada - 8. Christopher Nkunku

První bodovou ztrátu zaznamenalo hned na úvod RB Lipsko. Čtvrtý tým uplynulého ročníku Bundesligy jen remizoval ve Stuttgartu 1:1. Mercedes-Benz Arena viděla oba góly v průběhu prvního poločasu, když se poměrně brzy trefil Nkunku a po půlhodině hry vyrovnával Ahamada.

Ve Stuttgartu se na vedoucí branku vskutku nečekalo dlouho a již v 8. minutě RB Lipsko vedlo. Dani Olmo na hranici šestnáctky přihrávkou šikovně pustil do šance Christophera Nkunkua a ten přízemní střelou k tyči překonal brankáře Müllera. Domácí mohli vyrovnat o deset minut později, kdy se před Gulácsim objevil osamocený Silas. Bohužel pro Stuttgart byl pískán útočný faul.

Každopádně Stuttgart vyrovnal hru a po půlhodině hry se dočkal satisfakce. Kalajdžić šikovně narazil Naouirovi Ahamadovi a ten utaženou ranou k tyči srovnal na průběžných 1:1. VfB dokonce mohlo celý první poločas ovládnout, kdyby nadějnou akci z nastaveného času nezastavila tyčka. Mavropanos potáhl balón od poloviny hřiště a jeho střele opravdu nescházelo mnoho.

Oba celky nastoupily do druhého poločasu beze změn a jeho úvodní partie nabídla vyrovnanou podívanou. Až po hodině hry se domácí publikum dožadovalo pokutového kopu po zákroku Klostermanna na Tomáse, nicméně sudí nechal hru pokračovat a vzápětí se ve velkých šancí ocitlo Lipsko. Proti Nkunkuovi skvěle zasáhl Müller a v 72. minutě tentýž muž zneškodnil pokus Orbána. Utkání směřovalo k nerozhodnému konci a nic na tom nezměnil ani dlouhý šestiminutový nastavený čas.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 1:0

06.08.2022 18:30

Góly: 10. Marco Reus

Zatímco v minulé sezoně byl Bayer posledním neporaženým klubem, když ze zápasu poprvé nevytěžil ani bod až těsně před Vánoci, teď mu nepomohla ani dvojice českých borců v kádru. Vedle Patrika Schicka odehrál poločas Adam Hložek, leč na únorové vítězství v Signal Iduna Parku se navázat nepodařilo.

Už ve 3. minutě si naběhnul na centr Piero Hincapié a ve výborné pozici trestuhodně minul. Rozhodující moment se odehrál v 10. minutě. Youssoufa Moukoko našel na zadní tyči Karima Adeyemiho, který to zkusil do protipohybu gólmana. Ten stačil míči do dráhy nastavit "betony", načež kulatý předmět stejně pomaloučku klouzal za čáru. Hrádecký jej zastavil ještě na ní, nicméně navzdory výpomoci od Hincapiého se Marco Reus dokázal prosadit - 1:0.

Ve 20. minutě se o vyrovnání pokusil Patrik Schick. Bohužel pro něj i pro celý Leverkusen o necelých padesát čísel minul levou šibenici. Při následném protiútoku zahrozili zase Reus s Moukokem. Skóre se však tentokrát neměnilo. Zbývající minuty úvodního poločasu měly dál vysokou úroveň, byť gól nepadnul ani po Bellinghamově zakončení.

V 50. minutě našel Donyell Malen před bránou Thorgana Hazarda, jenž trefil přesně prostor, ve kterém se zrovna pohyboval Hrádecký. Krátce poté střílel z hranice šestnáctky Schick, ač měl po levé ruce zcela volného Hložka. Gregor Kobel vyrážel jenom k Exequielu Palaciosovi, který si o pár centimetrů nepohlídal ofsajdovou hranu, takže die Werkself byli nadále o jeden zásah pozadu.

Deset minut poté poslal Diaby povedený centr před bránu, kde se objevil nejlepší český střelec loňského EURA, jenže z tak velké blízkosti našel akorát gólmanovu náruč. Pět minut poté měl Schick další stoprocentní příležitost, jenže Kobel se rozhodnul, že v tomhle utkání prostě neinkasuje. A když, tak mu pomůže rozhodčí.

Jako v 80. minutě, kdy se ukázalo, že vlastnímu gólu Nica Scholotterbecka předcházel ofsajd. Marius Wolf pak minul. V nastaveném čase čekala leverkusenská jednička dlouho na od země odražený balon. Nakonec jej před Wolfem těsně sebrala. Bohužel tak učinila pár centimetrů před hranici velkého čtverce, takže byla vyloučena. Pět střídání v podání Gerarda Seoaneho už byla minulostí, takže do brány musel Edmond Tapsoba. Na rozdíl od Jana Kollera, který v roce 2002 vychytal střelce Bayernu Mnichov, rodák z Burkiny Faso v dresu Bayeru zasahovat nemusel, jelikož Reus mířil mimo zařízení.

Více informací k zápasu

Union Berlín - Hertha BSC 3:1

06.08.2022 15:30

Góly: 32. Jordan, 50. Sheraldo Becker, 54. Robin Knoche - 85. Dodi Lukebakio

Skvadra Urse Fischera tak udělala první krok k obhajobě páté příčky, zatímco příznivci Herthy můžou jenom doufat, že se podaří letos vyhnout záchranářským starostem, neboť jejich oblíbený klub musel prvoligovou příslušnost potvrdit až v baráži.

Úvod zápasu nepostrádal z obou stran kvalitní nasazení, avšak 22 tisíc diváků se na Stade An der Alten Försterei dočkalo úvodní střely až v závěru úvodní dvacetiminutovky. Postaral se o ni domácí Julian Ryeson, ovšem chyběla mu přesnost. Ten samý hráč se dostal do centra pozornosti ve 27. minutě, kdy jeho dobrý pokus vyboxoval do bezpečí Oliver Christensen, který odchytal obě barážové klání.

Nedlouho poté, co se časomíra přehoupla do své druhé půlhodiny, poslal Sheraldo Becker z levé strany centr na bližší tyč, kam si naběhnul Jordan Siebatcheu a jeho hlavička se po odrazu od země zastavila až v síti - 1:0. Šest minut poté se střelec branky proměnil v asistenta, když pobídnul Ryesona, který mířil těsně vedle.

Zkraje druhé půle přišly další nepříjemnosti pro "Starou dámu", v jejímž dresu odehrál Vladimír Darida až finálních deset minut. Siebatcheu nejprve s další hlavičkou proti muži v rukavicích neuspěl. V 50. minutě však vyslal Haberer kolegu Beckera, po jehož pokusu se míč dokutálel za brankovou čáru, přestože Marc-Oliver Kempf dělal, co mohl, aby jeho tým nešel do dvougólového manka - 2:0.

Za nějakých 200 sekund si trenér Sandro Schwarz na lavičce znovu drbal hlavu. Christopher Trimmel centroval od rohového praporku na hlavu Robina Knocheho, kterému se zhruba ze vzdálenosti penalty podařilo překonat Christensena. Tenhle zásah byl původně odvolán, jenže pak se ukázalo, že Rani Khedira svými snahami hru nijak neovlivnil - 3:0.

Po hodině zatoužil po snížení čerstvý Wilfried Kanga, avšak Frederika Rønnowa nevyděsil. V závěrečné desetiminutovce přišly dva světlé momenty v podání Dodiho Lukebakia. Nejprve minul, ale v 85. minutě se mu podařilo obstřelit Dioga Leiteho a dánský brankář padal na zem zbytečně - 3:1. V nastavení ještě se štěstím vykličkoval z ošemetného souboje s Kangou, nicméně i kdyby hosté dokázali snížit, na vyrovnání by už stejně neměli prostor.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim 3:1

06.08.2022 15:30

Góly: 42. Ramy Bensebaini, 71. Marcus Thuram, 78. Nico Elvedi - 25. Robert Skov

Tehdy se v Borussia-Parku dokonce zrodil výsledek 5:1, ovšem střelci byli na obou stranách jiní. Úvodní zápas sezony 2022/2023 dost ovlivnilo vyloučení Stefana Posche, jenž v dresu TSG stihnul sesbírat dvě žluté karty během čtyř minut.

Do té doby upadnul Marcus Thuram ve vápně po kontaktu s Kevinem Vogtem, ale rozhodčí Daniel Siebert neviděl důvod pro odpískání pokutového kopu. Zato v minutě devatenácté neměl pochybností o tom, že si hostující obránce s osmatřicítkou na dresu zaslouží být poslán z hrací plochy, což se zprvu nezdálo býti velkým průšvihem.

Jenom šest minut poté totiž Kramarić pobídnul nalevo vedle sebe stojícího Roberta Skova, jehož nepříjemná rána se zastavila až za Yannem Sommerem - 0:1. Vyrovnat mohl Alassane Pléa, kdyby z hranice vápna nemířil zhruba metr vedle pravé tyče. Joe Scally si pak evidentně věřil, nicméně přesto přestřelil.

Ve 42. minutě měl Ramy Bensebaini jedinou šanci, jak dopravit na místo určení míč, který se k němu snášel po hlavičce Ko Itakury. Báječné nůžky z hranice malého čtverce zapadly přesně k pravé tyči - 1:1. Důležitý "šatňák" byl na světě. Další mohl přidat Florian Neuhaus, kdyby si lépe seřídil mířidla. V každém případě mohla jít "Hříbata" do druhého dějství klidnější.

Potvrdit to chtěl záhy po změně stran Scally, nicméně balon napálil jenom do břevna. Marcus Thuram pak našel akorát dobře postaveného Olivera Baumanna. Pavel Kadeřábek po hodině hry poslal na zem Pléu, avšak Jonas Hofmann z následné standardní situace vedení svému celku nezařídil. Za pár desítek sekund neuspěl ani jeho zmíněný francouzský kolega, protože o třicet čísel minul pravou tyčku.

Až v 71. minutě pobídnul Pléa svého na hranici ofsajdu stojícího krajana Marcuse Thurama, který volil zakončení z první do protipohybu muže v rukavicích - 2:1. Asistent u této branky se za šest minut odhodlal k sólu, které hasil až Baumanna.

Nic mu to však nebylo platné, jelikož někdejší hráč Nice hned poté zase přihrával. Tentokráte Nicovi Elvedimu, jehož střela k tyči z bezprostřední blízkosti byla opravdu nechytatelná - 3:1.

Hráč se čtrnáctkou na dresu chtěl dát gól i sám, nicméně ani ve dvaaosmdesáté minutě mu nebylo přáno. V poslední minutě řádné hrací doby už měl Marcus Thuram po šikovné kličce před sebou odkrytou branku, jenže si nevšimnul, že ho stíhá jeden z obránců, který v poslední možné sekundě odvrátil čtvrtý zářez. Porážce ovšem nezabránil.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Werder Brémy 2:2

06.08.2022 15:30

Góly: 11. Lukas Nmecha, 84. Josuha Guilavogui - 21. Niclas Füllkrug, 23. Leonardo Bittencourt

Pro klub, ve kterém dál působí český brankář Jiří Pavlenka, mohlo být všechno veselejší, kdyby se šest minut před koncem řádné hrací doby podařilo ubránit Josuhu Guilavoguie. Werder tak pranic nepomohlo, že zvládnul v rozmezí dvou minut otočit skóre.

Jako první hlavičkoval už ve 2. minutě Marvin Ducksch. Zařízení ovšem netrefil. Tak mu musel Lukas Nmecha za deset minut poradit, jak se správně dopraví kulatý předmět za brankovou čáru. Stačí výtečná přihrávka za obranu, v tomto případě od Patricka Wimmera, a pak už stačí jenom elegantní oblouček mimo dosah gólmana - 1:0.

Jenže ve 21. minutě defenziva "Vlků" couvala před Nicklasem Füllkrugem, na jehož střelu zpoza šestnáctky byl Koen Casteels krátký - 1:1. Za necelých 120 sekund se Ole Werner na lavičce znovu radoval. Ducksch měl moře času k tomu, aby poslal ideální centr na hlavu Leonadra Bittencourta, jenž se tedy podepsal pod další změnu skóre - 1:2.

O vyrovnání se snažil Wimmer, nicméně v dobré pozici minul. Casteels pak zlikvidoval příležitost Bittencourta, přesto šli domácí do šatny za nepříznivého stavu. V 68. minutě mohlo být srovnáno, kdyby Jiří Pavlenka nepřečetl úmysly debutujícího Jakuba Kamińského. Werderu však nebylo přáno, aby první utkání po postupu vyhrál.

Běžela 84. minuta, když Nmecha prodloužil centr z levé strany za sebe na Guilavoguie, který prásknul do míče, na který gólman pravou nohou těsně nedosáhnul - 2:2. Ducksch potom minul, a v nastaveném čase ještě tenhle osmadvacetiletý rodák z Dortmundu neprostřelil hradbu před sebou stojících těl. Za bod budou nakonec zřejmě rádi v obou táborech, protože nikdy není dobré začínat sezonu porážkou.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - 1. FSV Mainz 05 1:2

06.08.2022 15:30

Góly: 39. Kevin Stöger - 26. Karim Onisiwo, 77. Karim Onisiwo

Velkou zásluhu na tom měl Karim Onisiwo, jenž se postaral o obě branky hostujícího výběru. Nejen jeho kouč Bo Svensson věří, že se tentokrát podaří dosáhnout na pohárové příčky. Naopak od die Unabsteigbaren se čeká spíše umístění ve středu tabulky.

Domácí začali aktivněji a za svůj přístup mohli být odměněni v 10. minutě, kdy Robin Zentner vyběhnul mimo vápno, aby odhlavičkoval letící balon. Kevin Stöger se mu jej pokusil okamžitě vrátit z nějakých čtyřiceti metrů zpět do brány. Směr byl sice správný, ale výška neseděla. Hned poté se se svým volejem prezentoval pro změnu Gerrit Holtmann. Na muže v rukavicích nevyzrál.

V 18. minutě se domácím zdálo, že Maxim Leitsch zastavil Zollerovu hlavičku ve vlastním vápně rukou. Sudí Felix Zwayer však po zhlédnutí záznamu penaltu nenařídil. Následně se do zakončení dostala posila z francouzského Angers, totiž Angelo Fulgini, jenže na jeho přízemní střelu Manuel Riemann bez potíží dosáhnul.

Nicméně další akce už přinesla ovoce pro die Nullfünfer. Dlouhý centr Edimilsona Fernandese doputoval na hlavu Karima Onisiwa, který stál vlastně už zády k bráně, leč přesto se strážce bochumské svatyně stačil akorát ohlédnout - 0:1. Deset minut poté šel autor branky sám na gólmana, jenže selhal. Potom Riemann vychytal Fernandese.

Ve 39. minutě si Kevin Stöger všimnul, že Zentner jest z brány poněkud vylezlý. Ze vzdálenosti nějakých třiceti metrů se mu ho povedlo ukázkově přelobovat - 1:1. Po změně stran přestřelil Takuma Asano. V 74 minutě z přímého kopu těsně minul Aarón Martín, což se předtím podařilo i jeho dvěma protihráčům.

V 77. minutě centroval od rohového praporku na zadní tyč Anton Stach a Karim Onisiwo ukázkovou hlavičkou do protilehlého (levého) horního rohu brány zařídil svému týmu vedení, které už nepustil. I proto, že si ve zbývajících minutách veškeré ofenzivní snahy soupeře bez obav pohlídal. Za týden Svenssonova družina natrefí na Union, zatímco Bochum se pokusí přehrát Hoffenheim.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - SC Freiburg 0:4

06.08.2022 15:30

Góly: 46. Michael Gregoritsch, 48. Vincenzo Grifo, 61. Matthias Ginter, 79. Ritsu Doan

Kouč Enrico Maaßen, jenž vedl dva roky rezervu Borussie Dortmund, nebude na svou velkou bundesligovou premiéru vzpomínat v dobrém. Respektive první poločas jeho svěřenci ještě zvládli velmi dobře, nicméně dvě brzké trefy po změně stran znamenaly výraznou komplikaci, ze které se tým už nevzpamatoval.

Ve 4. minutě se osmělil Daniel Caligiuri, ale už od prvního momentu bylo prakticky jasné, že z tohoto mráčku nezaprší. Záložník domácího celku to po deseti minutách hry zkusil znovu a lépe. Přesto několik centimetrů chybělo. Ještě v minulé sezoně byl Michael Gregoritsch hráčem bavorského klubu, jenže teď už kope za ten z Bádensko-Württemberska. Proti svému bývalému zaměstnavateli se poprvé ukázal nedlouho před vypršením úvodní dvacetiminutovky, kdy mířil nad břevno.

Kuriózní situace se odehrála záhy poté. Vincenzo Grifo se srazil s rozhodčím Bastienem Dankertem, jenž po ošetření mohl pokračovat. To zmíněný italský fotbalista se krátce před uplynutí úvodní půlhodiny dostal k hlavičce, kterou Rafal Gikiewicz vyrazil do bezpečí. Následně se osmělil Christian Günter a orazítkoval tyčku. V nastaveném čase zkusil štěstí Arne Maier. Mark Flekken si však hravě poradil.

Z druhého dějství uteklo pouhých patnáct sekund, když Kiliann Sildillia centroval z pravé strany do vápna, kde se mezi dvěma obránci vynořil Michael Gregoritsch a přesnou hlavičkou poslal Freiburg do vedení - 0:1. Hned v minutě osmačtyřicáté potvrdil svou pověstnou techniku Vincenzo Grifo, když parádně dopravil na místo určení balon z přímého kopu - 0:2.

V 57. minutě to vypadalo na třetí pohromu pro die Fuggerstädter. Radost Rollanda Sallaie byla předčasná, protože Sildillia bránil gólmanovi ve výhledu. Nicméně hosté si spravili chuť po hodině hry. Po Grifově výborné rozehrávce standardky sklepnul Gregoritsch pro Matthiase Gintera, na jehož halfvolej byl Gikiewicz krátký - 0:3.

Polský brankář se musel činit dvanáct minut poté, protože jinak by si Sallai připsal na konto už regulérní gól. V 78. minutě se ale k balonu na hranici šestnáctky dostal Ritsu Doan a jeho přízemní střela levačkou zapadla k pravé tyči - 0:4. Ve zbývajících minutách se už žádná další příležitost, vlastně k radosti domácích, nezrodila.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 1:6

05.08.2022 20:30

Góly: 64. Randal Kolo Muani - 5. Joshua Kimmich, 11. Benjamin Pavard, 29. Sadio Mané, 35. Jamal Musiala, 43. Serge Gnabry, 83. Jamal Musiala

Že Robert Lewandowski odešel do Barcelony? Jako by tuhle skutečnost v táboře obhájců titulu vůbec nepocítili. I bez polského šutéra zvládli nasázet soupeři šest branek. To znamená, že tabulku s největší pravděpodobností povedou už po prvním bundesligovém kole sezony 2022/2023.

První trefu zaznamenal už v 5. minutě Joshua Kimmich. Kevin Trapp evidentně dost podcenil situaci. Jednak do zdi postavil jediného svého spoluhráče, jednak pozdě reagoval na střelu, která se odrazila od země do tyče a od ní dále za brankovou čáru - 0:1. Serge Gnabry pálil při další šanci těsně vedle.

Zato po deseti minutách hry zahrávali hráči hostujícího celku rohový kop. Míč se po šťastném odrazu od bránícího Tuty dostal k Benjaminu Pavardovi, jehož rána byla naprosto nekompromisní - 0:2. Horší začátek zápasu si snad Orli ani nemohli představit. Přitom záhy po vytvoření dvougólového manka mohli snížit, kdyby předchozí hříšník Tuta nehlavičkoval po Kostićově centru pouze do břevna.

V závěru úvodní čtvrt hodiny neměl nejlepší přehled o hře Jamal Musiala, takže místo nahrávky na lépe postaveného Maného vymyslel zakončení do boční sítě. Ve 24. minutě šli Gnabry a Thomas Müller sami na brankáře. První však neposlal druhému optimální přihrávku, takže domácí zachránila od třetí pohromy pravá tyč.

Krátce poté předvedl pěknou práci s balonem Jesper Lindstrøm, nicméně tváří v tvář Manuelu Neuerovi zamířil těsně mimo. Při následném protiútoku Müller trochu tečoval Musialovu střelu, nicméně jednička Eintrachtu stačila zareagovat a dorážející Mané stál v ofsajdu. Takže další hřebíček byl zatlučen až bezprostředně před vypršením první půl hodiny.

Gnabry lehoučkým obloučkem našel Sadia Maného, který hlavou stvořil svůj první bundesligový gól - 0:3. Mnichovský velkoklub vůbec nezajímalo, že nastoupil proti úřadujícími vítězi Evropské ligy. Nesmírně aktivní Musiala hrozil dál, ačkoli jeho chvíle nepřišla ve dvaatřicáté, nýbrž až ve 35. minutě. Tedy nedlouho potom, co Mané orazítkoval horní stranu břevna.

Při rychlé akci Bayernu se kulatý předmět dostal na malé vápno k Thomasi Müllerovi, jenž si všimnul dvou lépe postavených spoluhráčů. Nakonec to byl právě devatenáctiletý talent s nigerijskými předky, kdo pohodlně uklízel do prázdné - 0:4. Kdo si snad myslel, že Nagelsmannův výběr bude mít v tenhle moment dost, ten se šeredně spletl.

Dvě minutky před vypršením řádné hrací doby zahajovacího dějství vyhrál Mané souboj, načež Müller posunul na pravou stranu pro zcela volného Gnabryho, jehož drobný oblouček se štěstím doputoval až na místo určení - 0:5. Někteří aktéři na hrací ploše si možná vzpomněli na semifinále MS 2014, kde německá reprezentace vedla o poločase stejným rozdílem nad tou domácí, tedy brazilskou.

Ve druhé půli hosté kontrolovali hru. Tedy až do 58. minutě, kdy byl Neuer překonán, jenže zásah Eintrachtu nemohl platit kvůli Jakićově ofsajdu. Následný pokus Ansgara Knauffa si populární gólman pohlídal. Nicméně zanedlouho jej při pověstném výletu mimo pokutové území obral o balon Randal Kolo Muani, a stejně jako jeho africký kolega na opačné straně barikády při svém debutu v německé nejvyšší soutěži skóroval - 1:5.

Jenže do závěrečného hvizdu, který přišel nepřekvapivě se skončenou devadesátou minutou, se prosadil už jenom Musiala, když po Saného pobídce zakončoval po zemi z hranice mlaého čtverce - 1:6. Takový nášup v Deutsche Bank Parku evidentně nečekali a trenér Oliver Glasner bude nepochybně do příštího duelu s Herthou mít o čem přemýšlet.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov11006:13
2.SC Freiburg11004:03
3.Union Berlín11003:13
 Borussia Mönchengladbach11003:13
 1. FC Köln11003:13
6.1. FSV Mainz 0511002:13
7.Borussia Dortmund11001:03
8.Werder Brémy10102:21
 VfL Wolfsburg10102:21
10.VfB Stuttgart10101:11
 RB Lipsko10101:11
12.VfL Bochum10011:20
13.Bayer Leverkusen10010:10
14.Hertha BSC10011:30
 TSG Hoffenheim10011:30
 Schalke 0410011:30
17.FC Augsburg10010:40
18.Eintracht Frankfurt10011:60

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (59)

Přidat komentář
Jason_

To je katastrofalny začiatok ligy, tým ktorý môže vybojovať LM prehrá doma 1:6 aj to len preto že po polčase 0:5 už pre bayern nemá zmysel sa snaziť....bayern je výkladna skriňa nemeckého futbalu ale zároveň najväčší škodca nemeckého futbalu.

Reagovat
Visca el barca

Nejmíň atraktivní liga.

Reagovat
Rich

Na tebe je tak někdo zvědavý. Nezapomeňte zpoplatnit záchody na stadionu.

Reagovat
Müllered

A pak dostanete nakládačku od Bayernu i Frankfurtu.

Reagovat
Visca el barca

A furt je La liga daleko zajímavější soutěž

Reagovat
vladino10

Tak...ziadna iná liga nemá najväčší a najúspešnejší klub na svete, Real Madrid, ktorý opanoval európske súťaže poslednej dekády.

Takisto žiadna iná liga nemá Barcelonu - malého brata Realu Madrid, ktorý v marnej snahe vyrovnať sa väčšiemu bratovi je ochotný urobiť všetko - zadlžiť sa, prosiť hráčov o zníženie platov, odpustenie dlhov a na konci dňa riskovať aj vlastnú existenciu. Nemám Barcelonu rád, ale jednoznačne jej zaujímavosť uprieť nemôžem a preto ju rád sledujem - taká saskaren ako kúpiť 34 ročného lewandowskeho keď máš v kádri 37383 hrotov a hneď na to prosiť pikeho aby odpustil Barcelone dlh sa totiž v iných ligách a kluboch nevidí. Vlastne, pre mňa je Barcelona najviac zaujímavejší klub na svete, Real, bundesliga a pod sa môžu strčiť

Reagovat
Venčo

Krásne napísané

Reagovat
vladino10

Trápny real, trápne BL kluby si tam dakde kopkaju do lopty a hrajú futbal. To Barcelona, tá robí pravú šou

Reagovat
Heresy

Reagovat
fenixLFC

samozrejme ze je, je zaujimave sledovat kolko pravidfiel bude chciet barcelona ohnut, kolko hracov okrast a tak

Reagovat
vladino10

Pre tentokrát s tebou musím súhlasiť aj keď ten Gerrard ma stále skrie

Reagovat
verv

Reagovat
Bastaron

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Rišan

To jsou zase kecy! Vidím v tom vliv zdejsí politické propagandy aktuálně protiruské ale ještě dlouhodoběji protiněmecké!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Witcher

A jde to i bez pšonka

Reagovat
Müllered

Dívá se na to mnohem lépe.

Reagovat
Müllered

Jamal ten je někde jinde, X-faktor, fotbalová poezie.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
SpartaOvenka

Parádní zápas, šílená intenzita v prvním poločase, druhá půle samozřejmě jen dohrávání. Musiala parádní, dost se mi líbil Mané a klasicky Thomas. Obrana jako obvykle s nějakou tou chybkou, ale to se stane, jen tak dál za dalším titulem!

Reagovat
frankiefcb

Ta intenzita byla brutální a Mané do toho systému sedí neskutečně.

Reagovat
andrew96

Mané bude hvězda. A na rozdíl od Lewy oblíbenec.

Reagovat
LAM

A Lewa nebyl oblíbenější? Těžko se k němu někdy jen z lehká přiblíží.

Trošku ubrečenost po tom co tam Lewa odvedl.

Reagovat
andrew96

Dokázal neuvěřitelné věci, ale to z něj nedělá nedotknutelného. Trošku ubrečený byl spíš Lewa, a to při odchodech z Dortmundu i Bayernu. Ani na hřišti nepůsobil jako miláček davu.

Mané je usměvavý sympaťák.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Axelrose

Když za vás dával goly, tak to byl nejlepší fotbalista na světě, viz zdejší diskuze, kdo by měl dostat zlatý míč.

Jen odešel, tak je to polské nemehlo.

Holt je vidět, že i Bayern má fanoušky kteří hráče obdivují, jenom když kopou za jejich mužstvo.

Docela bych vám přál, aby vás v LM poslal třemi goly domů.

Reagovat
vladino10

Keď už píšeš tieto múdrosti, tak si myslim, že si dosť schopný si pri andrewovi rozklilnut jeho obľúbené kluby a zistiť komu fandí. A potom poslať opravný múdry komentár.

Reagovat
Axelrose

OK, omlouvám se všem soudným fandům Bayernu a "vladino10", těm to samozřejmě nepřeju, páč jako fanda Realu jsem samozřejmě proto, aby se Barca nedostala ani ze skupiny.

Ale těm nesoudným (a že jich je dost) to přeji i tak, protože takových hráčů, jako je Lewa (ať už působí sympaticky, nebo ne), by si kluby měly vážit i po jejich odchodu.

Stačí to takhle?

Reagovat
andrew96

Vždyť píšu, že dokázal neuvěřitelné věci.

Reagovat
Axelrose

Jj, já reagoval na vladino10

Reagovat
fenixLFC

to ze daval goly je jedna vec ale medzi fans to nikdy nebol vyslovene oblubenec, aj ked sa posledne roky unormanil. predtym sa spraval casto ako hysterka

Reagovat
M.Vaza

Schick má zakázáno přihrávat?

Reagovat
Pablos

Prý dnes Schick jen spaloval jo ?

Reagovat
Radek Voltr

Kuka style

Reagovat
-Kopy-

čtyři nebo pět šancí spálil

Reagovat
Pablos

Den blbec no

Reagovat
cubinho

Jednu mega obrovskou sanci - kterou golman ale neskutecne chytil nohou. A pak mel dve strely zpoza 16, jednou trefil golmana (z dorazky byl tesny gol z offsidu) a v prvni pulce lehce minul sibenici. V oboou pripadech mohl nahrat doleva volnemu hraci. A pak sel vlastne sam na golmana, ale stoper mu skvelym skluzem vypichl balon v posledni chvili.

Reagovat
Selänne

Hlavně mohl nahrát Hložkovi do tutovky, ale rozhodl se střílet sám.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Kobel dneska zářil jak hvězdičky na nebi zápas v parádním tempu, no a ještě že v 2 případech Schick střílel, místo nahrávky do boku . Ať si dá i 50 branek ale proti BVB nemusí sudí skvělý výkon.

Nico do obrany je perfektní podpis a určitě si to ještě víc sedne. Süle aby se uzdravil a bylo by to skvělé. Také se samo sebou uvidí co útok. Moukoko je talent o tom žádná , jen jestli už je vyzrál v hlavě.

Reagovat
andrew96

Moukoko za tři roky neukázal žádný posun, bohužel.

Reagovat
Rudnevs

Nejak moc rychlo to okolo neho utichlo

Reagovat
Arnar Resmusonn

Je mu 17let, může se to přehoupnout...ale taky nemusí. No uvidíme jak to pořeší. Třeba ještě nějakého útočníka koupí. Kdo ví jak to s Hallerem celé dopadne.

Reagovat
andrew96

Snad jo. Ale na to, kolik šancí už dostal, pořád postrádám spojení se zbytkem týmu. Chová se jinak, než zbytek očekává. Táhne míč na druhou stranu, přihrává/střílí v nesprávný moment.

Reagovat
JeséRodriguez

Prý by mohl přijít Depay.

Reagovat
Pablos

17let a za tři roky neukázal žádný posun ...to by mě zajímalo kde ho máte tak nasledovaného ve 14letech

Reagovat
andrew96

Načíná třetí sezonu, přesněji řečeno.

Reagovat
vladino10

Tak...naozaj do veľkej miery mohol ťažiť z tej fyzickej vyspelosti. Na druhej strane v sedemnástich by som súdy nerobil - na ten gól dnes nahrával on, nie?

Reagovat
Rudnevs

Ta fyzicka vyspelost je urcite faktor, na druhu stranu je zaujimave si uvedomit, ze ma “len” 1.79 cm. Cize rozhodne to nebolo az take ako u Lukaka napriklad.

https://images.app.goo.gl/JDzKAmnixMMcjZVH6

Reagovat
smazaný uživatel

Věcná:

Na Bayern jak sa dajú kúpiť lístky? Treba sa zaregistrovať na ich stránke? Až potom to pustí vybrať miesta a ukáže ceny? Prípadne stačí prísť aj v deň zápasu na kasu? Lebo som z toho akosi v lese.

Reagovat
Psy_cho

Na Bayern se lístky koupit nedají. Tu a tam vrátí lístky soupeř a pak je dají k dispozici členům, ne registrovaným na netu. Na Bayernu nejsou pokladny, tam před zápasem nic nekoupíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Freiburg

Reagovat
fenixLFC

len "detail" k review zapasov ktory som si vsimol iba v sekcii bundesligy (mozno je aj inde ale to je fuk)- prosim, nezacinajte samotny popis zapasu nadvazovanim na uvodny text zhrnujuci kolo. ono to dava zmysel iba chvilu, ked prubudnu viacere zapasy, tak uz to je "in medias res". zacinat teda vetami a la "Tehdy se v Borussia-Parku dokonce zrodil výsledek 5:1, ovšem střelci byli na obou stranách jiní" alebo "Velkou zásluhu na tom měl Karim Onisiwo, jenž se postaral o obě branky hostujícího výběru" prilis zmysel nedava. jasne, je to blbost a nic prilis podstatne ale aj tak...

Reagovat
Rudnevs

Nemusia tie clanky pisat vobec, ide o diskusiu Realne mam pocit, ze kebyze tam nenapisu nic a len daju ku kazdemu zapasu kratke video ako zostrih, tak to bude mat vacsiu sledovanost

Reagovat
Hephaestus
Reagovat
db18

...ten osla měl.

Reagovat
Rudnevs

Tiez ma to celkom prekvapilo, ked som to pocul v nedelu na Sport1 to vraveli pri zostrihoch. Zrejme nejaky skrat po hadke, na ktory obaja doplatia a najmä Schulz ma teraz riadne dosraty zivot vdaka tomu no

Zo strany BVB je to jedno. Aj tak hral na hovno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele